Populær

Populær

SOMMER PÅ BORNHOLM | BUSS | RISDAL TOURING

KUN 11.990,- per pers.
ved påmelding innen 1. april
Når
3. - 8. juli 2023
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Kristiansand
Reisen er overstått!

En deilig reise som fyller oss med trivelige ferie opplevelser og masse god stemning. Hva er vel triveligere enn å rusle og kikke på folkeliv og undre seg på hvorfor ting er blitt akkurat som de er blitt? Hvordan historien har utviklet seg, hvordan har lokalbefolkningen funnet sitt levebrød akkurat her opp gjennom tidene? På turen vår til Bornholm får du oppleve dansk øyliv og småbyidyll. Ser man på kartet, er det utrolig at denne øya tilhører Danmark! Vi bor 3 netter på 4* Hotel Griffen, koser oss og har utflukt både til nord- og sørsiden av øya. Hjemturen har vi stykket opp slik at vi tar ferjen til Ystad, så videre til Uddevalla hvor vi tar en overnatting. Neste dag tar vi Color Line over til Sandefjord fra Strømstad.

 

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Mandag 3. juli 2023

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand – Aarhus: Turbussen starter fra Stavanger/Telemarksporten og kjører til Kristiansand. Det er mulighet for påstigning underveis langs E39/E18. Avhengig av antall påmeldte og påstignings steder kan utreise bli gjennomført med vår ekspressbuss konkurrenten.no til Kristiansand. Kl. 16.30 går vi om bord i MS Superspeed. Om bord har vi inkludert buffet i «Catch me if you can». Vi ankommer Hirtshals kl. 19.45 og kjører direkte fra fergen forbi Aalborg til Aarhus. Her sjekker vi inn på Scandic Aarhus vest for overnatting. Middag er ikke inkl. på hotellet.

 

Dag 2

Tirsdag 4. juli 2023

Aarhus – København – Ystad – Rønne: Etter frokost på hotellet sjekker vi ut. Bussen tar oss med ned til kaien i Aarhus hvor vi tar Molslinjen kl. 09.15 over til Sjællandsodde. Overfarten tar ca. 1.5 timer. Vel i land fortsetter vi ferden gjennom Danmark, forbi Holbæk – Roskilde – København. Her krysser vi over den kjente «Broen». Noen har kanskje til og med sett kriminalserien med samme navn. Vel over er vi i Øresund i Sverige. Vi kjører en times tid frem til Ystad. I ferjehavnen stiger vi om bord i Bornholmerfærgen som seiler til Rønne. Overfarten er raskt    unnagjort, og det er landkjenning på Bornholm. Det er kort vei til vårt hotell, Hotel Griffen, som ligger vakkert til ved sjøen. Under oppholdet spiser vi frokost og middag på hotellet hver dag. Dersom man ønsker rom med havutsikt, kan dette bestilles mot å betale et tillegg på kr 1.400,- pr rom samlet for alle 3 nettene. Begrenset antall rom, så gi beskjed ved påmelding om du ønsker det.

 

DAG 3 & 4

Onsdag 5. & torsdag 6. juli 2023

Opphold på Bornholm: Etter frokost begge dager møter vi vår guide i resepsjonen og blir tatt med på en rundreise på øya. Begge dager varer omvisningen til ca kl 13.00. Den første dagen ser vi den nordlige delen og den andre dagen den sørlige delen av øya. Opplevelsene står i kø. På et lite område, finner vi mange severdigheter og attraksjoner. Nord-Europas største borgruiner, Hammershus, finner vi i den nordlige delen. Også de berømte rundkirkene som vi har sett avbildet er jo Bornholm kjent for, navngitte sådanne – f.eks Østerlars og Nylars. Hovedstaden på øya, Rønne, er en trivelig, liten by som det er svært koselig å rusle rundt i. Det er kort vei å gå til sentrum fra hotellet vårt – og hotellet har også en deilig spa-avdeling som vi gjerne anbefaler å benytte seg av.

 

DAG 5

Fredag 7. juli 2023

Rønne – Ystad – Gøteborg – Uddevalla: Vi spiser nok en gang fra det deilige morgenbordet som står dekket i hotellets restaurant. Vi kjører det korte stykket frem til  ferjehavnen. Her venter båten på oss, klar for avgang kl 10.30 til Ystad – med beregnet ankomst kl 11.50. Igjen er vi i Sverige. Hos vårt broderfolk. Retningen settes mot storbyen Malmö – videre nordover på E6 – forbi Gøteborg til Uddevalla. Stedet hvor havet møter skogen. Her finner man en vakker skjærgård og flotte skogområdet. I utkanten av byen med utsikt over fjorden finner vi Bohusgården Hotell. Her sjekker vi inn og det blir felles middag på kvelden.

 

Dag 6

Lørdag 8. juli 2023

Uddevalla – Strømstad – Sandefjord – Kristiansand – Stavanger: Etter dagens første måltid pakker vi kofferten, sjekker ut av hotellet og begir oss på vei hjem. Vi kjører til Strømstad hvor vi kl 13.40 setter kursen mot Norge og Sandefjord. Vi har denne gang mulighet til å kjøpe buffet om bord ved bestilling av turen. Vel i land i Sandefjord kjører vi mot sør og vest for å bringe alle tilbake til der de steg på bussen. Alle med nye inntrykk å fordøye og nye  historier å fortelle.

 

Tilleggsinformasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals inkl. buffet

¨  Ferje Strømstad – Sandefjord

¨  Ferje Ystad – Rønne tur/retur

¨  5 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  5 frokoster

¨  5 middager, hvorav 1 som buffet på utreise

¨  Utflukter som beskrevet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 2.600,-

Tillegg for rom med havutsikt kr 1.400,- pr rom

Tillegg for buffet på hjemreise kr 219,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til informasjon:

UK flag | German flag