Cruise & buss

Cruise & buss

Praha | Olav & Berit | Buss | Risdal Touring

KUN 13.490,- per pers.
Ved påmelding senest 31. juli 2022
Når
16. - 23. september 2022
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Reisen er overstått!

Praha frister oss igjen med sin unike tiltrekningskraft.

Vi har lagt opp til en innholdsrik tur. Sammen med Olav og Berit som sjåfører og reiseledere skal vi kose oss på tur til Tsjekkias hovedstad – Praha. Vi skal bo sentralt. Hotellet vårt, Hotel Ibis Praha Old Town, ligger som navnet sier i «gamlebyen» og inviterer til å være mye «på byen» – alt er i kort gangavstand. Reisen opp og ned er behagelig lagt opp, og vi har inkludert cruise på utreisen fra Kristiansand. Bli med på vår flotte tur med mange opplevelser.
Kort og godt; pakk kofferten og bli med oss!

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Fredag 16. september 2022:

Stavanger/Sørlandet/Telemark – Kristiansand – Eemshaven, Nederland: Vi starter fra Stavanger i vest og Telemarksporten i øst, og kjører langs E39/E18 mot Kristiansand – med mulighet for påstigninger underveis et sted nær der du bor. Vi ankommer Kristiansand og skal herfra reise med den nye cruiselinjen Holland Norway Lines kl 15.00.  Vi overnatter i innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC og med begge senger på gulvet. Her er det mulighet til å oppgradere lugar til utvendig. Gi i så fall beskjed ved påmelding (se tillegg). Middag og frokost om bord er inkludert. Nå skal vi kose oss på tur!

 

Dag 2

Lørdag 17. september 2022:

Eemshaven, Nederland – Leipzig, Tyskland, ca 527 km: Vi nyter en deilig frokost om bord mens vi seiler inn til havn i Eemshaven i Nederland. Kl 09.00 legger skipet til kai, og straks etter ilandstigning, kjører vi sør- og østover. Etter ca en time nærmer vi oss grensen til Tyskland. Etter hvert skal vi også ha en lunsjstopp (ikke inkl). Vi passerer Bremen og Hannover, har behagelige etapper og pauser, og om ikke lenge er vi fremme ved vårt hotell for natten like før Leipzig. Middag ved ankomst hotellet er inkludert i prisen.

 

Dag 3

Søndag 18. september 2022:

Leipzig, Tyskland – Praha, Tsjekkia, ca 281 km: Tysk frokost metter oss godt, som alltid. Denne dagen blir en kort etappe det siste stykket til Praha. Underveis kjører vi innom den tsjekkiske byen Karlovy Vary. En av Europas vakrest småbyer som tsjekkerne er stolte av, både arkitektonisk og historisk. I gamle dager var byen kjent for sine vannkilder og tiltrakk seg Europas adelige og andre celebre gjester når de syntes synd på seg selv og trengte mirakelkurer.  Det lokale kildevannet inneholder angivelig magiske ingredienser som kurerer alt fra gruff til dårlig rygg. Etter noen timer i Karlovy Vary finner vi igjen våre plasser i bussen og kjører den siste biten mot Praha – vårt hovedmål for turen. Vel fremme i den tsjekkiske hovedstaden sjekker vi inn på vårt hotell – Ibis Hotel Praha Old Town – hvor vi har inkludert middag for gruppen
første kvelden.

 

Dag 4 - 6

Mandag 19. – onsdag 21. september 2022:

Oppholdet i Praha: Vi nyter vår gode frokost før vi har 3 fulle dager til disposisjon i den tsjekkiske hovedstaden. Praha er en virkelig flott turistby – og den har svært mye å by på! Sjåfør og reiseleder er selvsagt også tilgjengelig under oppholdet, som ellers på turen, og står til disposisjon for tips og råd.

De som vil, kan første dagen blir med vår faste, lokalkjente og norsktalende guide, på en byrundtur. Vi får se alle de  kjente severdighetene og attraksjonene i løpet av turen. Rundturen er både med buss og til fots. Husk å ha på godt fottøy, vi går mye på brostein. Dette koster kr 175,- per person og må bestilles ved påmelding til turen. Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Tirsdag kveld er det lagt opp til at gruppen reiser på folkloreforestilling med middag og drikke. De som ønsker å være med på dette, gir beskjed ved på-melding til turen. Pris kr 360,- per person.

Onsdag blir det cruise på elvebåt på elven som renner gjennom Praha – Vitava – for de som ønsker det.
Bestilling ved påmelding av turen. Pris kr 250,- per person.

Vi har ikke inkludert middag disse tre dagene i Praha. Byen oser av mange små og koselige restauranter, og vi bor midt i sentrum for de fleste. Det er mulig å bli med reiseleder og sjåfør for å finne seg noe å spise disse to kveldene.

 

 

Dag 7

Torsdag 22. september 2022:

Praha, Tsjekkia – Rostock, Tyskland, ca 660 km: Det blir deilig frokost før vi setter oss i den behagelige turbussen vår. Vi skal nå nordover igjen, inn i Tyskland og forbi Dresden og Berlin. På gode, tyske motorveier glir milene raskt unna. Vi gjør flere stopp på veien. Blant annet skal vi spise både lunsj og middag sammen (ikke inkl). Fremme i Rostock skal vi ta nattferjen over til Trelleborg i Sverige. Fergen har avgang kl 21.30. Vi finner våre lugarer og tar natten ombord.

 

Dag 8

Fredag 23. september 2022:

Trelleborg, Sverige – Strømstad/Sandefjord – Telemarksporten/Sørlandet/Stavanger, ca 467 km til Strømstad: Det er inkludert frokost om bord på
fergen. Kl 07.30 legger fergen til kai i Trelleborg. Vi finner igjen våre plasser i bussen og vi tar fatt på veien nordover. Forbi Gøteborg og oppover den svenske vestkysten, og til Strømstad for å ta Color Line sin avgang kl 13.40. Overfarten tar kun 2 timer og 30 minutter, og vi har inkludert en deilig lunsjbuffet om bord. Fremme i Sandefjord tar vi fatt på den siste etappen på denne innholdsrike turen – mot Sørlandet og til Stavanger – til alle sine avstigninger underveis.

Vi takker for turen for denne gang og ønsker dere hjertelig velkomne tilbake!

 

Pris og annen informasjon

TURPRIS

8 dager kun kr 11.990,- per person ved påmelding senest 31. juli 2022

deretter kr 13.490,- per person.

 

Avreisedato: Fredag 16. september 2022

Retur: Fredag 23. september 2022

Turprisen inkluderer:

¨  Dyktig sjåfør og helturist buss

¨  Velorientert og erfaren reiseleder

¨  Cruise Kristiansand – Eemshaven i innvendig delt dobbeltlugar, inkludert middag og frokost

¨  5 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  5 hotellfrokoster

¨  2 hotellmiddager

¨  Overfart Rostock – Trelleborg i delt dobbeltlugar, inkludert frokost

¨  Overfart Strømstad – Sandefjord, inkludert middagsbuffet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg (priser per person):

Enkeltroms- og lugartillegg kr 4.790,-

Guidet rundtur i Praha kr 175,-

Folkloreaften kr 360,-

Cruise på elvebåt kr 250,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Tidlig utreise?

Vi tilbyr skyss med vår ekspressbuss konkurrenten.no til Kristiansand dagen i forveien og overnatting i Kristiansand på sentralt hotell. Kr 590,- per person.

Prisen forutsetter overnatting i delt dobbeltrom.

Enkeltromstillegg kr 300,-.

Bestilles ved påmelding til turen.

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag