Agder Historielag til Røros

Agder Historielag til Røros

Røros | Norge | buss | Risdal Touring | Agder Historielag

KUN 7.990,- per pers.
Ved påmelding før 1. mai 2021
Når
01. - 05. september 2021
Antall dager
5
Avreise fra
Evje/Arendal
Reisen er overstått!

Innholdsrik tur til Røros!

Årets tur går til Bergstaden Røros, et sted med mye historie og kultur. Her er det så mye å se at valget i år falt på en 5 dagers tur for å få med så mye som mulig av opplevelsene som står i kø og venter på oss. Vi vil jo også gjerne ha litt tid til å se oss litt rundt på Røros på egenhånd. Underveis overnatter vi på Elverum og skal innom Løiten Brænderi å få en Akevisitt opplevelse med mye moro. På Røros bor vi på Bergstaden Hotell midt i byen og vi skal få med oss omvisninger med lokalkjente og historie interesserte guider. En av dagene tar vi også turen med båt på Femunden. Vi skal kose oss med historie, kultur og natur. Hjemveien legger vi innom Aukrustsenteret i Alvdal hvor vi også får en omvisning. Hjemturen går i vakkert landskap og utpå kvelden søndag er vi tilbake på Evje, mange opplevelser rikere. 

Turen er åpen for alle!

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Onsdag 1. september 2021: Vi starter opp fra Risdal Touring sine lokaler på Evjemoen kl 08.00 og kjører over heia og ned til E18 ved Arendal. Derfra går turen østover langs E18, og vi stopper med jevne mellomrom for å strekke på beina og etter hvert også ved en kafe underveis hvor det blir mulig å få kjøpt seg en lunsj etter eget ønske. Vi ankommer Løiten utpå ettermiddagen og stopper her for å få med oss forestillingen «en Akevisitt» på Løiten Brænderi. Enmannsforestillingen en Akevisitt av Odd Magnar Syversen er Norges mest spilte teaterforestilling, framført mer enn 6300 ganger! Merk at en Akevisitt er en vandringsforestilling. Den omfatter noe gåing, også i trapper og vi må være forberedt på et opphold utendørs. Her er det også inkludert smaksprøver på produksjonen. Deretter går turen til vårt hotell i Elverum for middag og overnatting.

 

Dag 2

DAG 2

Torsdag 2. september 2021: Etter en god frokost setter vi oss i bussen og kjører til fløtermuseet på Sørlistøa hvor vi får med oss en guide rundt i tømmerfløternes verden slik den engang var. Ved Sørlistøa fløtermuseum finner du gjenstander, båter, bygninger og anlegg fra fløtertiden. Her vises både tverrelvfløting og sjøfløting av tømmer. Osensjøen og området rundt har det blitt drevet tømmerfløting fra siste halvdel av 1700-tallet og fram til 1984. Sørlistøa var i mange år base for fløtingen. Da fløtingen opphørte ble anlegget bevart og omgjort til museum. Herfra kjører vi videre og ankommer Røros tidlig på ettermiddag. Vi sjekker inn på vårt hotell, Hotell Bergstaden i sentrum, og så er det bare å finne seg en hyggelig restaurant for å kose seg med lunsj og tid på egenhånd i Bergstaden. På kvelden inntar vi felles middag på hotellet og koser oss sammen utover kvelden.

 

Dag 3

Fredag 3. september 2021: En ny og spennende dag i vente…Vi starter eventyret etter frokosten med en skikkelig Bergstadvandring i følge med en lokalguide. Det blir jo som alltid gåing og ståing på slike turer og det er greit å ha gode sko og gjerne noe å støtte seg på underveis om nødvendig. Vi skal besøke Smeltehytta med blant annet utstillingen «Hvem eier historien» som handler om samer og samiske gjenstander fra området. Om smittevernsreglene tillater det vil vi også besøke Pressemuseet Fjeld-Ljom. Videre skal vi også få med oss Røros kirke og får også se kapellet. Turen avsluttes med felles og inkludert lunsj på restaurant Kaffestugu hvor vi får servert tradisjonskosten sodd med Røros smør og Røros flatbrød etterfulgt av nystekt kanelbolle og kaffe. Etter en god lunsj setter vi oss i bussen og kjører til Ratvolden, hjemmet til Johan Falkberget (1879-1967). Han var født og oppvokst på gården Falkberget i Rugldalen. Han flyttet tilbake til hjembygda i 1922 og bygget gården Ratvolden 600 meter fra Falkberget. Johan Falkberget  har med sine romaner, dikt, fortellinger og andre tekster formidlet samspillet og forholdene mellom mennesker, levevilkår og natur i Rørosområdet under kobberverkets tid. Her vil vi også få følge med en guide som forteller oss om forfatteren og stedet her. Vi kjører tilbake til Røros for nok en felles middag på hotellet.

Dag 4

Lørdag 4. september 2021: I dag koser vi oss med frokosten før de som ønsker det kan bli med på en tur i Olavsgruven og Nyberget. Denne utflukten har vi valgt å legge inn som et tilvalg og dette må bestilles ved påmelding til turen. Utflukten går med buss og det er gåing i trapper både ned og opp så denne turen er ikke egnet for rullator, rullestol og generelt må man være tålig god til beins. Et tips er å bruke gåstaver og husk; gode sko. Gruvene holder ca 4 grader og 90% luftfuktighet så det er viktig med varmt tøy. Lunsjen i dag er lagt opp til å tas på egenhånd på en av Røros sine gode kafeer/restauranter. På ettermiddagen går vi om bord i bussen og kjører til Synnervika ved Femunden. Her går vi om bord i båten Femund 2 og får en rundtur på ca 2,5 timer på denne vakre innsjøen. Vi ser blant annet  Femundhytta, hvor vi gjør et lite stopp innom. Vi får høre om båtselskapet, naturen og den rike historien som tilhører Smeltehytta i kobberverkets tid på Femundshytta. Vel tilbake i Synnervika kjører vi med bussen tilbake til hotellet og inntar en samlet middag med påfølgende hyggelig samvær.

 

Dag 5

Søndag 5. september 2021: Dessverre har alt en ende, også oppholdet på Røros. Det betyr likevel ikke at turen hjem blir kjedelig. Etter en deilig frokost tar vi farvel med Røros og vårt vertskap der og kjører sydover. Vi skal stoppe i Alvdal, på Aukrust senteret og få en guidet omvisning der. Vi får se tegninger og fantasifulle innretninger tegnet og laget av Kjell Aukrust. Senteret inneholder også kinosal, butikk og kafe og er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede. Når vi er ferdige her går turen videre mot og til Ringebu hvor vi kjører inn på E6. Vi kjører forbi Lillehammer og videre til Gjøvik og Hønefoss. Ved Drammen kjører vi ut på E18 og derfra er det strake veien til Arendal før vi svinger av og kjører til Evje, hvor vi ankommer utpå kvelden. Underveis stopper vi slik at det blir mulig å få kjøpt seg noe å spise.

 

Tilleggsinformasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss

¨  Erfaren sjåfør

¨  Ivar Haugen med som reiseleder og

ansvarlig fra Agder Historielag

¨  4 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  4 frokoster på hotell

¨  4 middager på hotell

¨  En Akevisitt opplevelse med smaksprøve

¨  1 lunsj på Røros

¨  Vaffel og kaffe på Sørlistøa

¨  Guider og omvisninger som beskrevet i programmet MYE INKLUDERT!

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.590,-

 

Tur med guiding i Olavsgruva kr 115,-

 

Bilde til inspirasjon

UK flag | German flag