Risdal Touring | Champagneopplevelser i Frankrike – Reims, Mercier og Hautvillers

Hjem » Reiser » Risdal Touring | Champagneopplevelser i Frankrike – Reims, Mercier og Hautvillers

I Grand Est-regionen nordøst for Paris i Frankrike finner vi byen Reims. Kjent for produksjon og omsetning av blant annet vin og særlig champagne. Det finnes store lagre fylt med edle dråper hugget ut i   huler i kalkklippene i byen. Reims er i tillegg kjent for en tradisjonsrik tekstilindustri, drevet av familien Gobelin før de kom til Paris. Her skal vi oppholde oss i 3 netter der vi skal besøke både Hautvillers og Mercier med inkludert gårdsbesøk, omvisning og champagne-smaking! I Épernay er byen som huser de aller største champagnemerkene. Hva er vel mer fransk enn å finne en hyggelig kafé der man kan innta noe godt å drikke og drømme seg bort? Vi anbefaler et besøk i Reims vakre katedral Notre-Dame de Reims.

Få med deg disse franske «vårvibbene»!

 

Reiseprogram

Dag 1

Fredag 24. april 2026

Telemarksporten – Sørlandet – Stavanger – Hirtshals: Vi starter turbussen fra Telemarksporten med avgang kl. 11.30. Bussen følger E18 og E39 vestover mot Stavanger og har påstigninger underveis. Fremme i Stavanger på Fjord Line-terminalen møter vi våre medreisende fra Vestlandet. Reiseleder er med om bord, og gruppen er komplett. Vel om bord har alle funnet sine komfortable lugarer. Fjord Line har avreise fra Stavanger kl. 20.30. De som ønsker det, kan ved bestilling av turen velge middagsbuffet kr 386,- per person. Kvelden nyter vi i hverandres selskap og til å bli bedre kjent.

Bergen – Stavanger – Hirtshals: Vi starter turbussen fra Bergen med avganger fra kl. 13.00. Reiseleder er med om bord på Fjord Lines avgang fra Bergen kl. 14.00. Bussen følger E39 sørover mot Stavanger og har påstigninger underveis. I Stavanger kjører bussen om bord med resterende gjester, og gruppen er komplett. Vel om bord har alle funnet sine komfortable lugarer. Fjord Line har avreise fra Stavanger kl. 20.30. De som ønsker det, kan ved bestilling av turen velge middagsbuffet kr 386,- per person. Kvelden nyter vi i hverandres selskap.

 

 

 

Dag 2

Lørdag 25. april 2026

Hirtshals – Bremen-området, ca 623 km: Det er inkludert frokost om bord før vi ankommer Hirtshals kl. 08.00. Til avtalt tidspunkt finner vi våre plasser i bussen og begynner på dagens etappe. Vi kjører sørover Danmark og på gode motorveier går kilometerne unna. Vi har nødvendige pauser underveis, blant annet for beinstrekk og å kjøpe seg noe å spise. Reiseleder har god oversikt og gode forslag til hvor det er fint å stoppe. Vi krysser grensen til Tyskland og møter et landskap som er relativt flatt og åpent. Schleswig-Holstein er kjent for sitt jordbruksland, med store åpne marker, små landsbyer og skoger. Når vi nærmer oss Hamburg, krysser vi over den mektige elven Elbe, som har store elvesletter rundt seg. Turbussen tar oss videre sørover. Etter Hamburg er veien kort til Bremen. Her sjekker vi inn for natten og møtes til felles inkludert middag.

 

Dag 3

Søndag 26. april 2026

Bremen-området – Reims, ca 680 km: Når frokosten er inntatt, sjekker vi ut og finner plassene i turbussen som fortsetter sørover gjennom Tyskland. Når vi forlater Bremen ser en hvordan landskapet endrer seg og blir mer landlig og grønt. På deler av veien får vi kanskje glimt av elven Rhinen med tilhørende vingårder. Også i dag finner vi et passende sted underveis for noe å spise. Vi legger Tyskland bak oss og krysser grensen inn til Belgia. Et stykke fra Liege og nedover kjører vi omtrent parallelt med elven Meuse. Vi følger motorveien E42 et stykke, og tar etter hvert av mot Charlerois og fortsetter mot grensen til Frankrike. Ut på ettermiddagen er vi framme ved vårt sentrale hotell i Reims – Hôtel Campanile Reims Cathédrale – hvor vi skal bo de neste tre nettene. Det blir felles inkludert middag på hotellet den første kvelden.

 

Dag 4

Mandag 27. april 2026

Reims – Èpernay, ca 36 km: Etter frokost i dag tar vi en utflukt til Hautvillers – en sjarmerende landsby kjent som Dom Pèrignons hjemsted i hjertet av Champagnes vugge. Landsbyens rykte er basert på den berømte munken og byen har en fantastisk utsikt over vinmarkene. Her skal vi på guidet tur hos en kjent champagne produsent ved navn Fernand Lemaire som har drevet vin– og champagne-produksjon i 4 generasjoner. I 1903 ble den første cuvéen av Champagne Fernand Lemaire født, et resultat av en produksjon kontrollert fra A til Å. Vi får historien, omvisning, og får smake på noen av de edle dråpene. Etter denne opplevelsen finner vi et sted der vi spiser lunsj (ikke inkludert). Videre fortsetter vi til Èpernay, også kjent som hovedstaden i Champagne. Vi spaserer langs Avenue de Champagne, hvor mange av de mest kjente champagne-husene ligger. De som bor her sier gaten er den dyreste i verden, selv dyrere enn Champs-Élysées i Paris grunnet  kilometervis med kalkkjellere under bakken der millioner av champagneflasker ligger lagret. De som ønsker det, kan ved bestilling av turen velge utflukten med tog under bakken i en av disse nevnte kalkkjellerne til champagneprodusenten Mercier og smaksprøver inkludert. Denne opplevelsen kan bestilles på forespørsel ved påmelding til tur og koster
kr 480,- per person. Senere samles vi igjen ved bussen som tar oss med tilbake til Reims. Middag på egenhånd.

 

Dag 5

Reims: Tenk å våkne til lukten av franske baguetter og
herlige franske vibber. I dag starter vi dagen med å ut-forske byen Reims. Vi vandrer ut i de franske gater og
gleder oss over alt det nye øyet beskuer. Bare 10 minutters gange fra hotellet finner vi den vakre katedralen Notre-Dame de Reims hvor franske konger ble kronet. Det er gratis inngang og et besøk her anbefales. Vi får en rolig dag med besøk på kaféer, kanskje innom et fransk bakeri for å kjøpe «pain au chocolat» og lunsj på trivelige restauranter (ikke inkludert). Slapp av i Parc de Champagne, et stort grøntområde perfekt for en rolig spasertur i grønne omgivelser. Om du ønsker kan du ved påmelding til tur bestille en guidet omvisning med engelsktalende guide i den vakre Notre-Dame katedralen. Pris kr 110,- per person. Det ligger mange, fine restauranter i kort avstand fra hotellet en kan velge blant for dagens middag.. Ta en kveldstur, test Reims tradisjonelle franske kjøkken og den lokale champagnen som har gjort regionen berømt. Velg en av byens restauranter og få med dere Notre-Dame katedralen i vakker kveldsbelysning.

 

Dag 6

Onsdag 29. april 2026

Reims – Essen, ca 430 km: Frokost før avreise. Denne dagen setter vi kursen nordover mot Tyskland. Vi passerer Metz og Luxembourg på vår vei , og vi gjør stopp for beinstrekk underveis. Utpå ettermiddagen kommer vi fram til vårt hotell nær Essen i Tyskland der vi sjekker inn og samles til felles, inkludert middag.

 

Dag 7

Torsdag 30. april 2026

Essen – Neumünster, ca 420 km: Vi forlater vårt hotell etter frokost. Vår sjåfør tar oss ut på de gode, tyske motorveier igjen. Vi kjører over nordlige delen av Lüneburger Heide før vi kommer forbi millionbyen Hamburg. Litt lenger nord
finner vi den fine byen Neumünster hvor vi har dagens overnatting. Felles middag på hotellet etter ankomst.

 

Dag 8 – Fra Sørlandet, Rogaland og Bergen

Fredag 1. mai 2026

Neumünster – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Telemarksporten, ca 454 km fra Neumünster til Hirtshals: Etter en god frokost setter vi oss i bussen og kjører frem til Hirtshals. Vi har pauser underveis og matstopp. Fremme i Hirtshals stiger vi om bord i Fjord Line som kl. 19.15 har avgang til Kristiansand. Det er mulig å bestille middagsbuffet om bord ved påmelding til turen. Kl. 23.00 er skipet til kai i Kristiansand. Vi går i land med vår bagasje og møter bussene som kjører oss hjem vest- og østover til våre respektive avstigningssteder.

Vi takker for følget, og ønsker deg velkommen tilbake!

 

 

Dag 8 og 9 – Fra Vestlandet/Bergen og Haugesund

Fredag 1. mai 2026

Neumünster – Hirtshals – Stavanger – Bergen, ca 454 km fra Neumünster til Hirtshals: Etter en god frokost setter vi oss i bussen og kjører frem til Hirtshals. Vi har pauser underveis og matstopp. Fremme i Hirtshals stiger vi om bord i Fjord Line som kl. 19.15 har avgang til Stavanger og Bergen. Det er mulig å bestille middagsbuffet om bord ved påmelding til turen.

Lørdag 2. mai 2026

Fjord Line legger til i Stavanger kl. 07.00 og de som har avstigning langs E39 mot Bergen, følger bussen med sjåfør i land. Resten av gruppen holder seg om bord med reise-leder til skipet legger til kai i Bergen kl. 13.00.

Vi takker for følget, og ønsker deg velkommen tilbake!

 

Pris og annen informasjon

  • Fra Sørlandet, Rogaland og Grenland

TURPRIS

8 dager kun kr 15.290,-

Pris pr person i delt dobbeltrom ved påmelding innen 15. januar 2026, deretter kr 16.290,-

Turprisen inkluderer:

  • Reise i helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør
  • Velorientert reiseleder
  • Ferge Bergen/Stavanger – Hirtshals tur/retur
  • 7 overnattinger i dobbeltrom hvorav én overnatting i innvendig dobbellugar
  • 7 frokoster (hvorav én buffet på fergen)
  • 4 middager
  • Utflukt til Hautvillers og besøk hos Fernand Lemaire med champagnesmaking
  • Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg, per person:

Enkeltrom/lugar kr 3.800,-
Utvendig lugar kr 325,- (per lugar)
Middagsbuffet Fjord Line utreisen kr 386,-
Middagsbuffet Fjord Line hjemreisen kr 386,-
Guidet tur i Notre-Dame katedralen kr 110,- (begrenset antall plasser)
Besøk hos Maison de Champagne Mercier med togtur i kalkkjelleren kr 480,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

  • Fra Vestlandet/Bergen og Haugesund

9 dager kun kr 17.590,-

Pris pr person i delt dobbeltrom ved påmelding innen 15. januar 2026, deretter kr 18.590,-

Turprisen inkluderer:

  • Reise i helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør
  • Velorientert reiseleder
  • Ferge Bergen/Stavanger – Hirtshals tur/retur
  • 8 overnattinger i dobbeltrom hvorav to overnattinger i innvendig dobbellugar
  • 8 frokoster (hvorav to buffet på fergen)
  • 4 middager
  • Utflukt til Hautvillers og besøk hos Fernand Lemaire med champagnesmaking
  • Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg, per person:

Enkeltrom/lugar kr 4.300,-
Utvendig lugar kr 650,- (per lugar)
Middagsbuffet Fjord Line utreisen kr 386,-
Middagsbuffet Fjord Line hjemreisen kr 386,-
Guidet tur i Notre-Dame katedralen kr 110,- (begrenset antall plasser)

Besøk hos Maison de Champagne Mercier med togtur i kalkkjelleren kr 480,-

 

Reisefakta

Når
24. april – 1. mai 2026 (Sørlandet, Rogaland og Grenland) | 24. april – 2. mai 2026 (Vestlandet/Bergen og Haugesund)
Antall dager
8 dager (Sørlandet, Rogaland og Grenland) | 9 dager (Vestlandet/Bergen og Haugesund)
Avreise fra
Sørlandet, Rogaland, Grenland, Bergen og Haugesund
Pris
Se under Pris og annen informasjon
24/04
Sørlandet
15.290 t.o.m 15. januar deretter 16.290
24/04
Grenland
15.290 t.o.m 15. januar deretter 16.290
24/04
Rogaland
15.290 t.o.m 15. januar deretter 16.290
24/04
Bergen
17.590 t.o.m 15. januar deretter 18.590
24/04
Haugesund
17.590 t.o.m 15. januar deretter 18.590

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.