Praha - har en unik tiltrekningskraft!

Praha - har en unik tiltrekningskraft!

Praha & Dresden | Tsjekkia | buss | Risdal Touring

KUN 8.390,- per pers.
ved påmelding før 1. juni 2021
Antall dager
8
Når
7. - 14. september 2021
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Bestill

Praha den gylne by med sine hundre spir

Praha – En by man gjerne vender tilbake til – og som mange besøker igjen og igjen! Den regnes som en av de vakreste byer i Europa – skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi har lagt opp en flott tur hvor vi bor sentralt i Praha. Hotellet vårt, Hotel Ibis Praha Old Town, ligger som navnet sier i «gamlebyen» og inviterer til å være mye «på byen» – alt er i kort gangavstand. Reisen opp og ned er behagelig lagt opp, og vi har også lagt opp til en natt i Dresden for å bli bedre kjent med denne spennende byen. Bli med på vår flotte tur med mange opplevelser. Kort og godt; pakk kofferten og bli med oss!

Tagger:, , , ,

Bilder til inspirasjon

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Tirsdag 7. september 2021:

Stavanger/Sørlandet/Telemark – Oslo, ca 330 km fra Kristiansand : Vi starter fra Stavanger i vest og kjører langs E39 mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis – og vi fortsetter østover E18 gjennom Aust-Agder og Telemark, stadig med mulighet for påstigning. Frem til Oslo og herfra reiser vi kl 14.15 med DFDS Seaways til København. Middagsbuffèt kan bestilles ved påmelding til turen. Vi overnatter i innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC med begge senger på gulvet og oppe i båten.

Dag 2

Onsdag 8. september 2021:

København – Gedser – Rostock – Dresden, ca 580 km : Vi nyter en deilig frokost fra buffèten i restauranten mens vi nyter innseilingen til «Kongens by», København. Straks etter ilandstigning kjører vi sørover, frem til Falster og helt ned til ferjehavnen i Gedser for å ta ferjen over til Rostock. En ferjetur som varer ca 1 time og 45 minutter. Fra vårt første møte med Tyskland på denne turen, kjører vi gjennom delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Et forholdsvis flatt landskap er det vi kjører gjennom, frem forbi hovedstaden Berlin. Vårt mål for dagen er Dresden. Vi stopper underveis hvor det blir mulighet for å få kjøpt seg dagens middag (ikke inkl.)

Dag 3

Torsdag 9. september 2021:

I Dresden – Praha, ca 150 km : Tysk frokost metter oss godt, som alltid. Formiddagen bruker vi for å gjøre oss bedre kjent med Dresden –  og vi får da noen timer på egenhånd. Dresden er en fin by med mange severdigheter. Nyt en deilig kopp kaffe, se på det travle livet og sjekk ut noen av de koselige butikkene byen har å by på. Tidlig på ettermiddagen setter vi kursen mot Praha – frem over grensen til Tsjekkia og etter et par times tid er vi fremme ved  Hotel Ibis Praha Old Town som blir vår base de neste 3 nettene. Middag er ikke inkludert under oppholdet da mulighetene er så mange for å finne akkurat det man har lyst på selv. For de som ikke ønsker å ta ut helt på egenhånd er det mulig å bli med reiseleder ut for å finne seg litt å spise på kvelden.

Dag 4 og 5

Fredag 10. og lørdag 11. september 2021:

I Praha : Vi nyter vår gode frokost før vi har 2 fulle dager til disposisjon i den tsjekkiske hovedstaden. De som vil, kan første dagen blir med vår faste, lokalkjente og norsktalende guide, på en byrundtur. Vi får se alle de kjente severdighetene og attraksjonene i løpet av turen. Rundturen er både med buss og til fots. Husk å ha på godt fottøy, vi går mye på brostein. Dette koster 175,- pr person og må bestilles ved påmelding til turen. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Praha er en virkelig flott turistby – og den har svært mye å by på! Sjåfør og reiseleder er selvsagt også tilgjengelig under oppholdet, som ellers på turen, og står til disposisjon for tips og råd. Søndag blir det tilbud om å bli med på folkloreforestilling med middag. Dette er ikke inkludert, og reiseleder må ha beskjed en av de første dagene på turen om du ønsker å bli med.

Dag 6

Søndag 12. september 2021:

Praha – Königslutter am Elm ca 370 km : Det blir deilig frokost før vi setter oss i den behagelige turbussen. Vi skal nå nordover igjen, inn i Tyskland og forbi Dresden. På gode, tyske motorveier glir milene raskt unna. Midt på dagen gjør vi et stopp i Leipzig som også har et trivelige bysentrum – slik som så mange tyske byer. Å rusle rundt litt på egen hånd her, ta seg en lunsj og bare nyte folkelivet – er jo selve «essensen» av det å reise på tur. Kose oss! Oppleve noe nytt! En siste etappe bringer oss denne ettermiddagen frem til Königslutter am Elm og vårt hotell for overnatting.

 

Dag 7

Mandag 13. september 2021:

Königslutter am Elm – Kolding, ca 525 km : Frokost på hotellet. Avreise – og i dag blir det litt varierte kjøreetapper! Litt på autobahn og litt på småveier så her er de bare å lene seg tilbake og nyte utsikten mens den suser forbi bussvinduet. Langs landeveien over Lüneburger Heide, forbi byen Lüneburg og vi krysser Elben ved Lauenburg an der Elbe – øst for storbyen Hamburg. Vi tar en stopp ved grensen slik at de som vil kan kjøpe seg litt å spise og slik at alle kan få handlet litt. Her er det greit å få brukt opp de siste euroene før vi kjører inn i Danmark. Turen går videre til Kolding for siste overnatting for denne gang.

 

Dag 8

Tirsdag 14. september 2021:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand/Larvik – Sørlandet/Stavanger/Grenland, ca 280 km til Hirtshals : Tidlig opp og frokost før avreise. Nordover på kjente veier gjennom Danmark, forbi byer som Vejle, Aarhus og Aalborg. Vi er vel fremme i Hirtshals i god tid for ferjeavgang kl 12.15 med MS SuperSpeed I til Kristiansand. Det er mulig å tilleggs bestille buffètbord ved påmelding til turen. Tiden for øvrig om bord er til fri disposisjon. Allerede kl 15.30 klapper skipet til kai i Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi mot de respektive avstigningssteder. Takk for turen!

 

UK flag | German flag