Nye opplevelser

Nye opplevelser

England | Fly | Buss | Cruise | Risdal Touring

KUN 11.990,-,- per pers.
Ved påmelding innen 15. februar 2023
Når
12.-18. april 2023
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Bestill

Reading (uttales «Redding») – en koselig Engelsk by som befinner seg inneklemt mellom godt  kjente byer som Bristol, Oxford og London. I vakre og frodige omgivelser ligger Reading langs breddene av Kennet og Avon Canal. Kanalen renner faktisk gjennom kjøpesenteret Oracle. Få med deg de godt bevarte ruinene etter et gammelt kloster i Reading Abbey Ruins. Vi bor på 4* Novotel Reading Centre. Det blir utflukt til London og Oxford. La deg berøre av den lokale kulturen og observer variasjonen av de arkitektoniske stilartene når du går gjennom sentrum. Her er det bare å nyte!

 

 

 

Tagger:, , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Onsdag 12. april 2023

Stavanger/Telemarksporten – Kristiansand: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. I Kristiansand går vi om bord i den nye cruiseferja til Holland Norway Line som frakter oss til Eemshaven, helt nord i Nederland. I april 2022 åpner jo som mange vet en ny skipsrute mellom Norge og Nederland. «Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge. Etter en behagelig sjøreise og en god natts søvn, er du plutselig bare noen timer unna en rekke spennende europeiske destinasjoner» uttaler administrerende direktør i Holland Norway Lines. Skipet har 700 lugarer og en rekke restauranter og barer passasjerene kan benytte seg av. Det vil være taxfree butikker, samt et spa om bord, og det blir satt opp show i skipets teatersal. Seilingen tar 18 timer, med avgang fra Kristiansand kl. 15.30 og ankomst i Eemshaven i Nederland kl. 09.30 neste dag. Om bord har vi inkludert deilig middags- og frokostbuffet.

 

 

 

Dag 2

Torsdag 13. april 2023

Eemshaven – Hoek van Holland, ca 286 km: Dagen starter om bord MS Romantica med deilig frokostbuffet, før vi kl 09.00 ankommer Eemshaven. Vel i land kjører vi den korte etappen til Hoek van Holland. Utpå dagen stopper vi og spiser middag før vi reiser videre til Hoek van Holland. Her skal vi ta Stena Lines nattferje over til Harwich i England. Skipet legger fra kai kl 22.00. Overfarten til Harwich er beregnet til 9,5 timer, så vi får en god natts søvn om bord.

 

Dag 3

Fredag 14. april 2023

Harwich – Reading, ca 215 km: Kl 06.30 legger skipet til kai i Harwich mens vi nyter frokost om bord. Etter ilandstiging setter vi oss i bussen og kjører innover det engelske landskapet. Vi tar pauser underveis for å strekke på beina og også for å kunne kjøpe seg en matbit. Vi følger M25 i utkanten av London. På vei til Reading gjør vi et stopp i Windsor, der Kong Charles har sin sommer residens. Det er også hjembyen til det kjente Eton universitet som har stått for utdanningen til mange kongelige og tidligere/fremtidige statsministere. Senere på dagen kjører vi det korte stykke til byen Reading. Her skal vi oppholde oss på Novotel Reading Centre. Det blir felles middag på hotellet ved ankomst.

 

Dag 4

Lørdag 15. april 2023

Opphold i Reading: Etter en god engelsk frokost skal vi bli kjent med byen. Byen ble etablert på 700-tallet og har    siden vært et lite knutepunkt. Byen hadde en større rolle i den engelske borgerkrigen der byen skiftet side flere gangen. Siden hotellet er lokalisert i sentrum av byen er det ikke lange stykke til det historiske abbediet eller ned til havnen. Inn mellom gatene finner vi de typiske britiske pubene. Det sies at Reading er mest kjent for dem «de tre B-ene», beer, bulbs og biscuits (øl, planteknoller og kjeks). For de som ønsker en ordentlig, hvis ikke typisk, britisk opplevelse. Kan melde seg på Afternoon Tea på et lite elvecruise på Thames. Her får vi servert ferske scones med syltetøy, krem og selvfølgelig te, mens vi seiler på elven. Resten av dagen bruker vi på å utforske mer av denne koselige byen. Senere på ettermiddagen samles vi til felles middag på hotellet.

 

Dag 5

Søndag 16. april 2023

Opphold i Reading: Frokost på hotellet. Denne dagen tar vi turen til London. Her får vi en guidet omvisning i turbussen fra en lokalguide. Ta med deg inntrykk fra City of Westminster med The Parliament, Whitehall, Downing Street og Buckingham Palace mens vi sakte glir forbi. Tower Bridge, Westminster Abbey og Big Ben står også på listen over det vi får nærmere inntrykk av. Det blir god tid til å spasere rundt på egenhånd, kanskje besøke Oxford Street for litt storby handel. For de som ikke ønsker å være så lenge i London går det regelmessig tog til Reading, dette tar om lag 25 minutter. Vi returnerer til Reading utpå ettermiddagen. På kvelden er det felles middag på hotellet.

 

Dag 6

Mandag 17. april 2023

Opphold i Reading: Det er frokost på hotellet før vi gjør oss klare for dagens utflukt. Turen går til den kjente universitetsbyen Oxford. Denne byen er oppkalt etter en bro som gikk gjennom byen der okser pleide å krysse (Ox – ford). Siden den tid har dette blitt et symbol for akademisk læring. Vi får guidet omvisning av lokalkjent guide. Ved de ulike universitetene er det av og til inngangspenger, dette dekkes av de individuelle turdeltakerne. Vi anbefaler å besøke Oxford fengsel eller naturhistorisk universitet. Hvis været er flott og blomstringen har startet, anbefaler vi en tur til den botaniske hagen. Her kan man beundre over 5000 arter. Vi returner senere på dagen til hotellet der vi får servert et flott måltid.

 

DAG 7

Tirsdag 18. april 2023

Reading – Gatwick – Oslo – Kristiansand – Stavanger: Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra rommene våre. Dagens tur går sørover til Gatwick flyplass. Vi ankommer flyplassen i god tid før avgang. Vi flyr fra Gatwick med Norwegian kl. 15:00 til Gardemoen. Her står vår turbuss klar og tar oss med sørover på E18. Avstigning underveis på de respektive plassene. Vi takker for en hyggelig tur!

 

Pris og annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfarne sjåfører

¨  Velorientert reiseleder

¨  Minicruise med Holland Norway Lines   Eemshaven – Kristiansand

¨  Minicruise med Stenaline Hoek Van Holland – Harwich

¨  6 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Utflukt til London og Oxford

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 1.990,-

Tillegg for utvendig lugar kr 300,-

Tillegg for Afternoon Tea kr 490,- per person

 

VIKTIG INFORMASJON

I Risdal Touring  er vi opptatt av å gi alle  våre reisende en god opplevelse. Våre turer har utflukter der den reisende må kunne gå korte eller lengre strekninger. Med bakgrunn i dette og av hensyn til de medreisende i gruppen, vil det ikke være mulig for reiseleder/sjåfør å yte ekstra bistand dersom du for eksempel har behov for rullator/rullestol e.l. Det kan heller ikke forventes at andre av våre reisende skal stille sin tid til rådighet.

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag