Rundreise til Slovenia med Berit, Olav, Esmina & Cazim | 12 dager

Hjem » Reiser » Rundreise til Slovenia med Berit, Olav, Esmina & Cazim | 12 dager

Bli med på rundreise i Europa! Tradisjonen tro setter vi kursen ut på tur 18. mai. I år er det 10. gangen Olav, Berit, Cazim og Esmina inviterer med på tur. Reisen er derfor litt annerledes.Vi reiser først til Sør-Tyskland hvor vi skal ligge 2 netter i Ruhpolding. Her blir det utflukt til  Ørneredet. Så overnatter vi 3 netter i den slovenske hovedstaden og tar en utflukt til Postojna-grottene. Om dette ikke var nok opplevelser til å fylle turen med, skal vi også innom Wien før vi overnatter 2 netter i den historiske byen Bratislava. Returen går så gjennom Tsjekkia, Tyskland og Danmark før vi er tilbake igjen. Dette er med andre ord en unik tur som du absolutt ikke vil gå glipp av! Den blir fort fullbooket så ring i dag!

Alltid godt humør! Esmina & Cazim

 

Reiseprogram

Dag 1

Lørdag 18. mai 2024

Stavanger/Oslo – Kristiansand – Hirtshals – Kolding: Vi starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 09.00. Vi kjører langs E39 til Kristiansand hvor det er mulighet for påstigning underveis. For våre gjester som kommer på langs E18 mellom Oslo og Kristiansand bruker vi vår ekspressbuss inn til Kristiansand hvor dere møter vår turbuss. Fra Kristiansand tar vi Fjord Line (kl. 15.00) sitt store skip MS Bergensfjord over til  Hirtshals. Underveis har vi inkludert middagsbuffet (som er dagens middag) og det er god anledning til å utforske mange av skipets fasiliteter. Vel i land i Hirtshals setter vi kursen sørover i Jylland til Comwell Kolding hvor vi sjekker inn for første overnatting.

 

Dag 2

Søndag 19. mai 2024

Kolding – Leipzig, ca 640 km: Etter en god dansk morgenmad sjekker vi ut fra hotellet. Turbussen tar oss med sørover, før vi omsider krysser grensen inn til Tyskland. På reisen krysser vi Schleswig-Holstein på langs og storbyen Hamburg. Utpå dagen er det tid for et lengre stopp. Olav og Berit tar oss med inn til den kjente byen Quedlinburg. Gamlebyen er veldig kjent for de gamle brosteinsbelagte gatene omringet av flotte bindingsverkshus. Til et avtalt klokkeslett reiser vi sammen ut fra byen og videre på vår ferd. Utpå ettermiddagen ankommer vi utkanten av Leipzig og sjekker inn på Hotel Belmondo. Etter innsjekk og en rask tur på rommet samles vi til felles middag i godt lag i hotellets restaurant.

 

Dag 3

Mandag 20. mai 2024

Leipzig – Ruhpolding, ca 545 km: Deilig, tysk frokostbuffét før vi sjekker ut fra hotellet. Dagens reisemål er kjent som skirennerens mekka – Ruhpolding. Vi setter kursen sørover på tyske motorveier forbi kjente steder som Nürnberg – Ingolstadt og München. Vi legger opp til et lengre hyggelig stopp langs ruten der det passer best. Ikke lenge etter München gjør vi et stopp i Rohrdorf, hvor vi skal spise dagens middag med dessert. Etter en god tysk middag er det bare et kort stykke igjen til vi er frem i Ruhpolding og sjekker inn på vårt samarbeidshotell.

 

Dag 4

Tirsdag 21. mai 2024

Opphold i Ruhpolding: Frokost ved hotellet. Denne dagen blir det en utfluktsdag til Berchtesgaden. De som vil, kan bli med en av spesialbussene opp til tehuset som ble bygget for å imponere Hitler (Kehlsteinhaus, også kjent som Ørneredet) i 1938. Turen opp til Kehlsteinshaus blir gjort med en spesiell buss, og koster  kr 320,- per person. Derfor må man melde fra ved påmelding til turen om man ønsker busstransport til Kehlsteinhaus. Vi får også en liten tur til Reit im Winkl. Senere på dagen returnerer vi til felles middag på hotellet i Ruhpolding.

 

Dag 5

Onsdag 22. mai 2024

Ruhpolding – Ljubljana, ca 315 km: Etter frokost og utsjekk fra hotellet kjører vi over grensen til Østerrike. Nå beveger vi oss sørover gjennom alpene. Fra de komfortable og høye plassene i turbussen får vi en unik utsikt til landskapet vi passer gjennom. Langs ruten får vi også se flere mindre landsbyer, og vi gjør noen hyggelige stopp underveis.  Her gjør vi et stopp i Spittal an der Drau. Vi kommer «ut» av alpene ved byen Villach og kort tid etter det krysser vi grensen inn til Slovenia. Vi beveger oss nå på kjente veier for våre reiseverter. Utpå ettermiddagen ankommer vi den Slovakias hovedstad Ljubljana. En av de mest populære reisedestinasjonene i 2022 og 2023 i følge TripAdvisor. Her sjekker vi inn på Austria Trend Hotel Ljubljana, frokost og felles middag hver dag under oppholdet.

 

Dag 6 og dag 7

DAG 6 – 7

Torsdag 23. – fredag 24. mai 2024

Opphold i Ljubljana: Vi er så heldige at vi når får 2 flotte dager her. Første dagen tar Olav oss med inn til sentrum av byen. Cazim og Esmina er lokalkjente i byen og tar oss med på en flott rundttur på formiddagen. Noe til fots og i bussen. Da får vi se Presernov torget, festningen Ljubljanski grad og andre kjente landemerker. Resten av dagen er til fri disposisjon. Den andre dagen legger vi opp til at gjestene våres kan bli med på en hyggelig utflukt til Postojna grottene – et av landets største turistattraksjoner. Her blir det anledning til å være med inn for de som ønsker det. Inngangsbilletten koster kr 370,-  per person. For de som ikke vil bli med inn, er det godt med steder å sitte ned og kjøpe seg en matbit. Det er også mulig å spasere rundt i Postojna sentrum, eller man kan bli igjen i Ljubljana.

 

Dag 8

Lørdag 25. mai 2024

Ljubljana – Wien – Bratislava, ca 330 km: Etter frokost tar vi farvel med hotellet og Slovenia. Turen går nordover tilbake til Østerrike. Tidlig på ettermiddagen ankommer vi verdensbyen Wien. En gang hovedsetet for habsburgerne som er uløselig knyttet til europeisk historie. Et av hovedsetene for FN ligger også i Wien, så byen har så avgjort beholdt sin internasjonale betydning. Opp gjennom årene er byens kulturhistoriske bygninger tatt godt vare på. En kjøretur langs Wiener Ringstraβe er intet mindre enn en opplevelse. Klassisk musikk, gedigne bygninger, brede gater og Wien hører sammen. Det er nesten så vi kan høre nyttårskonserten for vårt indre øre når vi oppholder oss i byen! Også i Wien får vi med oss en lokalkjent guide som viser oss og forteller om byen. Når vi forlater Wien, kjører vi videre østover i en times tid før vi ankommer Bratislava. Her sjekker vi inn på vårt sentrale samarbeidshotell for middag og overnatting.

 

Dag 9

Søndag 26. mai 2024

Opphold i Bratislava: Etter frokost møter vi vår lokalkjente guide ved hotellet. Nå skal vi ut på en liten rundtur i den slovakiske  hovedstaden. Vi får se de mest kjente severdighetene. Byen deles i to av Donau og mye av byens historie er jo uløselig knyttet til elven. Om ettermiddagen blir det selvsagt litt tid til å utforske på egen hånd. Denne dagen er det ikke inkludert middag ved hotellet, da vi gir gjestene våre mulighet til å ut og spise på egenhånd denne dagen (ikke inkl.).

 

Dag 10

Mandag 27. mai 2024

Bratislava – Dresden ca 500 km: Vi pakker koffertene og spiser frokost før vi sjekker ut. Olav kjører oss trygt nordover og inn i Tsjekkia. Utpå formiddagen stopper vi litt i byen Brno. En kjent og populær by med 380.000 innbyggere. Kanskje mer kjent i nyere tid til å være stedet for slaget ved Austerlitz i 1805 som ble filmatisert i Ridley Scott filmen Napoleon 2023. Turen går så videre nordover og vi passerer Praha – historisk by og ikke minst kjent for «Praha våren» i 1968. Så krysser vi grensen til Tyskland igjen og ankommer utkanten av Dresden hvor vi sjekker inn på vårt samarbeidshotell for middag og overnatting.

 

Dag 11

Tirsdag 28. mai 2024

Dresden – Flensburg, ca 640 km: Tysk frokost på hotellet før vi finner plassene våres i turbussen. Turen går videre langs tyske motorveier. Vi passerer i utkanten av Berlin og Potsdam på veien nordover. Dagens etappe er også behagelig i utstrekk og lengde. Midt på dagen stopper vi for en pause – hvor og når avhenger av vær og trafikk. Utpå ettermiddagen beregner vi å komme frem til vårt hotell for overnatting. Vi spiser middag på hotellet.

 

Dag 12

Onsdag 29. mai 2024

Flensburg – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Oslo: Som vanlig, dagen starter med frokost. Ikke lenge etter avreise krysser vi den tysk/danske grensen. Inn i Danmark, opp gjennom Jylland og som vanlig – vi tar oss alltid tid til stopp med jevne og behagelige mellomrom. I god tid før kl 13.35 er vi i Hirtshals, klare for ombordstigning i MS Fjord FSTR (uttales «fjord faster») som i raskt tempo skal ta oss over Skagerrak. Om bord har vi alle plass i komfortable «flyseter». Det er også mulig å bestille Loungbord ved påmelding til reisen. Allerede kl 16.00 klapper vi til kai i Kristiansand. Vi kjører øst- og vestover til de respektive avstigningssteder hvor turgjestene stiger av etter hvert som de kommer til sine påstigningssteder. MERK at returen østover kan bli gjort med vår ekspressbuss – Konkurrenten.no. Takk for turen!

Pris og annen informasjon

TURPRIS

12 dager kun kr 21.800,-

Pris per person ved påmelding innen 15. februar 2024, deretter kr 22.800,-

Avreisedato: Lørdag 18. mai 2024

Retur: Onsdag 29. mai 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorienterte reiseledere

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals tur/retur

¨  11 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  11 frokoster

¨  10 middager

¨  Lokalguide i Bratislava og Wien

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 4.400,-

Tillegg for transport til Ørneredet kr 320,-

Tillegg for inngang til Postojna-grottene kr 370,-

Tillegg for loungebord på returen kr 249,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

Reisefakta

Når
18. – 29. mai 2024
Antall dager
12
Avreise fra
Stavanger/Oslo/Sørlandet
Pris
22.800,- per pers

Denne reisen har allerede funnet sted