Charterfly fra Kjevik tur/retur Verona

Roma
Charterfly fra Kjevik tur/retur Verona

Rundtur | Roma, Vatikanet & Toscana | Fly & Buss | Risdal Touring

KUN 16.880,- per pers.
ved påmelding før 15. januar
Antall dager
9
Når
13. til 21. april 2019
Avreise fra
Enkelt for deg, se egen påstigningsliste
Reisen er overstått!

Vi flyr direkte med vårt eget charterfly fra Kjevik til Verona. Deretter blir det tur med buss i flotte Italia.

Vi har gjort det enkelt for deg å reise og har lagt opp til forskjellige påstigningsruter. Du kan reise fra Hovden/Setesdal, Stavanger/Flekkefjord, Lista/Vanse/Lyngdal og fra Grenland/Kragerø med vår tilslutningsbuss. Vi kjører dere selvsagt hjem igjen til samme sted.

NB! HOTELLET I ROMA ER ENDRET.

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra de forskjellige påstigningsstedene i henhold til listen på baksiden av dette programmet. Vi har gjort det svært enkelt å bli med på turen, og tilbyr et finmasket nettverk av påstigningsmuligheter. Fra Kristiansand Lufthavn Kjevik reiser vi med vårt innleide charterfly, en Boeing 737-800. En flytype både SAS og Norwegian benytter seg av. Flyavgang er ca kl 14.00 og vi beregner å være fremme på flyplassen i Verona etter 2 timer og 30 minutters flytid. Umiddelbart etter at vi har fått bagasjen, stiger vi om bord i vår italienske buss. På en behagelig tid på døgnet blir vi kjørt det korte stykket frem til vårt hotell for middag og overnatting.

Dag 2

Vi starter dagen med hotellfrokost. Det er igjen klart for nye opplevelser, vi setter oss i bussen og skal i dag kjøre frem til et av våre hovedmål for turen – Roma. Underveis skal også være en opplevelse. Første del av dagen bruker vi på italienske motorveier. Raskt og effektivt og vi legger bak oss kjente byer som Modena og Bologna før vi nærmer oss kunstbyen Firenze. Litt sør for denne storbyen, dreier vi ut på mindre landeveier og vi kjører frem til Greve i området Chianti. Et meget velkjent vinområde. Her gjør vi stopp midt på dagen – og vi koser oss med å rusle rundt, få tid til å kjøpe litt lunsj og ellers nyte at nå, ja – nå er vi i Italia! Det vil forundre oss meget om det ikke også er mulig å få smake på litt Chianti-vin allerede. Vi er nå kommet omtrent halvveis i dagens etappe og vi beregner å komme frem til Roma i kveldingen. Her sjekker vi inn for overnatting 4 netter på sentralt beliggende Hotel Fragrance St. Peter – som ligger et drøyt steinkast (1 km å gå – 10-12 minutter) fra Petersplassen i Vatikanet. Første kvelden på hotellet har vi inkludert middag – mens vi de øvrige kveldene i Roma har latt det være fritt opp til hver enkelt hvor og når man vil spise. De som ønsker det, kan selvsagt ta følge med vår reiseleder – eller få assistanse – til å finne et egnet spisested. Les mer om hotellet her : www.fragrancestpeter.it/en/

Dag 3 - 5

Frokost på hotellet og straks etterpå rusler vi sammen med vår lokalkjente guide ned til Petersplassen – Vatikanet ligger som kjent midt i Roma, er avgrenset fra den italienske hovedstaden med en mur, og utgjør i areal kun 0,44 kvadratkilometer. Vatikanet er Europas minst stat, men har eget postvesen, egen valuta og til og med egen radio – Radio Vatikan. Den berømte Sveitsergarden med sine tradisjonelle uniformer bevokter Vatikanet og paven. Sammen med reiselederen får vi se Peterskirken – utenfra. Den største kirken i verden og alteret skal befinne seg nøyaktig på det sted hvor Peter ble gravlagt i år 67 e. Kr. Det koster ikke noe å komme inn i Peterskirken, men det kan være lange køer – når vi oppholder oss såpass lenge i Roma, er det fint mulig å gå ned tidlig om morgenen eksempelvis for å slippe unna den største turistmengden. Ønsker man å komme opp i kuppelen koster det € 6,- å gå opp alle trappene – 551 trinn i tallet, og et par euro ekstra om man ønsker å ta heisen det første stykket. Reiseleder vil orientere mer om dette. Vi skal selvsagt også under oppholdet i Roma ha en bysightseeing sammen med en lokalkjent guide – hvor vi blir kjørt rundt i buss. For øvrig blir tiden i Roma preget av god tid på egen hånd, god tid til å rusle rundt, slå seg ned på en eller annen fortausrestaurant – alternativt besøke et av de mange og interessante muséene i den italienske hovedstaden.

Her kan du se direktevideo fra Vatikanet:

Dag 6

Dagen starter med frokost på hotellet før vi tar farvel med Roma og vårt vertskap for denne gang. Ferden bringer oss ut av hovedstaden, mot kysten og ned forbi havnebyen til Roma – Civitavecchia. Har du vært i Roma som cruiseturist, er det her skipet har lagt til. Vi fortsetter nordover langs kysten av Tyrrenhavet – som etter hvert glir over i Liguriahavet, som denne delen av Middelhavet kalles. Litt sør for Grosseto passerer vi, og stopper hvis det passer, Orbetello – en liten og svært så spesiell by som ligger i Orbetello-lagunen. Utpå ettermiddagen kommer vi frem til byen Pisa – og vi gjør et stopp ved Det skjeve Tårn. Som vi alle forstår, er dette blitt litt av en turistattraksjon. Den siste, lille etappen denne dagen bringer oss frem til Montecatini Terme hvor vi skal bo 3 netter på et av våre samarbeidshoteller. Vi har middag og frokost på hotellet her hver dag.

Dag 7-8

Langfredag starter vi ut med bussen vår, kjører frem til Firenze og har lagt opp til en sightseeing her i byen – som går for å være Italias kunstby nr 1. Firenze er ikke altfor stor – men den er svært så trivelig. Byen deles i to av elven Arno, og den har mange trivelige små gater og smug. Som de fleste italienske byer, har den sine piazza’er – torg som selvsagt er samlingspunkter for både fastboende og turister. Her kan man virkelig være heldig å få oppleve litt av det autentiske Italia – og som regel er scooteren parkert like rundt hjørnet for restaurantbordet. Vi forstår det så godt, når vi er i disse trange, små gatene selv. Lørdagen, dagen før hjemreise – har vi lagt opp til å være i ro i Montecatini Terme. Er man eventyrlysten og vil ut på egen hånd – eller slå følge med reiselederen, kan det være et godt alternativ å ta lokaltoget til byen Lucca som ligger ca 30-45 minutters togtur unna Montecatini Terme. Lucca går for å være en av de rikeste og best bevarte byer i Nord-Italia. Den ble grunnlagt av etruskerne og ble allerede i år 180 f. Kr. romersk koloni. Historien er sammensatt og mangfoldig i mellomtiden, men går vi frem til 1806 ble byen overtatt av Napoleon Bonaparte og hans søster, Elisa Bonaparte, ble storhertuginne av Lucca. Man vet å passe på sine egne!

Dag 9

Frokost på hotellet før vi setter oss i bussen. Vi skal bruke formiddagen for å kjøre frem til flyplassen i Verona. Her stiger vi på ny om bord i vårt innleide charterfly – nå for å fly omkring 2 timer og 30 minutter tilbake til Kristiansand Lufthavn Kjevik. Landingen er pr i dag planlagt til å være ca kl 16.30 og straks etter utlevering av bagasje og tollklarering – finner vi våre seter i bussen som skal kjøre oss frem til de respektive avstigningssteder.

 

Annen informasjon

NB! Inngangsbillett til ulike besøks-steder er ikke inkludert og må betales direkte på stedet.

 

Tillegg for enkeltrom på hotellene, kr 2.250,- pr person totalt for alle 8 nettene på hotell.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder fra områdene

UK flag | German flag