VM Skiskyting 2024!

VM Skiskyting 2024!

VM Skiskyting | Nove Mesto | Buss | Risdal Touring

KUN 13.990,- per pers.
Pris ved bestilling innen 1. september 2023
Når
13. - 20. februar 2024
Antall dager
8
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Reisen er overstått!

Opplev verdens beste skiskytterstemning!

Det er ingen steder som har samme stemning som Nove Mesto i Tsjekkia, der neste års VM i skiskyting arrangeres.

Vi reiser ut fra Kristiansand med Color Lines første daglige avgang, og ankommer vårt hotell i Brno allerede dag 2. Vi legger opp til utflukt til Wien og skal kose oss på tur!

Vi har sikret oss 100 meget gode billetter – like over mållinjen – til de tre siste VM-dagene i Nove Mesto: 15., 17. og 18. februar. Vi får da med oss parstafett og stafetter, og fellesstarter både for herrer og kvinner.

VELKOMMEN!

 

Tagger:, , , , , , , , ,

Program dag for dag

Dag 1

Tirsdag 13. februar 2024

Stavanger/Telemark/Kristiansand – Hirtshals – Spornitz, ca 629 km fra Hirtshals: Vi starter turen med påstigninger fra Stavanger i vest og Telemark i øst, og møter i Kristiansand der SuperSpeed 1 har avgang kl 08.00. Vi har inkludert frokostbuffet om bord. Overfarten tar 2 timer og 15 minutter. Vel i havn i Hirtshals finner vi våre plasser i bussen, og ca kl 11.30 er vi på veien. Turen går til Van der Valk Landhotel i Spornitz hvor vi har turens første overnatting. Vi skal selvfølgelig stoppe underveis, blant annet å kjøpe middag. Vi skal kose oss på tur!

Gjester som har et stykke å reise til Kristiansand, kan reise med våre ekspressbusser fra henholdsvis Stavanger og Oslo kl 13.00 dagen før turen starter ut fra  Kristiansand. Overnatting på Comfort Hotel Kristiansand i kort gangavstand fra rutebilstasjonen og Color Line sin ferjeterminal. Tillegg for dette er kr 750,- per person og velges ved påmelding til turen.

Dag 2

Onsdag 14. februar 2024

Spornitz – Brno, ca 727 km: Vi nyter en deilig frokost på hotellet før vi sjekker ut og kjører videre til Hotel Orea i Brno – hotellet som blir vår base under verdensmesterskapet. Vi har behagelige etapper og tar pauser underveis. Det blir lagt til rette for å få kjøpt seg noe å spise på turen. Brno ligger ca en times kjøring fra Nove Mesto. Våre turbusser vil bringe deg trygt fram og tilbake på hver øvelsesdag.

 

Dag 3

Torsdag 15. februar 2024

Brno – Nove Mesto, ca 72 km: Dette er vår første konkurransedag i Nove Mesto. Mixed stafett står på programmet, men den starter ikke før kl 18.00. Det gir oss god god tid til å nyte frokosten på hotellet og titte litt på byen før vi drar til VM-arenaen. Siden rennet går på kveldstid er dette et flomlysrenn, noe som gjør det hele ekstra vakkert.

Hvis det blir norsk medalje, noe vi selvsagt håper og tror, så blir retur til hotellet i Brno etter medaljeseremonien.

 

Dag 4

Fredag 16. februar 2024

Denne dagen er hviledag i Nove Mesto, og da vil vi sette opp utflukt til vakre Wien. Der kan vi besøke Schloss Schönbrunn (der nyttårskonserten spilles), vandre i slottets vakre dyrehage og nyte et godt måltid akkompagnert av deilig, østerriksk vin. Det er ca 135 km fra Brno til Wien. Reiseleder tar påmelding underveis på turen.

 

Dag 5

Lørdag 17. februar 2024

Brno – Nove Mesto: Ny konkurransedag, og nå er det stafetter som står på programmet; 4 x 6 km kvinner og 4 x 7.5 km menn. Kvinnestafetten har start kl 13.45, så også denne dagen har vi god tid til å nyte hotellfrokosten i fred og ro. Herrestafetten har start kl 16.30. Dette er kanskje den største dagen under hele verdensmesterskapet! Skulle det bli norsk medalje, blir retur til hotellet etter medaljeseremonien.

 

Dag 6

Søndag 18. februar 2024

Brno – Nove Mesto: Dette er den siste øvelsesdagen, og nå er det fellesstarter som står på programmet; kvinner kl 14.15 og menn kl 16.30. Vi starter som vanlig med frokost, før vi sjekker ut av hotellet og kjører til VM-arenaen. Nove Mesto ligger nord for Brno, og vi starter derfor på hjemreisen derfra etter herreløpet er slutt. Vi regner med å komme av gårde fra VM-arenaen rundt kl 18.00 for å starte på turen til Dresden, der vi skal overnatte. Vi skal stoppe for å spise middag underveis nordover, og beregner å sjekke inn på hotellet rundt kl 23.00.

Dag 7

Mandag 19. februar 2024

Etter frokost i rolige former, sjekker vi ut av hotellet og samles i bussen for å starte på nest siste etappe – til Comwell Hotell Kolding. Det er ca 7,5 timer effektiv kjøring fra Dresden til Kolding. Vi samles til felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 8

Tirsdag 20. februar 2024

Hotellets frokost nytes før vi sjekker ut og starter på den siste etappen hjem til Norge. Det er snaue tre timer å kjøre fra Kolding til Color Lines fergeterminal i Hirtshals. Vi reiser fra hotellet senest kl 08.00 for å være i Hirtshals rundt kl 11.00. SuperSpeed 1 har avgang kl 12.15. Vel fremme i Kristiansand, kjøres vi i land og hjem til våre avstigningssteder. De som ønsker det kan forhåndsreservere plass på vår ekspressbuss – konkurrenten.no til Oslo kl 17.00, eller overnattingspakketilbud tilsvarende dag 0.

TAKK FOR TUREN!

 

Hilsen fra reiseleder

Holmenkollen har nok verdens mest saklige og minst sjåvinistiske skiskytterpublikum. Men det er ingen steder som har samme stemning som Nove Mesto i Tsjekkia, der neste års VM arrangeres. Og vi i Risdal Touring setter opp busstur.

De norske herreskiskytterne har en fantastisk 2022/23-sesong bak seg, og det er ingenting som tilsier at suksessen ikke vil fortsette også i 2023/24.

I VM i Oberhof ble Johannes Thingnes Bø konge med syv medaljer – fem gull, en sølv og en bronse. Verdenscupen sammenlagt vant han selvsagt også, nesten 500 poeng foran Sturla Holm Lægreid (1589 mot 1098 poeng). Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer tre.

Marte Olsbu Røiseland vant både sprint og jaktstart under verdenscupen i neste års VM-by. Frolandsjenta blir dessverre ikke å se på start i Nove Mesto, men kanskje kan 2024-VM bli Ingrid Landmark Tandrevolds mesterskap?

Vi har sikret oss 100 meget gode billetter, like over mållinjen, til de tre siste VM-dagene i Nove Mesto; 15., 17. og 18. februar. De fem øvelsene som da står på
programmet, er parstafett og stafetter, og fellesstarter både for herrer og kvinner.

Vi har satt sammen en flott tur, og nå håper vi at du melder deg på – for her blir det rift om plassene!

Påmelding til Risdal Touring enten via nettsidene, per telefon eller epost.

 

Med vennlig hilsen,

Egil Olsen – reiseleder

Pris og annen informasjon

8 dager kun kr 12.990,-

Pris per person ved påmelding innen 1. september 2023, deretter kr 13.990,- per person.

Avreisedato: Tirsdag 13. februar 2024

Retur: Tirsdag 20. februar 2024

 

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Reiseleder Egil Olsen

¨  Inngangsbillett til tre konkurransedager,   plasser like over mållinjen(!)

¨  Color Line Kristiansand – Hirtshals

¨  7 overnattinger i delt dobbelrom/lugar

¨  7 frokoster

¨  3 middager

¨  Buss til Nove Mesto på konkurransedagene

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 2.300,-

Tillegg for ekspressbuss og overnatting fra dagen i forveien kr 750,- per person

Tillegg for ekspressbuss og overnatting fra dagen i etterkant kr 750,- per person

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

All påmelding er bindende.

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag