Peer Gynt Spelet | Norgestur | buss | Risdal Touring

KUN 9.790,- per pers.
Når
5. - 9. august 2021
Antall dager
5
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Reisen er overstått!

Vi starter turen med første overnatting i Åsgårdstrand på et av de Unike Hoteller, Grand Hotell. Videre skal vi til Fefor Høifjellshotell og deretter Park Hotell Vossevangen. Det er bare å glede seg! Dette er rammene rundt turen, innholdet er like bra; vi skal innom Løiten Lys, høydepunktet er selvfølgelig Peer Gynt Spelet på Gålå og på tilbakeveien kan de som ønsker det være med på en lunsj med smaksprøver på Ægir Bryggeri Pub i Flåm. Her er det mye å glede seg til! Meld deg på tidlig for å sikre deg plass. Vi passer på at både sikkerhet på veien og om bord i buss blir holdt etter gjeldende regler. Max 30 passasjerer og alt av reinhold gjort etter forskriftene. Dette gjør at vi kan legge til rette for en hyggelig tur med litt mer avstand enn vi er vant til å holde, noe som nå er nødvendig. Bli med på en fin tur i Norge med oss!

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Torsdag 5. august 2021: Stavanger- Sørlandet – Telemark – Åsgårdstrand: Vi starter på morgenen i Stavanger og kjører langs E39 til Kristiansand og derfra E18 østover. Underveis tar vi med nye gjester og stopper med jevne mellomrom for å strekke på beina, og det blir også mulig å få kjøpt seg litt å spise underveis (ikke inkl.) På kveldingen stopper vi opp i Åsgårdstrand, vel mest kjent for bildet Pikene på broen av Edvard Munch. Her sjekker vi inn på Grand Hotell, et av hotellene i kjeden Unike hoteller. Grand Hotel ligger idyllisk til ved småbåthavnen i Åsgårdstrand, og har panoramautsikt over Oslofjorden. Her skal vi kose oss med inkludert og felles middag.

 

Dag 2

Fredag 6. august 2021: Åsgårdstrand – Fefor: Vi spiser dagens første måltid og tar farvel med Åsgårdstrand.  Vi setter oss vel til rette i vår gode buss og kjører nordover forbi Oslo. Første stopp blir på Løiten Lys og Brænderi. Her er det mye fint å se og handle med seg. Deretter kjører vi til Hamar hvor det blir mulig å få kjøpt seg litt å spise (ikke inkl.). Videre nordover går turen forbi Lillehammer og ved Vinstra svinger vi av E6 og kjører det korte stykket til vårt hotell for 2 netter, Fefor Høifjellshotell. Navnet i seg selv tilsier at dette ikke er bygget i de siste tiår. Hotellets første bygg stod ferdig i 1891, og her kan vi lese mer om hotellet: www.fefor.no Her er reiselivshistorie! Vi sjekker inn og skal på kvelden kose oss sammen med deilig middag og hyggelig selskap.

 

Dag 3

Lørdag 7. august 2021: Gålå/Peer Gynt Spelet: Etter en god frokost har vi tid til å se oss litt omkring i området rundt Fefor Høifjellshotell før vi på ettermiddagen kjører til Gålå. Vi spiser middag kl 17.00 i Aslaks Matsmie før  spelet begynner. Hovedrolleinnehaver Pål Christian Eggen har trollbundet både publikum og anmeldere som Peer Gynt, attpå til på perfekt dølamål – den lokale dialekten Peer ville snakket i virkeligheten. Han har nemlig selv røtter i Gålå-traktene, og har nærmest vokst opp i nabobygda. I pausen har vi inkludert kaffe og kringle. Når spelet er ferdig kjører vi tilbake til hotellet, og de som ønsker det kan bestille nattmat ved påmelding til turen.

 

Dag 4

Søndag 8. august 2021: Fefor – Voss: Å ta farvel er aldri hyggelig, så kanskje mange heller vil si på gjensyn til dette trivelige hotellet. Etter dagens første måltid setter vi oss igjen godt til rette i vår gode turbuss og er klare for nye opplevelser. Også i dag er det vakker norsk natur som er en viktig ingrediens. Vi kommer over fjellet og ned til Beitostølen og videre E16 til Flåm. Her har vi lagt inn noen timers pause og de som ønsker det kan bli med på en presentasjon med smaksprøver og lunsj på Ægir Bryggeri Pub i Flåm. Dette må påmeldes ved bestilling av turen. De som ønsker det går på egenhånd i Flåm, og finner seg en plass å få litt å bite i. Videre går turen til Voss og Park Hotell Vossevangen for overnatting og middag.

 

Dag 5

Mandag 9. august 2021:  Voss – Kristiansand – Telemark/Stavanger: Frokosten står igjen dekket på hotellet før vi starter opp tidlig og tar farvel med Voss og vårt vertskap for denne gang. I dag et det hjemreise og vi kjører  forbi Odda og videre til Haugesund. Derfra går turen til Stavanger og videre E39 til Kristiansand. Vi stopper og setter av gjester underveis. Vi gjør også kortere og litt lengre stopp både for at gjestene og sjåføren skal få sine nødvendige pauser, og litt å spise (ikke inkl.). Fra Kristiansand kjører vi E18 så lenge vi har gjester igjen som skal stige av. Det blir nok en lang dag for de som kommer lengst øst fra, men vi er håper at alle sitter igjen med en følelse av at de har hatt mange gode og opplevelsesrike dager på tur med oss!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag