Unikt og opplevelsesrikt!

Unikt og opplevelsesrikt!

Setesdal | Kulturnè | Buss | Risdal Touring

KUN 1.395,- per pers.
Når
Lørdag 29. august 2020
Antall dager
Dagstur med mye inkludert
Avreise fra
Lyngdal i vest og Brokelandsheia i øst
Reisen er overstått!

I disse tider må vi alle tenke nytt ; artistene inviterer deg til heimtraktene, inn på tunet – og opptrer for deg!

Utøving av stevkunst, dans og folkemusikk fra Setesdal har fått plass på UNESCOs verdensarvliste for immateriell kunst! Inger Lise Stulien – kjent og allsidig artist opprinnelig fra Byremo, men som nå bor på Syrtveit i Setesdal – fekk idéen: Når ikke artistene kan reise ut på turné, må vi lage det til slik at publikum kommer til artistene.

Slik ble idéen om Setesdal Kulturné til sammen med Risdal Touring. Med busser reiser vi fra din heimplass – til artistenes heimplass! Lørdag 29. august 2020 skjer det for første gang!

En kreativ dal – som Setesdal har vært gjennom alle tider, tiltrekker seg andre kreative sjeler. Artister og musikere har slått seg ned, og funnet sitt kunstneriske uttrykk både ved og utenfor setesdalskulturen. Smakebiter av dette får du med!

Setesdal er også så mye mer – det er utrolig vakker natur, det er mye gammel bygningskultur. Det er også den gode historien og de mange artige, små fortellinger. Alt dette vil vi forsøke å presentere til deg i en attraktiv pakke.

Kirsten Bråten Berg – Inger Lise Stulien – Daniel Sandén Warg – Johnny «Guitar» Augland – Eldbjørg Trydal Rysstad – Sigrid B. Berg – Lars Rysstad Nordgreen

 

Tagger:, , , , , ,

På tur opp Setesdalen

Program for dagen

Lørdag 29. august 2020

Vi starter fra Mandal i vest, Speidertomta, kl 08.00 – kjører E39 forbi Søgne til Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis og om der er interesse, starter vi gjerne fra Lyngdal.

En annen buss starter fra Gjerstad og kjører via Brokelandsheia mot Arendal. Mulighet for påstigning underveis, også fra Kragerø, Risør, Froland, Grimstad og Lillesand.

De som vil kan også møte med egen bil/transport og parkere hos Risdal Touring AS, Evjemoen – kl 10.00. Herfra blir det å reise videre med buss. Vi følger selvsagt smittevernreglene og fyller bussene med ca halv kapasitet. Reiser du alene, får du et dobbeltsete for deg selv. Reiser dere sammen, kan dere sitte sammen.

For noen blir første stopp hos Inger Lise Stulien på Syrtveit. Andre deltakere får opplevelsene i en annen rekkefølge. Inger Lise bor flott til på en gard med sauer. Vakkert beliggende mellom Evje og Byglandsfjord. Hun gir oss smakebiter fra sitt musikalske uttrykk – det meste har hun skrevet tekst til selv. Hun serverer litt nybakst fra stabburet.

Hos Inger Lise har også Lindesneskunstneren Dag Telhaug rykende fersk utstilling. Malerier med motiv fra Setesdal. Lise Stubbings, som driver LilleSetedal Design – stiller ut litt av det hun lager, klær inspirert av setesdalskofta og annet.

Bygland passerer vi – og om bord i bussene har vi med oss lokalkjente guider. Vi blir fortalt litt mer om Setesdal enn kanskje vi visste fra før av? En god historie om folk og personligheter som har bodd her, hører også med.

Vi stopper i festivalbygda Ose . Ose Turistheim – oser av tradisjon og reiseminner fra gamle dager, ikke minst når dampskipene DS Bjoren og DS Dølen seilte med gods og passasjerer på Byglandsfjorden og Åraksfjorden. Johnny «Guitar» Augland, kjent blues-gitarist – spiller for oss her. Setesdal har mye å by på! Varm, velsmakene lunsj til å bli mett av serveres på Sølvgarden Hotell og Feriesenter midt på dagen.

Rysstad – sentrum av begivenhetene

Kirsten Bråten Berg og Astri Rysstad har satt sammen et flott kulturprogram for oss. Ved kongetribuen som er satt opp, der hvor «To i tråd» nå driver sin virksomhet like ved Setesdalsmuséet skal vi få oppleve mye av den unike kulturen som altså nå er vernet av UNESCO.

Kirsten Bråten Berg trenger nesten ikke noen nærmere presentasjon, men det må nevnes at hun er internasjonalt anerkjent som jazzartist i tillegg til å utøve kvedkunsten. Hun har gjort en formidabel innsats for ikke minst Setesdalskulturen. Nye talenter som Eldbjørg Trydal Rysstad og danserne Sigrid B. Berg og Lars Rysstad Nordgreen løftes også frem i programmet her. Felespilleren Daniel Sandén Warg får vi også høre. Fantastisk – og tenk hvilken reise han har gjort. Flyttet fra Sverige i ung alder for å lære felekunsten fra de beste; i Rysstad – og nå slått seg ned her og taler ekte setesdalsmål! Gunnar Stubseid, kjent folkemusiker, inviterer oss inn på sitt vakre Setesdalstun på Helle i Hylestad. Han har mye å fortelle oss om gamle tradisjoner, og han tar fram fela og spiller for oss! En innholdsrik dag med store opplevelser!

    

UK flag | German flag