FULLTEGNET! Venteliste mulig

Gdansk
FULLTEGNET! Venteliste mulig

Polen | Gdansk | Buss | Risdal Touring

KUN 8.990,-,- per pers.
ved påmelding før 15. juni
Når
14.-21. september
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Gdańsk har seilt opp som et favorittreisemål de siste par årene! Nordmenn følger nå strømmen av andre européere som trives så godt i denne nord-polske byen. Vår 8 dagers tur gir oss en spennende kombinasjonsreise. Først gjennom Sverige – en annen reisevei enn hva vi normalt bruker på vår vei mot Europa – til nye bekjentskaper med Kalmar og Karlskrona. Nattferje med velrennomérte Stena Line over til Gdynia og vi får 3 hele dager til å bli bedre kjent med «trillingbyene», Gdańsk, Sopot og Gdynia. Et innbydende bymiljø innbyr til late rusleturer med hyppige besøk på trivelige fortausrestauranter og serveringssteder. Alt til et prisnivå som vi nordmenn bare kan drømme om! Hjemveien har vi lagt gjennom Tyskland – med innlagte avstikkere av interessant og kulturell karakter! Alt til en pris som gir deg mye for pengene!

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Stavanger Byterminal om morgenen og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Underveis er det selvsagt mulighet for påstigning – også videre østover E18. Fra Sandefjord reiser vi kl 13.30 med Color Line AS til Strömstad og om bord er det mulighet for å kjøpe seg mat. Buffètbord kan tilleggs bestilles ved påmelding til turen og koster kr 249,- pr person. Ca kl 16.30 klapper skipet til kai og straks etter kjører vi videre til Borås og vårt hotell Quality Hotel Grand Borås.

Dag 2

Dagen starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Herfra går turen mot Gislaved og Värnamo. Stopp underveis med jevne og behagelige mellomrom. Utpå ettermiddagen beregner vi ankomst til Kalmar – og vi får med oss en lokalkjent guide som vil vise oss og fortelle om denne historiske byen. De fleste har vel hørt om både Kalmarkrigen og Kalmarunionen? Før vi kjører siste stykket frem til Karlskrona, blir det mulighet til å få kjøpt seg en matbit i Kalmar. Ca kl 20.00 er vi klare for ombordstigning i MS Stena Vision som kl 21.00 seiler til Gdynia i Polen. Om bord overnatter vi i innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC – beliggende oppe i båten.

Dag 3

Vi nyter frokosten om bord før vi ankommer til Gdynia kl 09.15. Straks etter ilandstigning møter vi vår lokalkjente guide som skal gjøre oss bedre kjent med det som ofte kalles «trillingbyene» ; Gdynia, Sopot og Gdansk. Det blir kombinert sightseeing med bruk av buss, og litt spasertur innimellom – og de som ønsker det, kan selvsagt følge bussen. Utpå ettermiddagen sjekker vi inn for overnatting 3 netter på Hotel Mercure Gdansk Stare Miasto som ligger i sentrum. De som ønsker det, kan bli med reiselederen vår på restaurant om kvelden (ikke inkl.) – ellers er det fritt frem til å velge på egen hånd!

Dag 4 og 5

Nå skal vi kose oss 2 hele dager i byen – og begge dagene starter med god frokostbuffèt på hotellet. Gdańsk går for å være en av Europas vakreste middelalderbyer og er grovt sett delt inn i 2 hoveddeler; Główne Miasto (hovedbyen) og Stare Miasto (gamlebyen). Mesteparten av den historiske gamlebyen ble ødelagt under siste verdenskrig – men er bygget opp igjen. Vi finner bl.a. verdens største mursteinskirke her, Mariakirken – og på et tidspunkt kunne denne romme mer enn hele befolkningen i byen, omkring 25.000 mennesker er der plass til i kirken! I dag har Gdańsk ca 460.000 innbyggere, mens det i trillingbyene til sammen bor ca 750.000 mennesker. Byen har flere kjøpesentre, men det kan nok være vel så trivelig å rusle rundt i hovedgaten – mellom Den gylne port og Den grønne port, eller i koselige sidegater mellom. En av dagene under oppholdet tilbyr vi også utflukt til Malbork, en mindre by som ligger en knapp times kjøretur fra Gdańsk. Vårt mål her er den tyske ordens slott (inngang ikke inkl.) – som ble bygd i begynnelsen av 1280-årene som «Marias borg». Opp gjennom århundrene har slottet fått hard medfart, bl.a. av prøyssiske tropper og sist av Den Røde Armé når de rykket frem i 1945. Etter et interessant besøk, returnerer vi til Gdańsk for siste overnatting før vi starter hjemreisen.

Dag 6

En interessant dag venter oss! Utsjekking fra Gdańsk etter frokost og vi kjører langs Østersjøkysten, riktig nok uten å se så mye til den før utpå dagen – vestover, forbi Słupsk og Koszalin frem til Szczecin, eller Stettin som vi kaller byen. Vi tar en god stopp her midt på dagen. Vi er da like øst for grensen til Tyskland og krysser grensen raskt. Vi kjører inn i området Mecklenburg-Vorpommern for overnatting.

 

Dag 7

God frokost er en god start på dagen! Vi er på hjemvei, men opplevelsene er ikke slutt med dette. Vestover bærer det, på den såkalte «Ostseeauto-bahn», A20 – nybygd for omkring 15 år siden og en del av oppbyggingen etter at gamle Øst-Tyskland ble innlemmet i Vest-Tyskland. Midt på dagen gjør vi en stopp i Lübeck hvor det blir anledning til å rusle rundt på egen hånd og vi lar også dette være lunsjpausen i dag – før vi fortsetter forbi Neumünster og etter hvert til den tysk/danske grensen. Her blir det tid til en stopp for litt shopping om ønskelig. Ved Kolding sjekker vi inn for overnatting denne kvelden.

Dag 8

Tidlig opp og frokost før avreise. Nordover på kjente veier gjennom Danmark, forbi byer som Vejle, Aarhus og Aalborg. Vi er vel fremme i Hirtshals i god tid for ferjeavgang kl 12.15 med MS Superspeed I til Kristiansand. Om bord er det mulig å bestille buffètbord for kr 259,-pr person ved påmelding til turen. Tiden for øvrig om bord er til fri disposisjon. Allerede kl 15.30 klapper skipet til kai i Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi mot de respektive avstigningssteder.

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom: 1.690,-

Tillegg for enkeltlugar:  290,-

Buffet på utreise med Color line: 249,-

Buffet på hjemreise med Color Line: 259,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag