Mye for pengene

Tyrol Mayrhofen
Mye for pengene

Østerrike | Sommer i Tyrol | Bussreise | Risdal Touring

KUN 12.990,- per pers.
ved påmelding før 1. april
Antall dager
11
Når
11. - 21. juli
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

En rolig tur, også med behagelige dagsetapper på hjemveien!

Sommer i Tyrol – en klassiker og så avgjort et av de reisemål som helt klart passer best med buss! Turen starter bedagelig. Alle er vi fulle av forventninger – i rolig tempo tar vi oss sørover gjennom Europa. Opplevelsene står i kø de neste 11 dagene. Gjennom «gamle» Øst-Tyskland, overnatting i Kolding og Magdeburg underveis. Sør for München ser vi alpemassivet reise seg, og vi kjører gjennom Inn-dalen før selveste Zillertal åpenbarer seg for oss. Her skal vi bo 5 netter på fantastiske Fun & Spa Hotel Strass, beliggende midt i Mayrhofen med et yrende folkeliv. Utfluktene tar oss til Zell am See og Innsbruck, og vi skal også en tur innom Italia over Brenner-passet.  På turen blir vi servert god mat og drikke, vi koser oss hver dag – og hjemveien er også opplevelsesrik, med flere fine stopp underveis.

Tagger:, , , , , , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Stavanger Byterminal om formiddagen og kjører sørover E39 mot Kristiansand. En annen buss starter fra Skien / Porsgrunn og kjører E18 mot Kristiansand. Underveis er det selvsagt mulighet for påstigning. Fra Kristiansand reiser vi med MS Superspeed I kl 16.30 til Hirtshals, med ankomst allerede kl 19.45. Dersom ønskelig er det mulig å forhåndsbestille buffèt om bord – gi beskjed ved påmelding til turen. Fra Hirtshals fortsetter vi frem til Kolding hvor vi beregner å være framme ca kl 22.30 for overnatting.

 

Dag 2

Dagen starter med deilig frokostbuffèt på hotellet. Straks etter kjører vi frem mot den dansk/tyske grensen, krysser raskt over og vi fortsetter over «Nord-Ostsee-Kanal», populært kalt Kieler-kanalen før vi dreier østover, passerer utkanten av Lübeck og følger Østersjø-kysten frem til Schwerin hvor vi har lagt inn dagens opphold midt på dagen. Schweriner Schloss imponerer oss alltid! Langs effektive motorveier og trivelige landeveier tar vi oss forbi byen Stendal og frem til området rundt Magdeburg hvor det blir middag og overnatting.

Dag 3

Vi inntar som vanlig på morgenen, en bedre frokost innen vi finner våre behagelige seter i turbussen. Fortsatt befinner vi oss i det forhenværende Øst-Tyskland, men det er svært få spor å se av at vi er i et gammelt østblokkland. Utpå formiddagen krysser vi også grensen inn til delstaten Bayern, en av de mest velstående regioner i hele EU. Turen går forbi Rosenheim og  inn i Østerrike ved Kufstein. Ikke lenge etter er vi i Mayrhofen, denne koselige lille landsbyen i Zillertal i Tyrol, og vi sjekker inn på vårt gode 4 stjerners hotell; Hotel Strass, beliggende midt i sentrum. Se mer om hotellet her.

Dag 4-7

Nå har vi 4 deilige dager til disposisjon i Tyrol og på vårt gode hotell i Mayrhofen! Frokost og middag på hotellet hver dag, og det blir mulighet til å bli med på trivelige og opplevelsesrike utflukter.  En av dagene kjører vi til Vipiteno i Italia. Da kommer vi over det berømte Brenner-passet. En dagstur til Innsbruck, hovedstaden i Tyrol – eller Tirol som det  skrives her, legger vi også opp til. Underveis får vi med oss Wattens med Swarovski Kristallwelt (inngang ikke inkl.). I Innsbruck får vi får også se hoppbakken i Berg-Isel. En tur til Zell am See har vi også tenkt oss. Da kjører vi først over Gerlos-passet, og veien leder oss forbi Krimmler Wasserfalle og videre til Zell am See som er vakkert beliggende ved Zeller-sjøen.  En av dagene blir vi bare i Mayrhofen, og tar tingene «litt på sparket» – på passende ferievis…. Ellers er det jo selvsagt fritt frem for den som vil, eventuelt å bare bli ved hotellet og la være utflukter. Det er mange fine utflukter å gjøre fra hotellet på egenhånd. En av disse er tur med damptog gjennom Zillertal, eller tur med en av de store svevebanene som går fra byen og opp på fjellet.

Her kan du lese litt mer om Mayrhofen.

Dag 8

Frokost på hotellet før det er på tide å ta farvel med vårt vertskap for denne gang. Opplevelsene er slett ikke slutt med dette – og allerede denne dagen skal vi få med oss noe spesielt: Fra Zell kjører vi ut til Inntal og forbi Innsbruck. Så opp fra Inndalen videre forbi det velkjente vintersportsstedet Seefeld. Vi kjører over grensa til Tyskland ved Mittenwald og vi gjør et stopp i den kjente, tyske vintersportsbyen Garmisch-Partenkirchen. Neste etappe er forbi idylliske Starnberger See, forbi olympiabyen München og opp til Nürnberg for kveldens middag og overnatting. Vi er forholdsvis tidlig fremme, og får tid til å se nærmere på den koselige gamlebyen – «Altstadt» – i byen, som ikke minst er kjent fra rettsoppgjøret etter 2. verdenskrig. Tross dette, en veldig pen by.

Dag 9

Hjemreisen fortsetter – med streiftog opp gjennom det flotte reiselandet Tyskland. Vi liker å variere kjøreruten litt, ved delvis å kjøre på effektive motorveier og delvis på mer idylliske og turistvennlige landeveier. Så også i dag. Midt på dagen gjør vi et stopp i aktuelle Eisenach, kjent for Luther og sin Wartburg (borg) hvor nettopp Luther satt og oversatte ny testamentet til tysk i 1517 – for 500 år siden i år. Tid på egen hånd her, før vi fortsetter nordover og frem til Hannover for middag og overnatting.

Dag 10

Frokost – velsmakende og en god start på dagen! Vi setter oss i bussen og fortsetter nordover, og etter en stund kommer vi forbi Hamburg.  Ved Flensburg blir det tid til litt shopping . Vi fortsetter inn i Danmark, opp gjennom Jylland og forbi kjente byer som Kolding, Vejle og Aarhus frem til Aalborg for overnatting. Underveis stopper vi på en hyggelig kro for å spise dagens middag.

Dag 11

Rolig og bedagelig start på dagen – vi trenger ikke reise fra hotellet før etter at vi har spist frokosten i fred og ro. Omkring kl 11.15 er vi i Hirtshals og vi stiger om bord i MS Superspeed 1 som allerede kl 12.15 er klar til å kaste loss. Ferden over Skagerrak går raskt og allerede kl 15.30 klapper vi til kai i Kristiansand. Dersom ønskelig er det mulig å forhåndsbestille lunsjbuffèt om bord – gi beskjed ved påmelding til turen. Straks etter ilandstigning og toll klarering fortsetter vi mot de respektive avstigningssteder hvor turen avsluttes.

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom kr 2.290,- pr person, totalt for alle 10 hotellovernattingene.

 

Buffèt, med varme og kalde retter og inkludert fri drikke (øl/vin/brus) på utreisen kr 339,- pr person. På returen kr 299,- pr person.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder fra Tyrol

UK flag | German flag