Cruise & Buss

Cruise & Buss

Gylne Oktober | Praha med Olav, Berit, Cazim og Esmina

KUN 12.500,- per pers.
Ved påmelding innen 1. september 2023
Når
6. - 13. oktober 2023
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Reisen er overstått!

Praha frister oss igjen med sin unike tiltrekningskraft.

Oktober kan fort bli en litt «kjedelig» måned derfor ønsker vi i Risdal Touring og invitere nye og gamle gjester med på en spennende tur i godt lag til Praha, med oss på reisen er Olav, Berit, Cazim og Esmina. Det er da en stor fare for at man kan hygge seg godt på turen! Underveis på turen kjører vi noen rolige etapper med stopp i kjente steder før vi ankommer Praha. Her bor vi på det sentrumsnære hotellet IBIS Old Town og det er anledning til både middag med folklore og guidet rundttur hvis man ønsker det. På returen er vi innom Berlin og benytter oss av Color Lines MS Color Magic fra Kiel til Oslo. Om bord får vi også et rykende flott show! Bli med oss i Risdal Touring og fyll noen oktoberdager med latter og glede!

Kort og godt; pakk kofferten og bli med oss!

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Fredag 6. oktober 2023

Stavanger/Oslo – Kristiansand – Hirtshals – Jylland: Vi starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 09.00. Vi kjører langs E39 til Kristiansand hvor det er mulighet for påstigning underveis. For våre gjester som kommer på langs E18 mellom Oslo og Kristiansand bruker vi vår ekspressbuss inn til Kristiansand hvor dere møter vår turbuss. Fra Kristiansand tar vi Fjord Line sitt store skip MS Bergensfjord over til Hirtshals. Underveis har vi inkludert middagsbuffet (som er dagens middag) og det er god anledning til å utforske mange av skipets fasiliteter. Vel i land i Hirtshals setter vi kursen sørover i Jylland til vårt samarbeidshotell hvor vi sjekker inn for første overnatting.

 

Dag 2

Lørdag 7. oktober 2023

Jylland – Königslutter am Elm, ca 550 km: Etter en god dansk morgenmad sjekker vi ut fra hotellet. Turbussen tar oss med sørover, før vi omsider krysser grensen inn til  Tyskland. På reisen krysser vi Schleswig-Holstein på langs og storbyen Hamburg. Utpå dagen er det tid for et lengre stopp. Olav og Berit tar oss med inn til den kjente byen Celle. Gamlebyen er veldig kjent for de gamle brosteinsbelagte gatene omringet av flotte bindingsverkshus. Her får vi litt tid på egenhånd, kanskje skaffe en matbit i en av byens mange cafeer eller innom et av de utallige museene/galleriene i byen? Til et avtalt klokkeslett reiser vi sammen ut fra byen og videre på vår ferd. Utpå ettermiddagen ankommer vi Königslutter am Elm og vårt hotell Avalon Hotelpark Königshof. Etter innsjekk og en rask tur på rommet samles vi til felles middag i godt lag i hotellets  restaurant.

 

Dag 3

Søndag 8. oktober 2023

Königslutter am Elm – Dresden – Praha, ca 440 km: Tysk frokost metter oss godt, som alltid. Denne dagen får vi en grei etappe det siste stykket til Praha. Dagens lange stopp gjør vi i byen Dresden. Denne kjente byen ble ødelagt under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygget. Byen er kanskje med kjent for sin ølbrygging og kanskje noen ønsker et ettermiddagsbesøk innom en lokal øl kjeller. Vi nyter denne tiden på egenhånd utover dagen før vi til avtalt tid samles ved turbussen igjen. Den siste etappen tar oss med over grensen til Tsjekkia og Praha. Når vi ankommer Praha sjekker vi inn på IBIS Praha Old Town, perfekt lokalisert i sentrum av byen. Denne  kvelden har vi inkludert middag på hotellet.

 

Dag 4 - 5

Mandag 9. – tirsdag 10. oktober 2023

Opphold i Praha: Vi nyter vår gode frokost før vi har 2 fulle dager til disposisjon i den tsjekkiske hovedstaden. Praha er en virkelig flott turistby – og den har svært mye å by på! Sjåfør og reiseleder er selvsagt også tilgjengelig under oppholdet, som ellers på turen, og står til disposisjon for tips og råd. De som vil, kan første dagen blir med vår faste, lokalkjente guide, på en byrundtur. Vi får se alle de kjente severdighetene og attraksjonene i løpet av turen. Rundturen er både med buss og til fots. Husk å ha på godt fottøy, vi går mye på brostein. Dette koster kr 190,- per person og må bestilles ved påmelding til turen. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Tirsdag kveld er det lagt opp til at  gruppen reiser på folkloreforestilling med middag og drikke. De som ønsker å være med på dette, gir beskjed ved påmelding til turen. Pris kr 490,- per person. Vi har ikke  inkludert middag disse to dagene i Praha. Byen oser av mange små og koselige restauranter, og vi bor midt i  sentrum for de fleste. Det er mulig å bli med Olav og Berit for å finne seg noe å spise første kvelden.

 

Dag 6

Onsdag 11. oktober 2023

Praha – Berlin – Nord for Berlin, ca 540 km: Det blir frokost på hotellet før vi setter oss i den behagelige turbussen vår. Vi skal nå nordover igjen, inn i Tyskland og forbi Dresden. På gode, tyske motorveier glir milene raskt unna. Om ikke lenge ankommer vi Tysklands store hovedstad Berlin. En by som man aldri helt blir «ferdig» med. Olav og Berit tar oss med på en rundtur før vi får muligheten til å gå selv rundt i byen. Denne dagen har vi ikke lagt inn middag på hotellet, det blir derfor god tid til både sightseeing og middagsspising. Utpå kvelden reiser vi et kort stykke nordover til vårt samarbeidshotell. Hvor vi sjekker inn for siste hotellovernatting.

 

Dag 7

Torsdag 12. oktober 2023

Nord for Berlin – Kiel, ca 200 km: Når frokosten er spist sjekker vi ut fra hotellet og finner plassene våres i turbussen. Deretter kjører vi nordover til Kiel. Vi ankommer i god tid til å gå om bord i MS Color Magic. Vel om bord finner vi våre gode lugarer og innretter oss i disse. Så er det tid for å ta i øyesyn alt dette flotte skipet har å by på. Kanskje passer det med en deilig pizza, eller litt småmat i en av de mange hyggelige restaurantene/ barene om bord? Hva med en drink og litt godt å spise i Observation lounge mens vi ser på den vakre utseilingsleden langs Kielfjorden? Da er livet deilig! På kvelden blir det felles middagsbuffet, inkludert 1 vin/øl/mineralvann. Etter middag er det klart for å innta Show Lounge og se skipets flotte show. Her er det inkludert reserverte plasser og 1 showdrink. Så her er det bare å kose seg utover kvelden med show, dans og moro!

 

Dag 8

Fredag 13. oktober 2023

Oslo – Kristiansand – Stavanger: Vi våkner under innseilingen til Oslo – og nyter også i dag en god frokost om bord før skipet legger til kai allerede kl 10.00. Deretter fortsetter vi i våre behagelige turbusser sørover mot mer hjemlige trakter. Ikke altfor langt utpå dagen er vi hjemme igjen – og mange minner rikere!

 

Pris og annen informasjon

TURPRIS

8 dager kun kr 11.400,-

Pris per person ved påmelding innen 1. september 2023, deretter kr 12.500,-

Avreisedato: Fredag 6. oktober 2023

Retur: Fredag 13. oktober 2023

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Reisevertskap: Olav, Berit, Cazim og Esmina

¨  6 hotell overnattinger i delt dobbelt rom

¨  1 overnatting i delt innvendig dobbel lugar

¨  Minicruise Color Line Kiel – Oslo

¨  7 frokoster

¨  4 middager

¨  Show Lounge inkl. 1 drikke per person om bord på Color Line

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2.990,-

Tillegg for utvendig lugar kr 600,- per lugar

Tillegg for lokalguide i Praha kr 190,- per person

Tillegg for middag med folklore kr 490,- per person

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag