Fulltegnet!

Bornholm
Fulltegnet!

Dansk øyliv | Bornholm | Busstur | Risdal Touring

KUN 9.390,- per pers.
ved påmelding før 1. april 2019
Når
23. - 28. juni 2019
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Reisen er overstått!

En sommerlig reise

En sommerlig reise som fyller oss med sol og varme, trivelige ferieopplevelser og masse god stemning. Hva er vel triveligere enn å rusle rundt i t-skjorte og kortbukse, i sandaler, kikke på folkeliv og undre seg på hvorfor ting er blitt akkurat som de er blitt? Hvordan historien har utviklet seg, hvordan har lokalbefolkningen funnet sitt levebrød akkurat her opp gjennom tidene? På turen vår til Bornholm får du oppleve dansk øyliv og småbyidyll. Ser man på kartet, er det utrolig at denne øya tilhører Danmark! Første dag ut med Color Line fra Kristiansand til Hirtshals, med behagelig oppstartstid både fra øst og vest. Første natt i området rundt Fredericia. Vi bor 3 netter på Hotel Griffen, koser oss og har utflukt både til nord– og sørsiden av øya. Hjemturen har vi stykket opp slik at vi tar ferjen til Ystad og har en overnatting i Gøteborg før shopping og ferje fra Strömstad.

Tagger:, , , , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Stavanger Byterminal om formiddagen og kjører sørover E39 mot Kristiansand. En annen buss starter fra Skien / Porsgrunn og kjører E18 mot Kristiansand. Underveis er det selvsagt mulighet for påstigning. Fra Kristiansand reiser vi med MS Superspeed I kl 16.30 til Hirtshals, med ankomst allerede kl 19.45. Om bord har vi inkludert mat fra det store buffètbordet, inkludert fri drikke og sitteplasser helt frem til ankomst. Fra Hirtshals fortsetter vi frem til Fredericia området hvor vi beregner å være framme ca kl 23.00 for overnatting.

Dag 2

Dagen starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Straks etter kjører vi østover og passerer kjente steder som Odense og Slagelse. I København gjør vi et stopp et par timer, slik at det er mulig å se seg om i byen, og få kjøpt seg en god lunsj, eller frokost som det heter hos våre naboer i syd. Vi setter oss igjen i bussen, kjører over den berømte Broen, og derfra til Ystad. Her går hurtig ferjen til Rønne kl 15.30, med oss om bord. Overfarten er raskt unnagjort, og kl 16.50 er det avkjøring i Rønne, og det er da kort vei til vårt hotell, Hotel Griffen, som ligger vakkert til ved sjøen. Under oppholdet spiser vi frokost og middag på hotellet hver dag. Dersom man ønsker rom med havutsikt, kan dette bestilles mot å betale et tillegg på kr 800,- pr person basert på delt dobbeltrom. Gi beskjed ved påmelding om du ønsker dette.

For å lese mer om hotellet kan du trykke her.

Dag 3 & 4

Etter frokost begge dager møter vi vår guide  i resepsjonen og blir tatt med på en rundreise på øya. Begge dager varer omvisningen til ca kl 13.00. Den første dagen ser vi den nordlige delen og den andre dagen den sørlige delen av øya. Opplevelsene her står i kø. På et lite område, finner vi mange severdigheter og attraksjoner. Nord-Europas største borgruiner, Hammershus, finner vi på Bornholm. Også de berømte rundkirkene, navngitte sådanne – f.eks Østerlars og Nylars. Hovedstaden på øya, Rønne, er en trivelig, liten by som det er svært koselig å rusle rundt i. Det er kort vei å gå til sentrum fra hotellet vårt – og hotellet har også en deilig spa-avdeling som vi gjerne anbefaler å benytte seg av.

Her kan du lese mer om Bornholm.

Dag 5

Vi spiser nok en gang fra det deilige morgenbordet som står dekket i hotellets restaurant. Til et behagelig klokkeslett, ca kl 09.30 – setter vi bagasjen i bussen og kjører det korte stykket frem til ferjehavnen. Her venter båten på oss, klar for avgang kl 10.30 til Ystad i Sverige. Allerede kl 11.50 klapper ferjen til havn på det svenske fastlandet og vi kjører strake veien nordover vestkysten av Sverige, forbi kjente byer som Malmö og Helsingborg frem til Göteborg. Underveis stopper vi selvsagt med jevne og behagelige mellomrom, både for å strekke litt på kroppen – for at de som røyker skal kunne fortsette med det, og for eventuelt å kjøpe en matbit på egen hånd og ved egnet spisested. Utpå ettermiddagen beregner vi ankomst til Gøteborg og det blir innsjekking for middag og overnatting på Quality Hotel 11.

Dag 6

Vi spiser frokost på hotellet, tar snart etter farvel med vårt vertskap – og setter oss i den behagelige turbussen. Et par timers kjøretur fra Gøteborg er vi i Strömstad og kl 12.00 seiler vi med Fjordline til Sandefjord. Om bord er det mulig å få lunsjbuffèt – det koster kr 199,- pr person ekstra og kan bestilles hos Risdal Touring AS ved påmelding til turen. Allerede kl 14.30 klapper skipet til kai i Sandefjord, etter en flott seiling inn byfjorden – og straks etter ilandstigning fortsetter vi opp til E18 og videre sørover mot Grenland, Sørlandet og etter hvert også Rogaland og Stavanger. Beregnet ankomst til Kristiansand omkring kl 18.00 og de øvrige avstigningssteder i henhold til dette.

 

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom på hotellene, kr 1.590,- pr person totalt for alle 5 nettene på hotell.

 

Rom med havutsikt på Hotel Griffen, Bornholm – kr 800,- pr person basert på delt dobbeltrom.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder fra Bornholm

UK flag | German flag