Påsketur!

Påsketur!

PÅSKE | TUR TIL ALSACE | RISDAL TOURING

KUN 18.220,- per pers.
Når
21. - 31. mars 2024
Antall dager
11 dager
Avreise fra
Stavanger/Kristiansand/Skjelsvik
Bestill

Bli med på en reise til den historiske provinsen Alsace. Et område som er preget av vinmarker, skoger og fjell. Mange har vel hørt og smakt om de kjente hvitvinene laget av Riesling, Gewürztraminer, og Pinot Gris. Nesten helt sør i denne regionen, en snau 30 min fra grensen til Sveits finner vi byen Mulhouse. Litt kontrast fra regionen er at dette er en kjent industriby. Med fabrikker til både Citroen og Peugeot. Her skal vi oppholde oss på Hotel Bristol i sentrum av byen. Det blir utflukter til kjente steder som Riquewihr, Colmar og Haut-Kænigsbourg. Bli med på en herlig avslappende tur i påskeuken!

 

Tagger:, , , , ,

Tur program dag for dag

DAG 1

Torsdag 21. mars 2024

Stavanger/Oslo – Kristiansand – Hirtshals – Skørping: Vi  starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 11.05 og reiser østover langs E39 til Kristiansand. For våre gjester som kommer på langs E18 starter turbussen fra Skjelsvik knutepunkt. Vel fremme i Sørlandets hovedstad samler vi nye og gamle turgjester ved Color Line terminalen (kl. 15.30). Sammen med reiseleder går vi om bord i MS Superspeed, og direkte til dekk 8 og buffet restauranten «catch me if you can». Her står buffeten dekket med utallige delikatesser. Alt tilrettelagt for avgangen kl. 16.30. Vi ankommer Hirtshals kl. 19.45. Turbussen tar oss med sørover på Jylland og om ikke lenge passerer vi Aalborg før vi ankommer Skørping. Her sjekker vi inn på Comwell Rebild Bakker hvor vi skal tilbringe natten.

 

DAG 2

Fredag 22. mars 2024

Skørping – Hannover, ca 595 km: Vi starter dagen med dansk morgenmad før vi setter oss i turbussen og kjører sørover. Utpå formiddagen ankommer vi grensebutikken ved Flensburg. Her blir det anledning til å gjøre litt innkjøp – reiseprovianter kalles det vel gjerne? Her møter vi en av våre andre turbusser som har reist fra Bergen til Hirtshals med Fjord Line. Turene våre samkjøres herfra. Det gir oss større sikkerhet på at turene blir gjennomført. Avhengig av hvor du skal videre, kan det bli bytte av buss, sjåfør og reiseleder. Vi fortsetter vår reise gjennom Schleswig-Holstein – Hamburg til Hannover. Her sjekker vi inn på hotellet for overnatting og middag.

 

DAG 3

Lørdag 23. mars 2024

Hannover – Mulhouse, ca 660 km: Frokost på hotellet før avreise. Ferden går sørover på de tyske motorveiene. Man kan fort merke at kilometerne går fort unna når samtalene flyter. Vi kan nyte utsikten vi får i de gode setene i turbussen. Ved behagelige mellomrom blir det gjort nødvendige pauser. Vi pleier ikke å kjøre mer enn 2 – 2,5 timer mellom hvert stopp. Det blir også anledning til å skaffe seg en matbit underveis. Utpå ettermiddagen ankommer vi den franske byen Mulhouse. Kanskje mest kjent som hjembyen til bilmerket Peugeot. Her sjekker vi inn på Hotel Bristol. Det blir felles middag etter innsjekk.

 

DAG 4 - 6

Søndag 24. – tirsdag 26. mars 2024

Opphold i Mulhouse: Frokost og middag alle dagene på hotellet. Den ene dagen bruker vi til fri disposisjon i Mulhouse. Hotellet ligger sentralt bare en kort spasertur til sentrum. Hva med å tilbringe en dag i gamlebyen? Her kan man gjøre som de lokale og stoppe ved en cafe på Place de la Réunion for et glass vin, besøke Maison Mieg eller gjør litt vindusshopping i Rue de Werkhof. De andre dagene blir det mulig for de som ønsker å bli med på noen utflukter. Vi skal besøke den kjente middelalderbyen Riquewirh. Utflukten er inkludert, men ønsker man å bli med på vinsmaking må man melde seg på dette ved påmelding til turen. Det blir også mulighet til å bli med til Château du Haut-Koenigsbourg. Her får vi en guidet omvisning (på engelsk) etter fulgt av litt tid på egenhånd (påmelding ved bestilling av turen). Vi skal også innom Colmar, ofte omtalt som lille Venezia. Her kan man gå innom det lokale markedet, eller ta en liten båttur langs kanalene som går gjennom byen. Utflukten til Colmar er inkludert i turen.

 

DAG 7

Onsdag 27. mars 2024

Mulhouse – Verdun – Trier, ca 445 km: Etter at frokosten er spist og koffertene er plassert i turbussen sier vi adjø eller på gjensyn til denne flotte franske byen. Denne dagen kjører vi gjennom Alsace regionen en siste gang, forbi byer som Épinal og Nancy. Denne dagen har vi lagt til en «avstikker» til den kjente byen Verdun. Kanskje en av de mest kjente stedene i Frankrike. Her gjør vi et stopp ved Douaumont bunkeren (inngang ikke inkl.). Etter et innholdsrikt besøk går turen videre til byen Trier i Tyskland. Her sjekker vi inn og får servert middag etter ankomst.

 

DAG 8

Torsdag 28. mars 2024 (skjærtorsdag)

Opphold i Trier: Etter frokost blir det anledning for de som måtte ønske til å bli med turbussen og reiseleder til Luxemburg, som ligger under en times kjøring fra Trier. Vi har god tid og har lagt opp en sightseeingtur i byen som har samme navn som det lille landet. Byen har viktige EU-institusjoner, så som EU-domstolen og tilsvarende som Norge er tilsluttet gjennom EØS, EFTA-domstolen. Byen og landet er             velstående, og mange kapitalfond og finansinstitusjoner har sitt hovedkvarter i Luxembourg. Senere på dagen reiser vi den korte veien tilbake til Trier. Om kvelden spiser vi igjen felles middag på vårt hotell.

 

DAG 9

Fredag 29. mars 2024 (langfredag)

Trier – Hannover, ca 500 km: Når dagens viktigste måltid er spist og bagasjen pakket finner vi plassene i turbussen.  Dagens reise går på tyske motorveier nordover. Forbi kjente steder som Bonn og Køln. Vi legger opp til et lengre stopp denne dagen, dette ser vi an på været osv. Utpå ettermiddagen ankommer vi Hannover. Her møter vi våre andre turbusser som vi sa farvel til ved starten av turen. Her kan vi få mange hyggelig samtaler når vi samles til middag.

 

DAG 10

Lørdag 30. mars 2024 (påskeaften)

Hannover – Aarhus, ca 500 km: Vi forlater vårt hotell etter frokost – men før den tid må vi gjøre et bytte av gjester og bagasje som det vi gjorde på vei sørover. Vår sjåfør tar oss deretter straks ut på de gode, tyske motorveier igjen. Vi kjører over nordlige delen av Lüneburger Heide før vi kommer forbi millionbyen Hamburg. Vi en stopp ved grensen for å få med seg en handel før vi kjører inn i Danmark og  videre nordover til vi tar kvelden på hotell i området rundt Aarhus. I dag stopper og spiser dagens inkluderte middag underveis.

 

DAG 11

Søndag 31. mars 2024 (1. påskedag)

Aarhus – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Oslo: Etter en god frokost setter vi oss i bussen og kjører frem til Hirtshals. Her stiger vi om bord i MS Superspeed I som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Det er mulig å bestille buffet om bord ved påmelding til turen. Når vi kl 15.30 klapper til kai i Kristiansand fordeles vi på busser som går øst- eller vestover. Da vil vi bare si takk for turen!

 

Turprisen inkluderer:

11 dager kun kr 17.220,-

Pris per person ved påmelding innen 15. januar 2024, deretter kr 18.220,-

Avreisedato: Torsdag 21. mars 2024

Retur: Søndag 31. mars 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals tur/retur

¨  10 overnattinger i dobbeltrom

¨  10 frokoster

¨  10 middager

¨  Utflukt til Colmar

¨  Utflukt til Riquewhir (vinsmaking ikke inkl.)

¨  Utflukt til Luxembourg

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 3.900,-

Tillegg for vinsmaking i Riquewihr kr 320,-

Tillegg for besøk til Château du Haut-Koenigsbourg kr 150,- per person

Tillegg for buffet på returen kr 299,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

UK flag | German flag