Populær

Populær

SOMMER PÅ BORNHOLM | BUSS | RISDAL TOURING

KUN 13.950,- per pers.
ved påmelding innen 15. april
Når
1. - 6. juli 2024
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Oslo/Kristiansand
Bestill

En deilig reise som fyller oss med trivelige ferie opplevelser og masse god stemning. Hva er vel triveligere enn å rusle og kikke på folkeliv og undre seg på hvorfor ting er blitt akkurat som de er blitt? Hvordan historien har utviklet seg, hvordan har lokalbefolkningen funnet sitt levebrød akkurat her opp gjennom tidene? På turen vår til Bornholm får du oppleve dansk øyliv og småbyidyll. Ser man på kartet, er det utrolig at denne øya tilhører Danmark! Vi bor 3 netter på Hotel Griffen, koser oss og har utflukt både til nord- og sørsiden av øya. På reisen til og fra denne flotte sommerøya reiser vi gjennom Danmark med hyggelige stopp underveis.

 

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Mandag 1. juli 2024

Stavanger/Oslo – Kristiansand – Aarhus, ca 185 km fra Hirtshals: Vi starter turbussen fra Stavanger bussterminal kl. 11.05 og reiser østover langs E39 til Kristiansand. For våre gjester som kommer på langs E18 fra Oslo (kl. 09.00) til Kristiansand benytter vi oss av vår ekspressbuss Konkurrenten.no frem til Kristiansand. Vel fremme i Sørlandets hovedstad samler vi nye og gamle  turgjester ved Color Line terminalen (oppmøte kl. 15.30). Sammen med reiseleder går vi om bord i MS Superspeed. Skipet har alt av det man måtte ønske. På overfarten er det mulig å bestille plasser i buffet restauranten «catch me if you can», dette mot et tillegg i prisen. Skipet seiler ut fra Kristiansand havn kl. 16.30. Vi ankommer Hirtshals kl. 19.45. Turbussen tar oss med sørover på Jylland og om ikke lenge passerer vi Aalborg, Randers og ankommer vårt hotell Scandic Aarhus Vest hvor vi overnatter første natten.

 

Dag 2

Tirsdag 2. juli 2024

Aarhus – København – Ystad – Rønne, ca 355 km: Etter  frokost på hotellet sjekker vi ut. Bussen tar oss med ned til kaien i Aarhus hvor vi tar Molslinjen kl. 10.15 over til Sjællandsodde. Overfarten tar ca. 1.5 timer. Vel i land fortsetter vi ferden gjennom Danmark, forbi Holbæk – Roskilde – København. Her krysser vi over den kjente «Broen». Noen har kanskje til og med sett kriminalserien med samme navn. Vel over er vi i Øresund i Sverige. Vi kjører en times tid frem til Ystad. I ferjehavnen stiger vi om bord i Bornholmerfærgen som seiler til Rønne. Overfarten er raskt unnagjort, og det er landkjenning på Bornholm. Det er kort vei til vårt hotell, Hotel Griffen, som ligger vakkert til ved sjøen. Under oppholdet spiser vi frokost og middag på hotellet hver dag. Dersom man ønsker rom med havutsikt, kan dette bestilles mot å betale et tillegg på kr 1.800,- pr rom samlet for alle 3 nettene. Begrenset antall rom, så gi beskjed ved påmelding om du ønsker det.

 

DAG 3 & 4

Onsdag 3. & torsdag 4. juli 2024

Opphold på Bornholm: Etter frokost begge dager møter vi vår guide i resepsjonen og blir tatt med på en rundreise på øya. Begge dager varer omvisningen til ca kl 13.00. Den første dagen ser vi den nordlige delen og den andre dagen den sørlige delen av øya. Opplevelsene står i kø. På et lite område, finner vi mange severdigheter og attraksjoner. Nord-Europas største borgruiner, Hammershus, finner vi i den nordlige delen. Også de berømte rundkirkene som vi har sett avbildet er jo Bornholm kjent for, navngitte  sådanne – f.eks Østerlars og Nylars. Hovedstaden på øya, Rønne, er en trivelig, liten by som det er svært koselig å rusle rundt i. Det er kort vei å gå til sentrum fra hotellet vårt – og hotellet har også en deilig spa-avdeling som vi gjerne anbefaler å benytte seg av.

 

DAG 5

Fredag 5. juli 2024

Rønne – Odense – Kolding – Skørping, ca 550 km: Vi spiser nok en gang fra det deilige morgenbordet som står dekket i hotellets restaurant. Vi kjører det korte stykket frem til  ferjehavnen. Her venter båten på oss, klar for avgang kl 10.30 til Ystad – med beregnet ankomst kl 11.50. Ikke lenge etter at vi ankommer Sverige er vi tilbake igjen i Danmark. På returen reiser vi en annen vei. Vi fortsetter over Sjælland. Krysser broen over til «minstemann» Fyn. Utpå dagen gjør vi et stopp i H.C. Andersens by Odense. Et fantastisk sted på sommeren. I felleskap reiser vi videre til avtalt tid over til Jylland og nordover igjen langs kjente trakter. På ettermiddagen ankommer vi Skørping og sjekker inn på Comwell Hotel Rebild Bakker. Her får vi servert middag etter ankomst.

 

Dag 6

Lørdag 6. juli 2024

Skørping – Hirtshals – Stavanger/Oslo: Etter dagens første måltid pakker vi kofferten, sjekker ut av hotellet og begir oss på vei hjemover. Turbussen tar oss med nordover på den danske motorveien, i god tid til Color Line sin avgang  kl. 12.15. Her er det mulig å bestille plasser i lunsjbuffeten på overfarten, dette må bestilles ved påmelding til turen.  Vi seiler inn i Kristiansand havn og legger til kai kl. 15.30. Turbussen tar med seg gjestene som skal videre langs E39 til Stavanger og ekspressbussen Konkurrenten.no står klar og tar med seg gjestene som skal langs E18 til Oslo. Vi takker da for en hyggelig sommertur, med minnerike øyeblikk!

 

Tilleggsinformasjon

TURPRIS

6 dager kun kr 13.950,-

Pris per person ved påmelding innen 15. april 2024, deretter kr 14.750,-

Avreisedato: Mandag 1. juli 2023

Retur: Lørdag 6. juli 2023

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals tur/retur

¨  Ferje Ystad – Rønne tur/retur

¨  5 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  5 frokoster

¨  4 middager

¨  Utflukter som beskrevet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 2.990,-

Tillegg for rom med havutsikt kr 1.800,-

Tillegg for buffet på utreise kr 399,-

Tillegg for buffet på hjemreise kr 299,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilder til informasjon:

UK flag | German flag