Påske i herlige Rüdesheim!

Rhin
Påske i herlige Rüdesheim!

Påsketur | Rhin & Mosel | Buss | Risdal Touring

KUN 10.990,- per pers.
ved påmelding innen 1. mars 2022
Når
10. - 17. april 2022
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Sørlandet
Reisen er overstått!

Vi bor på det gode og sentrale Hotel Felsenkeller i Rüdesheim! Av og til har også turoperatører hell og lykke, ja – kanskje endog flaks. Vi føler oss heldige som har fått booket dette hotellet med sin fantastiske beliggenhet i sentrum av Rüdesheim. Med dette hotellet som base, kan vi lage en særdeles attraktiv tur hvor våre gjester får nyte deilig hotell, rolige dagsetapper og mange spennende opplevelser. Det er noe mektig over elvene Rhin og Mosel. Stille, men ustoppelige, flyter de feil vei på kartet. Fra Alpene i sør mot havet i nord. Ved byen Koblenz glir de sammen og følger hverandre som ett. Sammenvevd ut av Tyskland, inn i Nederland og ut i Nordsjøen ved Rotterdam. Et helt (elve)liv, ja faktisk to, slukes opp av de store verdenshavene. Vi kan bare ane hva de har passert på sin vei, hva de kunne ha berettet. Livs- og ferdselsårer som de også er. Tenk, på denne turen har du sjansen til å finne deg en benk helt nede ved elven – bare sitte der. Tenke, fundere, betrakte! Meld deg på denne flotte påsketuren mens det enda er ledige plasser!

Tagger:, , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Søndag (Palmesøndag) 10. april 2022:

Stavanger/Telemarksporten/Sørlandet – Kristiansand –  Hirtshals – Herning, ca 210 km fra Hirtshals: Vi starter fra Stavanger i vest og fra Telemarksporten i øst. Kjører E39/E18 frem til Kristiansand hvor vi har fremmøte kl 15.30 ved Color Lines ferjeterminal. Vi stiger om bord i MS SuperSpeed I som kl 16.30 har avgang til Hirtshals. Straks møtes vi i      skipets buffètrestaurant for å spise et deilig måltid. Dette er inkludert som dagens middag. Kl 19.45 klapper ferjen til kai i Hirtshals. Vi har allerede funnet våre seter i den behagelige turbussen og snart styrer vår dyktige sjåfør bussen ut på motorveien. Vi er på tur, vi skal kose oss og vi må få en  sjanse til å dyrke det sosiale fellesskapet. Vi følger E45  effektivt sørover til vi tar av og kjører til Herning for første overnatting.

 

 

Dag 2

Mandag 11. april 2022:

Herning – Brunsbüttel – Elbferry – Cuxhaven – Minden området, ca 560 km: Vi starter dagen med en dansk morgenmad før vi setter oss i bussen og kjører sørover. Vi krysser den dansk/tyske grensen ved Flensburg og er nå i delstaten Schleswig – Holstein. Langstrakte jordbruksarealer, noen vindmøller og enkelte byer og tettsteder er hva vi ser gli forbi utenfor bussvinduene denne ettermiddagen. Vi kjører til Brunsbüttel og skal ta Elbferry (elveferjen) over Elben til Cuxhaven og kjører derfra videre mot og forbi Bremen. Vi ankommer utpå kvelden vårt hotell hvor vi sjekker inn. Etter innsjekk samles vi til felles og inkludert middag i hotellets restaurant.

 

Dag 3

Tirsdag 12. april 2022:

Minden området – Rüdesheim, ca 370 km: Etter dagens første, og for noen viktigste måltid går turen videre og i dag skal vi nå vår hoved destinasjon Rüdesheim am Rhein utpå                     ettermiddagen. Men før vi kommer så langt skal vi kjøre på gode tyske veier og stopper midt på dagen i den idylliske byen Frankenberg an der Eder. Her vil det bli anledning til å få kjøpt seg en lunsj, og kikke litt på vakre hus med de  karakteristiske bindingsverk detaljene, med mur og treverk og med vakre detaljer som tårn og utspring. Videre går turen forbi Frankfurt am Main og Mainz før vi på sein  ettermiddag stopper i Rüdesheim. Her parkerer vi bussen, tar ut bagasje som blir hentet av hotellets varebil og går den korte turen fra parkering til vårt hotell (ca 300 m) for de neste 3 netter, Hotel Felsenkeller. Denne kvelden regner vi med at de fleste, foruten å kose seg med inkludert middag på hotellet, også vil ta seg en tur ut i Drosselgasse og se på livet i denne koselige byen.

Dag 4

Onsdag 13. april 2022:

I Rüdesheim/Utflukt til Moseldalen: Vi koser oss, først med frokost og så på utflukt til Cochem i Moseldalen. Vi ferjer fra Rüdesheim til Bingen, rett over elva og kjører derfra langs den vakre Rhinen via Bacharach og Boppard til Cochem. Her får vi tid til å kikke rundt i de pittoreske gatene, handle litt og også god tid til å kjøpe og spise en god lunsj. Byen er gammel, den er nevnt allerede i skriftlige kilder fra omkring år 886, og den har et sjarmerende preg. Vi kommer til å trives med å rusle rundt litt her. Det er mange uterestauranter og – kaféer å velge blant. De sprekeste tar kanskje gåturen opp til Reichsburg Cochem som kneiser over byen? Om ettermiddagen, på vei hjem fra Cochem, legger vi turen om Koblenz for å besøke Deutsches Eck, punktet hvor elvene Rhin og Mosel møtes. Vi kjører derfra og mot Rüdesheim på østsiden av Rhinen, og passerer den velkjente klippen Lorelei. Sagnet om Lorelei eksisterte allerede i     middelalderen. Ifølge sagnet satt den vakre sirenen Lorelei på klippen og sang sin skjønne sang slik at elveskipperne ble lokket mot de sterke strømmene og forliste. Det er skrevet mange dikte, lyrikk og prosa inspirert av sagnet. Utover sagnet er historien slik: Lorelei er en 132 meter høy klippe på Rhinens bredd, i nærheten av St. Goarshausen. Klippen ligger ved den smaleste delen av Rhinen. En svært sterk strøm og skjulte klipper i vannet var tidligere årsak til mange forlis. På toppen av klippen ligger Freilichtbühne Loreley, et utendørs amfiteater bygget fra 1934 til 1939. Det var et av nazistenes tingsteder (thingplätze), nå er det mest brukt til rockekonserter. Vel tilbake til vårt hotell får vi på kvelden servert felles middag.

 

 

 

 

Dag 5

Torsdag (Skjærtorsdag) 14. april 2022:

I Rüdesheim: I dag har vi lagt opp til en kosedag i Rüdesheim. Det er mulig å ta kabelbanen opp til Niederwalddenkmal som er et monument som symboliserer Tysklands seier i den fransk-tyske krig 1870 til 1871. Den kronende statue forestiller Germania og skal forestille Tysklands stolthet. I skulpturen holder Germania den tyske keiserkrone i sin høyre hånd, mens hun i sin venstre hånd holder imperiets sverd. Under Germania er et stort relieff som viser keiser Wilhelm I på hesterygg foran offiserer og soldater på vakt ved Rhinen. På monumentets venstre side er en fredsstatue, mens krigens statue er til høyre. Derfra er det mulig å gå en tursti i Niederwald(skogen) og bort til en seilbane som tar oss ned til nabobyen Assmannshausen. Derfra kan vi da ta båt tilbake til Rüdesheim. Dette er en tur som vår reiseleder gjerne hjelper med å arrangere. Billetter til dette fås kjøpt på stedet. Om man vil ha det litt roligere kan vi jo bare ta en tur med båt på Rhinen. Ellers er det godt å ha en dag bare til å rusle rundt i Rüdesheim, handle litt forskjellig, og er du glad i god vin er du på rette plassen. Det er mange vinutsalg som selger gode lokale viner. Restauranter er det også mange av, så er vi heldige med  været er det jo mulig å sitte ute og se på livet, nyte et godt måltid og noe godt i glasset og bare kose seg. Også i dag er det felles middag på hotellet.

 

 

 

Dag 6

Fredag (Langfredag) 15. april 2022:

Rüdesheim – Hamburg området, ca 550 km: Vi spiser en siste frokost i Rüdesheim, tar farvel med hotell og personale der og setter oss i vår gode buss seter klare for nye eventyr. Turen er langt fra over. I dag skal vi nordover, og nå er vi nok blitt godt kjent med hverandre og praten går lett mens bussen tar oss raskt frem på gode tyske veier. Vi kjører nord-øst over til vi møter på en gammel kjenning litt syd for Kassel. Her kjører vi nemlig ut på A7 som mange av oss har stiftet bekjentskap med på tidligere turer. Videre nordover forbi Hannover og vi ender dagen i området rundt Hamburg hvor vi finner vårt  hotell og koser oss sammen mens vi inntar et godt middags måltid.

 

Dag 7

Lørdag (Påskeaften) 16. april 2022:

Hamburg området – Rebild Bakker 430 km: Dagens første  måltid inntas før vi pakker ut og setter oss i bussen. Med alle på plass svinger vi igjen ut på motorveien og første stopp i dag blir på grensen for en handel før vi kjører inn i Danmark. Vi kjører nesten hele Jylland i dag, og ender opp på kvelden på Comwell Hotel Rebild Bakker. Hotellet ligger i                  naturomgivelser i det som heter Rold Skov, kjent for sitt fine spasertur område. På hotellet har vi inkludert felles middag.

 

Dag 8

Søndag (1. påskedag) 17. april 2022: Rebild Bakker – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Grenland, ca 98 km til Hirtshals: Vi våkner til en ny dag. Vi har god tid og kan virkelig kose oss med deilig mat. Etter denne avslappende starten på dagen setter vi oss i bussen og kjører til Hirtshals hvor vi kl 12.15 seiler ut av moloen i Color Lines gode hurtigbåt MS SuperSpeed. Om bord er det, ved påmelding til turen,  mulig å bestille lunsjbuffèt. Landkjenning i Norge og Kristiansand blir det kl 15.30 og straks etter ilandstigning   fortsetter kjøreturen vest- og østover til de respektive avstigningssteder.

 

Pris og annen informasjon

8 dager kun kr 9.990,-

Pris pr person ved påmelding innen 10. februar 2022, deretter kr 10.990,-

 

Avreisedato: Søndag 10. april 2022

Retur: Søndag 17. april 2022

 

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  7 hotellovernattinger

¨  7 frokoster

¨  7 middager

¨  Ferje t/r Kristiansand – Hirtshals med   Color Line

¨  Utflukter som beskrevet. Eventuelle inngangspenger er ikke inkludert.

¨  Båttur Rüdesheim – Bingen

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.690,-

Buffet hjemreise kr 299,-

 

Forbehold om endringer som følge av  skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag