Påsketur!

Påsketur!

FRA BERGEN | PÅSKETUR TIL ALSACE | RISDAL TOURING

Bli med på en reise til den historiske provinsen Alsace. Et område som er preget av vinmarker, skoger og fjell. Mange har vel hørt og smakt om de kjente hvitvinene laget av Riesling, Gewürztraminer, og Pinot Gris. Nesten helt sør i denne regionen, en snau 30 min fra grensen til Sveits finner vi byen Mulhouse. Litt kontrast fra regionen er at dette er en kjent industriby. Med fabrikker til både Citroen og Peugeot. Her skal vi oppholde oss på Hotel Bristol i sentrum av byen. Det blir utflukter til kjente steder som Riquewihr, Colmar og Haut-Kænigsbourg. Bli med på en herlig avslappende tur i påskeuken!

 

Tagger:, , , , ,

Tur program dag for dag

DAG 1

Torsdag 21. mars 2024

Bergen – Stord – Haugalandet – Stavanger (Risavika): Vi starter med turbussen vår fra Åsane Terminal og Bergen Busstasjon, perrong P.  Reiseruten leder oss frem til Fjordlines terminal – og de som allerede har tilsluttet seg turen, følger reiseleder om bord i Fjordlines MS Stavangerfjord. Det blir en flott seiling langs kysten sørover mot Stavanger. Turbussen og sjåføren fortsetter reisen sørover til Stavanger. Mulighet for påstigning underveis etter avtale ved påmelding. Turbussen og resten av gruppen kjører om bord i cruiseferjen i Risavika utenfor Stavanger – klare for avgang derfra kl 20.00. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk den første natten, slik at hovedbagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Felles middag på kvelden.

 

DAG 2

Fredag 22. mars 2024

Hirtshals – Hannover, ca 673 km: Frokostbuffèten står dekket i skipets restaurant – en deilig start på dagen. Kl 08.00 klapper MS Stavangerfjord til kai i Hirtshals og vi er klare for ilandstigning. Utpå formiddagen ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseprovianter kalles det vel gjerne? Her møter vi en av våre andre turbusser som har reist fra Kristiansand til Hirtshals med Color  Line. Turene våre  samkjøres herfra. Det gir oss større sikkerhet på at turene blir gjennomført. Avhengig av hvor du skal videre, kan det bli bytte av buss, sjåfør og reiseleder. Vi fortsetter vår reise gjennom Schleswig-Holstein – Hamburg til Hannover. Her sjekker vi inn på  hotellet for overnatting og middag.

 

DAG 3

Lørdag 23. mars 2024

Hannover – Mulhouse, ca 660 km: Frokost på hotellet før avreise. Ferden går sørover på de tyske motorveiene. Man kan fort merke at kilometerne går fort unna når samtalene flyter. Vi kan nyte utsikten vi får i de gode setene i turbussen. Ved behagelige mellomrom blir det gjort nødvendige pauser. Vi pleier ikke å kjøre mer enn 2 – 2,5 timer mellom hvert stopp. Det blir også anledning til å skaffe seg en matbit underveis. Utpå ettermiddagen ankommer vi den franske byen Mulhouse. Kanskje mest kjent som hjembyen til bilmerket Peugeot. Her sjekker vi inn på Hotel Bristol. Det blir felles middag etter innsjekk.

 

DAG 4 - 6

Søndag 24. – tirsdag 26. mars 2024

Opphold i Mulhouse: Frokost og middag alle dagene på hotellet. Den ene dagen bruker vi til fri disposisjon i Mulhouse. Hotellet ligger sentralt bare en kort spasertur til sentrum. Hva med å tilbringe en dag i gamlebyen? Her kan man gjøre som de lokale og stoppe ved en cafe på Place de la Réunion for et glass vin, besøke Maison Mieg eller gjør litt vindusshopping i Rue de Werkhof. De andre dagene blir det mulig for de som ønsker å bli med på noen utflukter. Vi skal besøke den kjente middelalderbyen Riquewirh. Utflukten er inkludert, men ønsker man å bli med på vinsmaking må man melde seg på dette ved påmelding til turen. Det blir også mulighet til å bli med til Château du Haut-Koenigsbourg. Her får vi en guidet omvisning (på engelsk) etter fulgt av litt tid på egenhånd (påmelding ved bestilling av turen). Vi skal også innom Colmar, ofte omtalt som lille Venezia. Her kan man gå innom det lokale markedet, eller ta en liten båttur langs kanalene som går gjennom byen. Utflukten til Colmar er inkludert i turen.

 

DAG 7

Onsdag 27. mars 2024

Mulhouse – Verdun – Trier, ca 445 km: Etter at frokosten er spist og koffertene er plassert i turbussen sier vi adjø eller på gjensyn til denne flotte franske byen. Denne dagen kjører vi gjennom Alsace regionen en siste gang, forbi byer som Épinal og Nancy. Denne dagen har vi lagt til en «avstikker» til den kjente byen Verdun. Kanskje en av de mest kjente stedene i Frankrike. Her gjør vi et stopp ved Douaumont bunkeren (inngang ikke inkl.). Etter et innholdsrikt besøk går turen videre til byen Trier i Tyskland. Her sjekker vi inn og får servert middag etter ankomst.

 

DAG 8

Torsdag 28. mars 2024 (skjærtorsdag)

Opphold i Trier: Etter frokost blir det anledning for de som måtte ønske til å bli med turbussen og reiseleder til Luxemburg, som ligger under en times kjøring fra Trier. Vi har god tid og har lagt opp en sightseeingtur i byen som har samme navn som det lille landet. Byen har viktige EU-institusjoner, så som EU-domstolen og tilsvarende som Norge er tilsluttet gjennom EØS, EFTA-domstolen. Byen og landet er             velstående, og mange kapitalfond og finansinstitusjoner har sitt hovedkvarter i Luxembourg. Senere på dagen reiser vi den korte veien tilbake til Trier. Om kvelden spiser vi igjen felles middag på vårt hotell.

 

DAG 9

Fredag 29. mars 2024 (langfredag)

Trier – Hannover, ca 500 km: Når dagens viktigste måltid er spist og bagasjen pakket finner vi plassene i turbussen.  Dagens reise går på tyske motorveier nordover. Forbi kjente steder som Bonn og Køln. Vi legger opp til et lengre stopp denne dagen, dette ser vi an på været osv. Utpå ettermiddagen ankommer vi Hannover. Her møter vi våre andre turbusser som vi sa farvel til ved starten av turen. Her kan vi få mange hyggelig samtaler når vi samles til middag.

 

DAG 10

Lørdag 30. mars 2024 (påskeaften)

Hannover – Hirtshals, ca 673: En drøy time etter avgang gjør vi et stopp for litt grensehandel. Litt fattigere på euro, dersom innkjøp er gjort, kjører vi gjennom Sønderjylland og mot Hirtshals. Vi ankommer med turbussen til Hirtshals i god tid før avgang med Fjordlines cruiseferje MS Stavangerfjord kl 20.00. Alle våre gjester bor om bord i innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC – oppe i båten. Vi møtes for å spise fra aftensbuffeten som er dekket i skipets restaurant. Til og med drikke (vann/øl/rødvin/hvitvin/brus/kaffe og te) er inkludert. Resten av kvelden nyter vi om bord, mens  skipet seiler i rolig fart gjennom natten mot Stavanger.

 

DAG 11

Søndag 31. mars 2024 (1. påskedag)

Stavanger (Risavika) – Haugalandet – Stord – Bergen: Frokostbuffèten står dekket om bord i skipets restaurant. Allerede kl 06.30 siger MS Stavangerfjord inn til kai i Risavika utenfor Stavanger. De av våre gjester som skal av her, følger sjåføren og turbussen inn til Stavanger Bussterminal før vi fortsetter nordover til Haugalandet og over Stord frem til Bergen. MS Stavangerfjord anløper Bergen kl 12.30. Fra Fjordlines terminal i Bergen kjører vi frem til Bergen Busstasjon og videre frem til Åsane hvor turen avsluttes. Takk for turen – velkommen igjen på ny tur med oss!

 

Turprisen inkluderer:

TURPRIS

11 dager kun kr 17.990,-

Pris per person ved påmelding innen 15. januar 2024, deretter kr 19.330,-

Avreisedato: Torsdag 21. mars 2024

Retur: Søndag 31. mars 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Bergen – Hirtshals tur/retur

¨  10 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  10 frokoster

¨  10 middager

¨  Utflukt til Colmar

¨  Utflukt til Riquewhir (vinsmaking ikke inkl.)

¨  Utflukt til Luxembourg

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 3.900,-

Tillegg for vinsmaking i Riquewihr kr 320,-

Tillegg for besøk til Château du Haut-Koenigsbourg kr 150,- per person

Tillegg for utvendig lugar kr 650,- per lugar t/r

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

UK flag | German flag