FULLTEGNET! Venteliste er mulig

FULLTEGNET! Venteliste er mulig

Rondablikk | Buss | Risdal Touring

Dans og hygge på høyfjellet!

Olav og Berit stikker til fjells midt i juli og ønsker deg hjertelig velkommen til å bli med! En flott uke skal vi hygge oss sammen. Dager med musikk, dans, quiz og utflukter. Oppstart fra Stavanger i vest og påstigning videre sørover. Første overnatting har vi i Charlottenberg. Videre går ferden til Rondablikk Høyfjellshotell. Her treffer vi «2gether» duoen Anne May og Eivind Riseth, samt Randi og Olav Jostein Berget med reisefølge fra Trøndelag. Vi nyter høyfjellet og alt det vakre det kan by på og ikke minst middag, dans og underholdning på kveldene. På turen hjemover har vi en overnatting på hotell i Førde og siste overnatting i trivelige Haugesund før vi fortsetter sørover til de respektive avstigningssteder.

Velkommen på sommerens fjelltur!

 

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Mandag 15. juli 2024

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand – Charlottenberg, ca 440 km fra Kristiansand: Vi starter fra Stavanger i vest og fortsetter sørover E39 mot Kristiansand med påstigning underveis. Videre går turen østover på E18 mot Oslo over til Charlottenberg i Sverige. Vi kjører behagelige etapper og tar oss tid til benstrekk og lunsj (ikke inkludert). Før vi krysser grensen til Sverige, stopper vi for å spise felles inkludert middag.

 

Dag 2 - 4

Tirsdag 16. juli 2024

Charlottenberg –  Rondablikk, ca. 325 km: Vi starter dagen med en deilig frokost på hotellet og nyter å være på tur. Ved siden av hotellet ligger Charlottenberg shoppingsenter. Her tar vi oss tid til litt grensehandel for den som ønsker det. Deretter kjører vi ut på veien, forbi Kirkenær, Flisa og Elverum. Vi gjør et stopp underveis med mulighet for en matbit (ikke inkludert).

Vel framme på Rondablikk sjekker vi inn på vårt hotell der vi skal bo de neste tre netter. Vi garanterer god stemning med Anne-May og Eivind Riseth  fra «2gether» tre kvelder med dans, underholdning og felles middag. Det blir også innslag fra Randi og Olav Jostein Berget på trekkspill. I tillegg til flotte turmuligheter, har hotellet også basseng som holder 26 grader, så pakk med badetøyet i tilfelle det skulle friste.

Onsdag morgen legger vi opp til en flott utflukt rundt Rondane Nasjonalpark. Vi kjører Gudbrandsdalen til Venabygdsfjellet, videre til Folldal som grenser i nord til    Oppdal og Tynset, i øst mot Alvdal, i sør mot Stor-Elvdal, Sør-Fron og Sel, og i vest mot Dovre. Her hadde gruvedriften en avgjørende betydning for Folldals utvikling fra 1700-tallet og fram til den siste gruva stengte i 1993. Turen fortsetter til Hjerkinn som er kjent som en gammel skysstasjon med tradisjoner tilbake til midt på 1200-tallet. Hjerkinn stasjon er Dovrebanens høyestliggende stasjon på 1017 meter over havet.

Vi fortsetter til Dombås der vi stopper for litt lunsj (ikke inkludert). Turen går videre forbi Otta, ned til Kvam og tilbake til vårt hotell på Rondablikk. Da blir det tid til litt hvile om en ønsker før vi samles til felles, inkludert middag. Resten av kvelden er det bare å hygge seg med «2gethers» herlige dansemusikk.

Torsdag formiddag står til egen disposisjon. Kanskje en spasertur ut i den vakre naturen rundt oss kan friste? Her finnes flere tur muligheter både for den spreke og den mindre spreke. En favoritt er den 3,5 kilometer (en vei) lange turen opp til Sukkertoppen. Fra den kan man se hele 3 nasjonalparker! Både Rondane, Dovre og Jotunheimen. Ettermiddag/kveld blir det musikk quiz før felles middag, underholdning og dans.

 

Dag 5

Fredag 19. juli 2024

Rondablikk – Førde, ca. 340 km: Vi står opp til dekket frokostbord, og koser oss med kaffe og alt som hører til. I dag takker vi farvel til flotte Rondablikk, finner våre seter i bussen og kjører mot Førde. På veien dit  kjører vi i vakkert landskap forbi Otta, Vågå og Lom. Her gjør vi et kort stopp. Vi passerer Bismo og Grotli. Deretter gjennom Stryn, Loen, Innvikfjorden og videre på E39 langs Jølstravatnet til vårt hotell i Førde. Det blir flere stopp på veien og tid til fotografering og matbit (ikke inkludert). Før vi ankommer hotellet stopper vi og spiser felles, inkludert middag.

Dag 6

Lørdag 20. juli 2024

Førde – Haugesund, ca. 310 km: En ny dag står foran oss. Etter frokost og utsjekk fra hotellet går turen i behagelig tempo til Haugesund. Vi følger E39 mot Lavik der vi krysser Sognefjorden på ferge over til Oppedal ferjekai. Videre passerer vi Aurdal, Leknes og Krossneset. Der krysser vi over på Nordhordlandsbrua og fortsetter til Bergen der vi tar et lite stopp. Fra Bergen kjører vi til Halhjem hvor fergen går over til Sandvikvåg. Dette er det tredje mest trafikkerte ferjesambandet i Norge og overfarten tar 45 minutter. I Haugesund sjekker vi inn for en ny natt på hotell og samles til felles middag siste kvelden.

Dag 7

Søndag 21. juli 2024

Haugesund – Stavanger – Kristiansand og videre østover.

Vår natt i Haugesund er forbi og frokosten nytes før vi må sjekke ut og finne våre seter i bussen. Turen går til Arsvågen der vi krysser Boknafjorden med ferje over til Mortavika. Ferjen tar ca. 25 minutter. Videre fortsetter vi på E39 gjennom Mastrafjordtunnellen og Byfjordtunnellen før vi kommer til Stavanger der vi sier farvel og takk for denne gang til de i vårt hyggelige turfølge som har avstigning her. På veien sørover stopper vi for avstigning underveis til Kristiansand og videre østover.

Takk for flott følge og en koselig tur!

Pris og annen informasjon

TURPRIS

7 dager kun kr 9.990,- per person i delt dobbeltrom ved påmelding innen 15. april 2024, deretter kr 10.990,- per person.

 

Avreisedato: Mandag, 15. juli 2024

Retur: Søndag, 21. juli 2024

 

Turprisen inkluderer:

¨  Helturistbuss og erfaren sjåfør

¨  6 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  6 frokoster på hotell

¨  6 middager

¨  Utflukt som beskrevet i program

¨  Underholdning 3 dager på Rondablikk Høyfjellshotell

¨  6 middager

¨  Alle veiavgifter, bompenger og ferjer

 

Tillegg for enkeltrom kr 3.000,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag