Opplev Stiklestad spelet i Trondheim | 6 dager

Hjem » Reiser » Opplev Stiklestad spelet i Trondheim | 6 dager

Bli med på en fin tur i Norge med oss!

Denne gangen går turen til Trøndelag og «Spelet om Heilage Olav». Spelet som hadde sin premiere allerede i 1954, og feirer 70 år i 2024. Denne dramatiseringen tar for seg hendelsene på gården Sul i dagene før slaget på Stiklestad i 1030. Dette slaget som er et av de mest kjente i Norsk historie, la også grunnlaget for at Olav Haraldsson fikk helgenstatus og tilnavnet «Olav den Hellige». Vi kjører fra Sørlandet og er innom Røros på vei oppover, samt at vi har en hel dag og kose oss på i Trondheim. Dette er teater med et historisk sus, og er vel verdt å få med seg. Vi gleder oss til å ha med nettopp deg på tur!

 

Reiseprogram

Dag 1

Onsdag 24.juli 2024

Stavanger – Kristiansand – Elverum, ca 690 km: Turen starter fra Stavanger hvor vi setter kursen mot dagens mål Elverum. Vi følger E39 hvor vi plukker opp gjester underveis og tar pauser ettersom det faller naturlig. Turen innover går i et behagelig tempo i vår moderne turbuss. E39 har blitt til E18 og vi nærmer oss stadig dagens endepunkt. Underveis stopper vi for en benstrekk og muligheten for å kjøpe seg en matbit. Milene raser av gårde mens vi blir bedre kjent med reisefølget vårt, her er det kanskje noen kjente fjes fra tidligere turer? På ettermiddagen blir det et lengre stopp hvor vi skal spise middag sammen. Herifra tar vi fatt på dagens siste etappe som tar oss til Thon hotell Partner Elgstua, vi beregner å være her litt utpå ettermiddagen.

 

Dag 2

Torsdag 25.juli 2024

Elverum –  Røros – Trondheim, ca 401 km: Turen første natt er forbi, og vi våkner på Elgstua. Her får vi servert en nydelig frokost i hotellets restaurant. Etter dagens første måltid, som for noen er dagens viktigste, setter vi oss i bussen og tar fatt på dagen. Turen går oppover Østerdalen. Og hvis du trodde det var slutt på å markedsføre seg med elgen var bare Elgstua begynnelsen. På veien kan vi se både fargerike gevir fra elg  hengende i treene og den store sølvfargede elgen, som noen kanskje har sett før, kjører vi forbi. Vi sitter høyt og godt i turbussen vår, og har god oversikt over landskapet vi kjører gjennom. Første lengre stopp blir på Røros. Byen som er grunnlagt på bergverksindustri har en lang og rik historie. Her kan man se seg rundt i de mange butikkene som ligger i de koselige trehusgatene, eller sette seg ned på en kaffe og nyte noe gode bakevarer mens man nyter sommeren. Når vi sier oss fornøyd her går vi igjen  ombord på bussen som skal ta oss de siste milene til Trondheim. Vi beregner å være i Trondheim litt ute på ettermiddagen. Kvelden i Trondheim har man til fri disposisjon for å gå rundt å gjøre seg litt kjent i byen. Siden noen av oss kanskje ønsker å finne et sted og spise i byen denne kvelden har vi ikke inkludert middag denne kvelden.

 

Dag 3

Fredag 26.juli 2024

Opphold i Trondheim: Trondheim byr på mange severdigheter og attraksjoner som bør oppleves mens man er i byen. Her er det mange ting man må få med seg! Frokost blir spist og vi legger ut for å utforske det Trondheim har å by på. Nidarosdomen er noe man burde få med seg, og kirka ligger bare noen hundre meter fra  hotellet og vil være et naturlig  første stopp. Andre ting som er verdt å få med seg kan være idylliske Baklandet med sine gamle trehus og mange små og koselige serveringssteder. Solsiden er også et «must» mens man er i byen. De gamle teglsteinsbygningene langs tørrdokkene her var tidligere tilholdssted for Trondhjem mekaniske verksted som bygget båter. Nå har bankingen fra nagling av skipssider blitt byttet ut med klirring fra glass, og disse bygningene har fått nytt liv. I dag er det en rekke serveringssteder og andre  butikker som holder til i området, er det kanskje her man skal ta dagens lunsj? (ikke inkl.). Man kan også ta turen opp til festningen hvor man får en fantastisk  utsikt over byen. Middagen denne dagen kan man kanskje ta i restauranten oppe i Tyholttårnet. En gang i timen snurrer restaurantens øverste etasje rundt slik at man får et 360⁰ utsikt over hele byen.

Vi legger også opp til en utflukt til Løkken verk som ligger litt sør for Trondheim. Her er det mulig å oppleve en litt mindre kjent del av gruvehistorien til Trøndelag. Det ble funnet kobbermalm i  området i 1652, og det ble drevet gruvedrift på Løkken verk fra 1654 – 1987. Her skal vi få en innføring i den spennende historien i det som må kunne kalles et lite industrieventyr. Orkla, som i dag er å se på baksiden av alt fra sjampo til Möllers tran, har sine røtter i selskapet som drev gruvedrift på Løkken.  Reiseleder vil gi nærmere  informasjon om utflukten mens vi kjører oppover mot Trondheim.

 

Dag 4

Lørdag 27.juli 2024

Opphold i Trondheim: På turens fjerde dag våkner vi atter en gang i byen som ligger langs Trondheimsfjorden. Vi spiser en nydelig frokost før vi tar fatt på dagen. Denne lørdagen har vi ikke noe på programmet før avreise til Stiklestad.

Teaterforestillingen som tar for seg hendelsene på gården Sul i dagene før slaget på Stiklestad begynner klokken 19.00 denne lørdagen. Bussen vår vil ta oss oppover mot friluftsscenen på  Stiklestad slik at vi er på plass i god tid før forestillingen begynner. Spelet ble fremført for første gang i 1954, og har sitt 70 års jubileum denne sommeren. I år er det Nils Golberg Mulvik som har hovedrollen som Olav den Hellige. Forestillingen spilles utendørs på amfiet i Stiklestad, som er Nordens største. Derfor anbefaler vi å sjekke værmeldingen før avreise, og kanskje ta med seg et ekstra lag med klær. Vi sitter samlet mens dramaet utfolder seg foran oss gjennom de to timene stykket varer. Her får vi en framstilling av hva som skjedde i de dagene før slaget som la grunnlaget for at Olav  Haraldsson ble Olav den Hellige, og at kristningen av Norge ble fullført.

Når stykket er ferdig finner vi setene våre i bussen vår, og ferden går nedover mot Trondheim, og vår siste natt her.

Dag 5

Søndag 28.juli 2024

Trondheim – Hamar, ca 409 km: Vi spiser frokost før vi tar farvel med Trondheim for denne gang, og setter oss på vår behagelige turbuss som skal frakte oss hjemover. Turen går sørover langs E6 mot dagens endepunkt som er Hamar. På  veien kjører vi over  Dovrefjell, vi passerer både Hjerkinn og Rondane Nasjonalpark. Vi passerer flott Norsk natur på  veien.  Dovrefjell er også eneste plassen vi finner moskus i Norge, og hvis vi er heldige får vi også et glimt at dette mektige dyret. Dagens etappe ned mot Hamar tar vi et rolig og behagelig tempo hvor det blir gode muligheter for å stopp underveis. Lunsjen denne dagen tar vi på Budsjord pilgrimsgård hvor vi får servert lunsj i historiske omgivelser. Gården ligger langs den  gamle kongeveien, og var siste stopp før man tok fatt på etappen over Dovrefjell i gamle dager. Dette er jo et sted som passer bra inn med temaet for turen. Uten Olav den hellige ville det nok mest sannsynlig ikke vært noe pilgrims rute her. Vi beregner å være på hotellet vårt i Hamar litt ute på ettermiddagen. Etter vi har fått sjekket inn og funnet oss til rette på hotellrommet vårt, spiser vi middag sammen i hotellets restaurant.

 

Dag 6

Mandag 29.juli 2024

Hamar – Kristiansand – Stavanger, ca 676 km: Turens siste frokost nytes i rolige omgivelser i Mjøsbyen Hamar. Vi pakker sakene våre og går om bord i bussen for den siste biten før vi er hjemme, turen går sørover mot Sørlandet og Stavanger. Milene legges bak oss mens vi tenker på alle opplevelser og tingene vi har sett underveis. Vi stopper med jevne mellomrom for å strekke på beinene. Sjåføren annonserer stoppestedene og en etter en kommer vi trygt hjem igjen til utgangspunktet. Vi takker våre medreisende for en flott tur sammen hvor vi har stiftet mange nye bekjentskaper, og er mange minner rikere. Vi sier takk for turen, og på gjensyn!

 

Pris og annen informasjon

TURPRIS

6 dager kun kr 9.350,-

Turprisen inkluderer:

  • Helturist buss og erfaren sjåfør
  • Velorientert reiseleder
  • 5 overnattinger i delt dobbeltrom
  • 5 frokoster
  • 2 middager
  • Billett til «Spelet om Heilage Olav»
  • Lunsj Bujord Pilgrimsgård
  • Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 2.100,-.

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

Reisefakta

Når
24. – 29. juli 2024
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Telemark/Sørlandet
Pris
Kr 8.350,- per person ved påmelding innen 1. mai 2024, deretter kr 9.350,-

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.