FULLTEGNET!

FULLTEGNET!

Østerrike | Sensommer i Tyrol | Buss | Risdal Touring

KUN 16.200,- per pers.
Ved påmelding innen 15. juli 2023
Når
29. august - 7. september 2023
Antall dager
10
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Kristiansand
Reisen er overstått!

Tyrolturen 25. august er utsolgt – vi setter opp ny! Velkommen med på tur til Kirchberg i Tyrol!

Vi bor hele 5 netter på 4* Alpen Glück Hotel Kirchberger Hof. Meget sentralt og godt hotell. Kirchberg er den største av de små ”byene” i Brixental og har mye å by på både når det gjelder natur og kultur. Omgitt av Kitzbüheler Alpen og ettertraktet som reisemål både vinter og sommer. Her er det mye musikk og ”Gemütlichkeit“ både i byen og på de hyggelige hyttene på heia. Vi sier bare; Grüß Gott in Kirchberg!

Det er også mulig å bli med på noen av våre flotte utflukter til sølvgruvene i Schwaz, Swarowski Kristallwelten, «Ørneredet» til Hitler og Salzburg. Utreisen fra Norge har vi lagt som et minicruise fra Kristiansand til Emden, ombord på MS Romantika. Ønsker du å bare lene deg tilbake og slappe av eller skape dine egne opplevelser?

Tagger:, , ,

DAGSPROGRAM

DAG 1

Tirsdag 29. august 2023

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand: Vi starter fra Stavanger i vest og Telemarksporten i øst. Det er mulig å gå på langs hele strekningen selv om tiden ikke er nevnt i   påstigningslisten. Bussene møtes i Kristiansand kl 13.30 der vi går om bord i MS Romantika. Dette cruiseskipet er totalrenovert og går fra Kristiansand til Emden i Tyskland. Om bord kan man oppleve roen i spa-avdelingen eller en god cocktail og show i Starlight Hall. Vi samles til en god aftensbuffet, inkludert drikke, om bord mens vi nyter overfarten fra Norge.

DAG 2

Onsdag 30. august 2023

Emden – Münster – Frankfurt, ca 500 km: Vi spiser en god frokostbuffet mens vi seiler innover mot Emden. Kl 09.30 er vi i havn og finner plassene i turbussen. Vi kan slappe godt av i de komfortable setene i bussen mens vi skuer ut over det flotte landskapet. Selvfølgelig blir det stopp ved jevne og behagelige mellomrom. Når det nærmer seg lunsjtid, svinger bussen inn i universitetsbyen Münster. Her blir det en lengere pause. Tid til å skaffe seg en matbit eller ta turen rundt i gamlebyen. Gamlebyen her er ikke så  gammel som navnet tilsier, siden den ble gjenoppbygget etter krigen. Med en god lunsj innabords fortsetter vi reisen vår mot Frankfurt. I kveldingen ankommer vi hotellet vårt. Dette blir første hotellovernatting på turen og det blir felles middag etter innsjekk på hotellet.

DAG 3

Torsdag 31. august 2023

Frankfurt – Ingolstadt – Kirchberger Hof, ca 560 km: Etter en god frokost gjør vi oss klare for siste etappe ned til Kirchberger. Samtalen flyter alltid lett når man reiser sørover i Tyskland. Gjerne rundt alt det flotte man ser. Dagens stopp midt på dagen er tenkt lagt til Ingolstadt. Vi parkerer bussen ved Theater Busparkplatz, og det er ca 400 meter å gå herfra til Rathausplatz (rådhusplassen). Det blir tid og anledning til å rusle rundt på egen hånd, men også å følge reiselederen – og vi anbefaler å bruke muligheten til å få kjøpt seg en matbit. Vår kjøretur fortsetter sørover i Bayern, forbi storbyen München. Faktisk ville den tyske delstaten Bayern vært den 20. største økonomien i EU, om delstaten hadde vært en egen nasjonalstat. Imponerende. Vi kjører ringveien rundt München og når vi nærmer oss høydedragene ved Irschenberg, får vi de første glimt av Alpene. Mektig! Denne naturen skal vi oppholde oss i de neste dagene. Litt lenger fremme dreier vi inn i Inndalen. Ved grensebyen Kufstein ser vi festningen som ligger og liksom kneiser over elven og dalen. Fra år 1205 har byggverket vært et landemerke her. Ved Wörgl svinger vi inn i Brixental og vi har utsikt mot toppen Hohe Salve før vi kommer til Kirchberg og vårt 4-stjerners Alpen Glück Hotel – www.kirchbergerhof.at Vi skal bo komfortabelt her 5 netter og vi får 4 hele dager til utflukter og opplevelser. Noen av rommene vil være i «Villa Lisa» som også er en del av hotellet og det ligger tvers over gaten og  40 meter unna hovedbygningen hvor vi spiser både frokost og middag hver dag. Se mer om «Villa Lisa»: https://www.kirchbergerhof.at/de/villa-lisa/

DAG 4 - 7

Fredag 1. – mandag 4. september 2023

Opphold i Kirchberg – utflukter: Frokost og middag på hotellet hver dag, og det blir mulighet til å bli med på trivelige og opplevelsesrike utflukter. Småbyen – som på tysk kalles «dorf» – Kirchberg har drøye 3.500 innbyggere og selvsagt langt flere turister i sesongen. Noen butikker, restauranter og en mengde hoteller finner vi her. Kitzbühel, godt kjent for de fleste, ligger 7-8 km unna. En av dagene kjører vi og besøker Schwaz sølvgruvene og Swarowski Kristallwelten. Den førstnevnte er omtalt som moren til alle gruver og stammer fra den sene middelalderen.

I 500 år har opp til 10.000 gruvearbeidere gravd etter sølv og kopper i disse gruvene. Rundt 85% av alt sølv i verden stammer fra denne gruven. Her går vi rundt og utforsker stedet på egenhånd. Swarovski Kristallwelten åpnet dørene i 1995 og har blitt et besøksmål av de sjeldne. Skapt av Andrè Heller. Han skapte denne parken med fokus på krystallkunst gjennom unike skulpturer.

Vi besøker også Innsbruck og det blir  anledning til å se nærmere på hoppbakkene i Berg-Isel. Disse kjenner vi jo godt fra den tysk/østerrikske hoppuka hvert år. Disse utfluktene må bestilles ved påmelding til turen. Inngangspenger til Swarovski, til sølvgruvene og turen med spesialbussene opp til Kehlsteinhaus kan legges til på bestillingen hvis man ønsker det.

En utfluktsdag kjører vi til Berchtesgaden og Salzburg. De som vil, kan bli med en av spesialbussene opp til tehuset som ble bygget for å imponere Hitler (Kehlsteinhaus, også kjent som Ørneredet) i 1938. Turen går også denne dagen til Salzburg og vi får med oss en lokalguide for en liten rusletur i Mozarts fødeby.

En av dagene skal vi bare kose oss i Kirchberg og tar da tingene litt på sparket, akkurat slik man skal gjøre på ferie. Det er selvfølgelig fritt frem om man vil bli med på utfluktene. Det er mange fine utflukter og opplevelser man også kan ta på egenhånd. Man kan f. eks. ta en tur med en av de store svevebanene som går fra byen og opp på fjellet. Området har noe å by på for alle, enten man ønsker et aktivt ferieopphold med vandreturer eller om man ønsker å slappe mer av.

Dag 8

Tirsdag 5. september 2023

Kirchdorf – Nürnberg – Leipzig, ca 580 km: Etter en velsmakende frokost sjekker vi ut fra Alpen Glück Hotel og gjør oss klare til reiser nordover. De siste dagene har vi fått oppleve hvor god utsikt man får fra de komfortable setene i turbussen og i dag er intet unntak. Fra Inndalen kjører vi opp mot idylliske Achensee. Snart krysser vi grensen inn til Tyskland og vi passerer Tegernsee før vi igjen nærmer oss de effektive, tyske motorveiene. Det er lagt opp til stopp langs veien, med mulighet for å kjøpe seg en god lunsj. Vi ankommer Leipzig og sjekker inn på hotellet før vi får servert middag.

DAG 9

Onsdag 6. september 2023

Leipzig – Hamburg – Kolding, ca 640 km: Med dagens frokost spist setter vi kursen nordover. Vi passerer millionbyen Hamburg og tar fatt på ferden gjennom delstaten Schleswig-Holstein. Ved Flensburg blir det god tid til grensehandel. Dagens middag har vi inkludert underveis denne dagen før vi krysser grensen inn til Danmark. Overnatting i Kolding på et av våre samarbeidshoteller.

 

 

DAG 10

Torsdag 7. september 2023

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Telemarksporten: Dagen starter med frokost som vanlig.  Vi kjører frem til Hirtshals og reiser med MS Superspeed I som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Det er mulig å bestille buffèt om bord på overfarten ved påmelding til turen. Etter ilandstigning i Kristiansand kl 15.30 fortsetter vi øst-/vestover mot de respektive avstigningssteder. Takk for turen!

Foto: Kurt Engen/Color Line

Foto: Kurt Engen/Color Line

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Minicruise Kristiansand – Emden

¨  Ferjeoverfart Hirtshals – Kristiansand

¨  8 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  1 overnatting i delt dobbeltlugar

¨  9 middager, noen som buffet

¨  9 frokoster

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2.500,-

Tillegg for utvendig lugar kr 500,- per lugar

Tillegg for inngang Schwas sølvgruvene kr 185,-

Tillegg for inngang Swarowski Kristallwelten kr 230,-

Tillegg for besøk til Ørneredet kr 400,-

Tillegg for buffet på returen kr 299,-

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

BILDER

UK flag | German flag