Nye opplevelser

Nye opplevelser

Sør-England | Fly | Buss | Cruise | Risdal Touring

KUN 11.990,-,- per pers.
Ved påmelding innen 1. august 2022
Når
12.-18. september 2022
Antall dager
7
Avreise fra
Sørlandet/Telemark/Oslo
Reisen er overstått!

Vi reiser til England! Bli med på en opplevelsesrik reise. Vi starter reisen fra ditt nærmeste stopp på E18 mellom  Kristiansand – Oslo. Flyet går fra Gardemoen og tar oss med til Gatwick. Vi skal ligge 4 netter i Basingstoke. Fra et flott landlige hotell. Her har vi utflukter til Stonehenge, Stratford-upon-Avon, London, Oxford og mange andre interessante steder. Det er frivillig og være med på utfluktene og hvis man vil lage sin egen ferie er det fullt mulig. På returen får vi en overnatting i Nederland før vi tar minicruise fra Eemshaven til Kristiansand.

 

 

Tagger:, , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Mandag 12. september 2022

Kristiansand – Harebakken – Skjelsvik – Grenland – Oslo – Gardemoen – Gatwick:

Avreise fra Kristiansand rutebilstasjon kl. 05.10 og kjører E18 østover mot Oslo. Mulighet med påstigning underveis. Reisen går gjennom Agder – Telemark – Vestfold og    gjennom Oslo til Gardemoen på Jessheim. Her tar vi bagasjen med oss inn på flyplassen. Reiseleder leder oss gjennom bagasjeinnsjekk og sikkerhetskontrollen. Tax-free er en ypperlig plass til å skaffe seg noen turprovianter. Vi flyr med Norwegian til Gatwick flyplass. Når vi lander og har kommet ut av flyplassen står vår egen Risdal Touring buss og venter. Ferden går langs de engelske veiene. Det kan være lett å bli litt «forvirret» i starten   siden alle kjører på «feil» side av veien. En liten time senere er vi fremme i Basingstoke og vårt hotell Britannia Basingstoke Country Hotel & Spa. Plassert på det engelske bondelandet. Dette er en fredelig og ypperlig plass å oppholde seg. Hotellet har et stort flott basseng og spa avdeling. Vi bruker dagen til å bli kjent med hotellets mange fasiliteter før vi spiser en god engelsk hotell middag.

 

 

Dag 2

Tirsdag 13. september 2022

Basingstoke: Etter en god engelsk frokost er vi klare for dagen. Vi har satt opp en utflukt til Stratford-upon-Avon hjemstedet til Shakespeare. Bussen står klar og tar oss med nordover, gjennom det som er bedre kjent som Nord-Wessex. Her passerer vi nærme Highclere Castle, slottet der Downtown Abby er spilt inn, dessverre er det ikke åpent i september. Vi ankommer Stratford-upon-Avon til lunsj. Det blir mulighet til å vandre rundt på egenhånd, men for de som ønsker så kan de bli med en lokalkjent guide i fotsporene til Shakespeare. På returen stopper vi i den verdenskjente universitetsbyen Oxford. Her anbefaler vi å se det flotte universitetet og Oxford slott. Etter en lang dag er det godt å komme tilbake til god middag på hotellet.

 

Dag 3

Onsdag 14. september 2022

Basingstoke – London: Frokost på hotellet. Denne dagen tar vi turen til London. Her får vi en guidet omvisning i   turbussen fra en lokalguide. Ta med deg inntrykk fra City of Westminster med The Parliament, Whitehall, Downing Street og Buckingham Palace mens vi sakte glir forbi. Tower Bridge, Westminster Abbey og Big Ben står også på listen over det vi får nærmere inntrykk av. Noe tid på egen hånd legges det også opp til, før vi om kvelden vil få felles middag på en av Londons mange restauranter.

 

Dag 4

Torsdag 15. september 2022

Basingstoke – Stonehenge – Southampton – Wincester: Det er frokost på hotellet før vi gjør oss klare til avreise på dagens utflukt. Reisen tar oss et kort stykke vestover til Stonehenge. For ca. 2500 år siden ble disse steinene reist. Her kan vi beundre et av verdens mest kjente byggverk. Videre fortsetter vi til Salisbury – Southampton og den gamle hovedstaden Winchester. Vi gjør stopp underveis på kjente og ukjente steder. Langs disse veiene ligger det mye historie. Vi kommer tilbake til hotellet vårt i god tid slik at vi kan gjøre oss klare til middag.

 

 

 

Dag 5

Fredag 16. september 2022

Basingstoke – Hoek van Holland: Etter frokost tar vi farvel med hotellet. Turbussen tar oss med langs M3 og M25 til Watford – Chelmsford og Colchester til Harwich. Her tar vi Fergen som går kl. 09.00. Over til Hoek Van Holland. Herfra er det ikke lange stykket før vi ankommer hotellet for dagen.

 

 

Dag 6

Lørdag 17. september 2022

Hoek van Holland – Eemshaven: Denne dagen tar vi oss god tid om morgen til frokost. Vi starter turen nordover i Nederland, langs A5. Vi gjør et stopp i Volendam og når vi krysser dikene mellom Den Oever og Kornwerderzand. I god tid før kl 15.00 er vi klare for å og om bord i MS Romantika fra Eemshaven. Om bord finner vi lugarene våre. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hoved bagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Vi spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall. Her er noe for enhver smak.

 

 

DAG 7

Søndag 18. september 2022:

Kristiansand – Stavanger/Grenland: Vi spiser en god  frokost, mens skipet gjør sin ankomst inn mot  Kristiansand. Etter ilandstigning i Kristiansand kl 09:00 fortsetter vi øst-/vestover mot de respektive avstigningssteder. Vi takker for en fin tur!

 

Pris og annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Erfaren og velorientert reiseleder

¨  Cruiseoverfart Eemshaven – Kristiansand i delt innvendig dobbeltlugar, inkludert frokost og middag

¨  Fly fra Gardemoen til Gatwick

¨  Utflukter som beskrevet

¨  Overfart Harwich – Hoek Van Holland

¨  5 hotellovernattinger i delt dobbeltrom

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Enkeltrom hoteller og cruise kr 1.990,- per person

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag