Sommer i Savalen og Kongsberg

Sommer i Savalen og Kongsberg

Savalen | Kongsberg | Buss | Risdal Touring

KUN 8.990,- per pers.
Når
20. - 25. juli
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Bli med Risdal Touring på en tur i vakker natur og på et fantastisk hotell! Bli med til Savalen og opplev den hyggelige stemningen, god mat, flotte utflukter i fin natur og hygge om kveldene. Vi skal også oppleve det spesielle Wood Hotell i Brumunddal på vei opp og vi skal bo på deilige Grand Hotel i Kongsberg på vei hjem. Hele turen går i flott natur gjennom vårt vakre land. Bli med og opplev denne delen av landet vårt i sommerdrakt!

 

 

Tagger:, , , , , ,

Bilde fra området

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Mandag 20. juli 2020: Vi starter opp på morgenen i Stavanger og kjører langs E39 og videre fra Kristiansand langs E18. Langs veien stopper vi å tar med nye gjester der det passer nettopp deg! I kveld skal vi overnatte på et hotell som nok mange har hørt om og sett på TV; Wood Hotell. Hotellet er verdens høyeste trehus strekker seg hele 86 meter over bakken, og har 18 etasjer og 72 hotellrom. Hotellet har perfekt beliggenhet helt nede ved Mjøskanten i Brumunddal, og med så mange høydemeter over bakken kan ikke utsikten bli annet enn upåklagelig. På hotellet samles vi til deilig middag på kvelden.

 

 

Dag 2

Tirsdag 21. juli 2020: Vi starter dagen med deilig frokost og setter oss i vår komfortable buss. I dag går turen først øst og så nordover og på formiddagen tar vi et lite stopp i Innbygda som er administrasjonssenter i kommunen Trysil. Vi er nå i Østerdalen i det nye fylket Innlandet. Vi følger Østerdalen og kjører videre til Engerdal. Her følger vi Isteren et stykke, dette vannet er forbundet med Femunden. Veien går videre forbi Tolga og utpå kvelden ankommer vi det deilige Savalen Hotell hvor vi opp gjennom årene har hatt så mange fornøyde gjester. Her får vi servert deilig middag og samles til hyggelig samvær.

 

 

Dag 3

Onsdag 22. juli 2020:  Utflukt til Folldal gruver: Vi koser oss med frokosten, og de som ønsker det kan bli med på en tur til Folldal gruver, og de som vil slappe av ved hotellet i flott turterreng kan gjøre det. Gruveturen starter med  at vi etter frokost setter oss i bussen og kjører til gruvene. Her blir vi møtt av vår guide og blir med på en togtur inn i gruven for å se Worms Hall, vi får også besøke steinbutikken, museet, nasjonalparksenteret og gruveutstillingen. Etter opplegget i gruven spiser vi inkludert gruvelunsj med kaffe. Turen tar ca 4 timer og vi er tilbake på ettermiddagen, i god tid til at vi kan se oss rundt på Savalen før vi igjen spiser deilig og felles middag på hotellet. Utflukten koster kr 290,- inkludert togtur, omvisning og lunsj og må påmeldes ved bestilling av tur.

 

 

Dag 4

Torsdag 23. juli 2020 : Utflukt til Røros: Vi nyter også i dag frokosten før vi kjører på en inkludert utflukt til Røros. Den tradisjonelle gruvebyen Røros er et moderne samfunn der folk bor og jobber midt i et fredet verdensarvområde. Røros ble grunnlagt i 1644 da den første kobberåren ble funnet i området – sagnet sier at det var en reinsdyrbukk som sparket opp en skinnende stein før den falt om etter å ha blitt skutt – og ble snart en av de viktigste gruvebyene i Norge. Bykjernen har en stor og godt bevart trehusbebyggelse, og det ekte og autentiske forsterkes ved at nåtidens moderne mennesker bor, jobber og driver koselige butikker og verksteder i husene fra 1600-tallet. 333 års gruvedrift og byjordbruk har skapt en helt særegen by på fjellvidda, og i 1980 ble Bergstaden Røros innskrevet på UNESCOs verdensarvliste. Røros har også fått merket for Bærekraftig reisemål, et kvalitetsmerke for destinasjoner som jobber systematisk for å redusere reiselivets negative påvirkning på lokalsamfunnet. Opplev lune bjørkelier og røsslyngkledt fjell med stier og kjerreveier etter gruve- og seterdriften. Vi har med oss en lokal guide på Bergstadvandringen i Røros. Lunsj er det selvfølgelig mulig å få kjøpt, alt etter eget ønske (ikke inkl.).

 

Dag 5

Fredag 24. juli 2020 : Vi spiser frokost og pakker ut i bussen. Vi vinker farvel til vårt vertskap på Savalen og kjører ned Østerdalen til Lillehammer. Her stopper vi midt på dagen og vi setter av noen timer til fri disposisjon slik at de som ønsker det kan se seg rundt i byen og finne en koselig plass å kjøpe seg litt å spise. Lillehammer har vært en møteplass for handel helt tilbake til 1300-tallet med Mesnaelva som en viktig ferdselsåre og medvirkende årsak til kjøpestedsrettighetene i 1827 og bystatus i 1842. Lillehammer Sentrum er kjent som en UNIK by med sitt sjarmerende handelsmiljø, rike kulturliv og sin herlige lune atmosfære. Den gamle trehusbebyggelsen gjør at gågata er byens hovedpulsåre. Her er mange fine butikker og mulighet for litt shopping om ønskelig. Vi fortsetter turen ned langs Mjøsa og svinger ved Gjøvik vestover. Kvelden kommer sigende og vi stopper  i Kongsberg hvor vi har felles middag på hotellet.

 

Dag 6

Dag 6

Lørdag 25. juli 2020 2020 : Etter dagens første måltid kjører vi ut mot E18 og utpå dagen kjører vi ned til den vakre kystbyen Kragerø  og gjør et stopp slik at det er mulig å få kjøpt seg litt å spise. Sommerbyen Kragerø ligger lengst sør i Telemark, og byens atmosfære er en attraksjon i seg selv. Byen brer seg ut fra havnen, og derfra er det ikke lange veien til flere gallerier og parker. Med sine godt bevarte trebygninger i de smale gatene og smugene har Kragerø lenge vært et populært sted for kunstnere. Edvard Munch kalte Kragerø «perlen blant kystbyene», og så mange er enige i utsagnet at innbyggertallet mangedobles om sommeren. Edvard Munch ble inspirert av det spesielle lyset ved kysten. I kragerøperioden malte han mange av sine betydelige verk, deriblant Solen og Historien, som begge henger i Universitetets aula i Oslo. Theodor S. Kittelsen ble født og virket i Kragerø, og Christian Krohg mente bestemt at «Denne byen burde males!». Vi fortsetter mot Kristiansand og videre derfra langs E39 mot Stavanger så langt vi har gjester med fra.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturistbuss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  5 hotell overnattinger

¨  5 frokoster

¨  5 middager

¨  Utflukt med lokalguide på Røros

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 1.290,-

Utflukt med lunsj til Folldal gruver kr 290,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag