Fulltegnet!

Fulltegnet!

Opplev Skottland | Fly | Buss | Cruise | Risdal Touring

KUN 11.990,- per pers.
Ved påmelding innen 15. februar 2023
Når
12. - 18. april 2023
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Reisen er overstått!

I hjertet av de nordlige britiske øyer, ligger Skottland. Et naturskjønt land med åser, tåkefylte fjell og gamleskoger. Men Skottland er ikke bare et sted med naturlig skjønnhet. Det er også et land med rik historie og kulturarv. Dens byer og tettsteder er nedsenket i tradisjon, med gamle slott og historiske bygninger som forteller historien om det skotske folket. På turen til Skottland får vi to minicruise og et besøk til Keukenhof. Vi oppholder oss fire netter på Holiday Inn Theatreland i sentrum av Glasgow. På utfluktene får man muligheten til å oppleve ekte skotsk natur og historie. Eller hva med en hyggelig storby ferie på egenhånd? Returen blir med fly til Gardemoen hvor vår turbuss står klar til å frakte oss hjem! Bli med på nye opplevelser!

 

Tagger:, , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Onsdag 12. april 2023

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. I Kristiansand går vi om bord i den nye cruiseferja til Holland Norway Line som frakter oss til Eemshaven, helt nord i Nederland. I april 2022 åpner jo som mange vet en ny skipsrute mellom Norge og Nederland. «Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge. Etter en behagelig sjøreise og en god natts søvn, er du plutselig bare noen timer unna en rekke spennende europeiske destinasjoner» uttaler administrerende direktør i Holland Norway Lines. Skipet har 700 lugarer og en rekke restauranter og barer passasjerene kan benytte seg av. Det vil være taxfree butikker, samt et spa om bord, og det blir satt opp show i skipets teatersal. Seilingen tar 18 timer, med avgang fra Kristiansand kl. 15.30 og ankomst i Eemshaven i Nederland kl. 09.30 neste dag. Om bord har vi inkludert deilig middags- og frokostbuffet.

 

 

 

Dag 2

Torsdag 13. april 2023

Eemshaven – Afsluijdijk – Rotterdam, ca 330 km: Dagen starter med deilig frokostbuffet, før vi kl 09.30 ankommer Eemshaven. Vel i land kjører vi frem mot det imponerende dikeverket Afsluijdijk – som stenger Nordsjøen ute fra Ljsselmeer. Nederlenderne har i alle år måtte kjempe mot storhavet og vannmassene – og de er blitt mesterlige i faget. Langs reisen gjør vi et stopp  i den største tulipanparken i Europa, Keukenhof. Her får vi oppleve millioner med tulipaner og andre blomster. Senere på dagen fortsetter vi sørover. Vi ankommer Rotterdam i god tid til avgangen kl. 21:00 med P&O Ferry sitt skip Pride of Hull. Dette skipet skal frakte oss nordover til Kingston upon Hull. Overfarten tar 11,5 timer og vi tilbringer natten i komfortable innvendige lugarer. Det blir middag etter ombordstigning.

 

Dag 3

Fredag 14. april 2023

Kingston upon Hull – Boroughbridge – Carlisle – Glasgow, ca 435 km: Vi spiser frokost ombord på skipet før vi legger til kai kl. 07.30. Vi forlater havnen i Hull og setter kursen nordover. Veien foran oss strekker seg gjennom landet og er en viktig ferdselsåre som kobler nord med sør. Gjennom turen gjør vi jevnlige stopp slik at det er mulig å skaffe seg noe å spise og strekke på beinene. Normalt kjører vi aldri mer enn 2 – 2,5 timer mellom hver stopp. Da får vi kanskje muligheten til å se litt nærmere på noen av de mindre  engelske landsbyene som ligger langs ruten. Vi ankommer Glasgow til en behagelig tid og sjekker inn på Holiday Inn City Theatreland. Hotellet er lokalisert på «toppen» av W Nile Street som har flere av de beste spisestedene i Glasgow og bare 300 meter fra Buchanan Street, som er byens hoved handlegate der de fleste butikker er lokalisert. Under oppholdet har vi ikke inkludert middag, men det er inkludert frokost.

 

Dag 4

Lørdag 15. april 2023

Opphold i Glasgow: Vi starter dagen med en god frokost før vi er klare for dagens eventyr. Glasgow har siden middelalderen vært en viktig by for Skottland og takket være den industrielle revolusjonen en av de rikeste byene i Europa på 1800-tallet. Byen bærer et preg av industrialisering og har mye viktoriansk arkitektur og industri. De som ønsker, kan i dag bli med på en kort utflukt. Vi har med oss en lokalguide og benytter oss litt av turbussen vår mens vi får en guidet omvisning rundt Glasgow. Her får vi se mange kjente steder som f.eks. Glasgow Green, Folkepalasset og kanskje den kjente «Lady Well» – en drikkebrønn som stammer fra romertiden. Resten av dagen brukes til å utforske byen på egenhånd. Kanskje ta en kaffe ved George plassen i sentrum av byen eller besøke en av de mange kultur attraksjonene. Det er også flere flotte restauranter i byen som gjør det enkelt å finne et sted man kan spise dagens middag (ikke inkl.).  Vi anbefaler også en tur ut på en lokal pub, her får man ofte oppleve live musikk.

 

Dag 5

Søndag 16. april 2023

Opphold i Glasgow: Etter frokost tilbyr vi muligheten til å bli med på en fantastisk utflukt til Alexandria (påmelding  ved booking av turen). Ca. 1 time nord for Glasgow ligger denne lille landsbyen. Her finner vi et akvarium med fokus på det lokale maritime livet. Balloch Slott er også lokalisert rett i utkanten. Omgitt av en stor park. Et ypperlig sted for en hyggelig spasertur. Høydepunktet med utflukten er en to timers elvecruise ute på Loch Lomond, ofte omtalt som dronningen av de skotske innsjøene. Loch Lomond har blitt udødeliggjort av forfattere, poeter og artister gjennom   århundrer. Det er den største (ferskvann) innsjøen i Storbritannia og er omgitt av en spektakulær natur. Denne rolige rundturen tar oss forbi den verdensberømte golf klubben som bærer samme navn som innsjøen, den midterste øyen og en seiling  gjennom «the narrows» før vi ankommer den lille landsbyen Luss. Vi returner så til kaien fulle av nye inntrykk. Turbussen står klar til å ta oss med tilbake til Glasgow hvor vi tilbringer resten av dagen.

 

Dag 6

Mandag 17. april 2023

Opphold i Glasgow: Når dagens frokost er spist, står turbussen klar til å ta oss med ut til Stirling. Stedet er nesten obligatorisk når man skal besøke Skottland. Dette var i en periode hovedstaden i Skottland. Det er også stedet der kanskje den mest kjente skotten av dem alle Robert the Bruce holdt til. Det var her Skottlands mest kjente slag fant sted i 1314. Dette sikret Skottlands uavhengighet i en periode. En annen kjent skotte ved navn William Wallace (spilt av Mel Gibson i filmen Braveheart) kjempet også sitt avgjørende slag i denne byen. Med andre ord er stedet rik på historie og kultur. Vi får her en vandrende guidet tur i byen med en lokal guide. Etter turen får vi enda en obligatorisk skotsk opplevelse, whisky smaking. Denne utflukten må bestilles ved påmelding av turen. Det blir også tid til å oppdage mer av denne flotte lille byen på egenhånd før vi returnerer til Glasgow.

 

DAG 7

Tirsdag 18. april 2023

Glasgow – Edinburgh – Oslo – Kristiansand – Stavanger: Vi spiser siste frokost på hotellet før vi sjekker ut. Turbussen tar oss med langs M80 nordover før vi svinger ut på M9 til Edinburgh. Her passerer vi de kjente Kelpies hestene. To enorme hestehoder som stiger opp fra bakken. I god tid før avgang ankommer vi Edinburgh flyplass. Avgangen kl. 11:10 med Norwegian til Oslo. Vi lander ved Gardemoen kl. 13:55, etter bagasje uthenting møter vi vår turbuss.(de av våre gjester som er fra Stavanger kan hvis de ønsker bestille Norwegian kl 15:15 til Sola Lufthavn fra Gardemoen. Dette valget må ordnes på egenhånd). Siste etappe tar oss med sørover til de respektive avstigningsstedene. Vi takker for en hyggelig tur!

 

Pris og annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Minicruise Kristiansand – Eemshaven

¨  Minicruise Rotterdam – Kingston upon Hull

¨  Fly Edinburgh – Gardemoen

¨  6 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster

¨  2 middager

¨  Inngang Keukenhof

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2.800,-

Tillegg for utvendig lugar kr 990,- for begge   skipene

Tillegg for båttur på Loch Lomond kr 290,-

Tillegg for byvandring i Stirling og whisky smaking kr 550,- per person

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag