Storbyen Stockholm!

Storbyen Stockholm!

Stockholm | Påsketur | Busstur | Risdal Touring

KUN 7.990,- per pers.
ved påmelding før 15. januar
Når
16.-21. april
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Reisen er overstått!

Stockholm – den svenske hovedstaden – en hel liten verdensmetropol!

Utallige av våre gjester har gjennom årene bare stiftet et flyktig bekjentskap med byen. På vei til eller fra noen av våre øvrige reisemål i øst og for å ta ferje til og fra Stockholm. Nå gjør vi noe med det. Vi blir i Stockholm for noen dager. Av mange er den utpekt til å være en av verdens vakreste byer. Byen ligger på 14 øyer – og kan by på 8 århundrer av historie og kultur å velge mellom.

Alt dette kan du mer enn gjerne utforske på egen hånd – eller du kan bli med på vårt tilrettelagte turprogram for å stifte nærmere bekjentskap med det viktigste. Vår reiseleder er med på hele turen og har også en viktig oppgave med å formidle praktiske tips, interessant historie og informasjon om hvordan man kan få mest mulig ut av oppholdet i Stockholm. Det påstås, har man først vært i Stockholm – vil man aldri glemme byen! Vårt opphold her rammer vi inn ved å bo på Clarion Hotel Amaranten. Hotellet er meget sentralt beliggende og med god, 4-stjerners standard.

Bli inspirert av denne flotte videoen fra Stockholm:

Tagger:, , , , , , , , , , , ,

Programmet dag for dag

Dag 1

Vi starter fra Stavanger på morgenen og følger E39 sørover mot Kristiansand. Stadig med mulighet for påstigning underveis, også videre østover langs E18 gjennom Agder og frem mot Telemark. Fra Sandefjord reiser vi kl 13.30 med ferje til Strömstad, en overfart som er beregnet å ta ca 2 1/2 time – og om bord har vi reservert og inkludert buffet, med både varme og kalde retter. Dette er dagens middag. Vel ankommet den svenske vestkysten stiger vi i land fra ferjen – og vi fortsetter innover i landskapet. Forbi kjente steder som Åmål og Säffle – før vi kommer frem til Karlstad hvor vi har kveldens overnatting på Hotel Scandic Winn – midt i byen.

Dag 2

Dagen starter med en deilig frokostbuffèt før vi setter oss i bussen for å kjøre halve dagen. Mer trenger vi ikke for å rekke frem til Stockholm. Vi kjører direkte til Slottsbacken i Stockholm – og den ligger i Gamla Stan. Her møter vi vår lokalkjente guide som skal ta oss med på en tur for å bli bedre kjent med byen – både litt gående i Gamla Stan og med bussen rundt i et litt større område av Stockholm. Vi lar oss imponere av denne flotte byen – som vi nå skal bo 3 netter i og vi får nesten 3 hele dager til å bli bedre kjent med.

Vårt hotell i byen er Clarion Hotel Amaranten, som ligger meget sentralt på Kungsholmen – og eksempelvis kun ca 10-12 minutters spasértur til Centralstationen og det absolutt mest sentrale shoppingstrøket i Stockholm. I umiddelbar nærhet av hotellet ligger også en mengde spisesteder å velge mellom – i tillegg til hotellets egen restaurant. Under oppholdet her har vi valgt å ikke inkludere middagene, nettopp fordi Stockholm har så mange restauranter å by på. Kort vei til kulinariske opplevelser for de som skulle ønske å prioritere dette!

For å lese mer om Stockholm kan du trykke her.

Dag 3-4

Stockholm – få byer har klart «å pakke» sammen så mange attraksjoner innenfor et såpass lite område. Vi har nevnt, beliggende på fjorten øyer – men ikke å forglemme, med en skjærgård like utenfor som favner omkring 30.000 øyer, holmer og skjær. Naturskjønnheten er enorm og bidrar ikke minst til at Stockholm er så bejublet fra tilreisende og turister. Utsikten, beroligende – og havbrisen er den perfekte motvekten til storbymetropolens byliv og naturlige larm.

Kombinér dette med omkring 800 års historie og noe nær en middelaldersk Gamla Stan, historiske bygninger som Stadshuset – kjent fra Nobels-prisene – og bl.a. Wasa-muséet, da får man en helt egen historisk aura over byen!

For mange er shopping viktig – og det får vi rikelig anledning til på torsdagen, som ikke er helligdag – men vanlig arbeidsdag i Sverige. Fredagen tilbyr vi å bli med for å besøke Wasa-musèet og vi tilbyr frivillig båtutflukt i den nærmeste skjærgården for de som ønsker det. Båtutflukten koster kr 300,- og kommer i tillegg til turprisen. Gi beskjed om dere ikke ønsker å bestille denne.

Vår reiseleder er selvsagt med på hele turen, og vil være tilgjengelig også under oppholdet i Stockholm. Har du egne ønsker for oppholdet, står reiselederen mer enn gjerne til disposisjon for å utforske mulighetene. Det er også mulig å ta kontakt med reiselederen på forhånd, eller gi beskjed ved påmelding, dersom du har spesielle ønsker for ditt opphold i Stockholm. Vi skal forsøke å bistå så godt vi kan.

 

Dag 5

Dagen starter med en siste, deilig frokostbuffèt på vårt flotte hotell i Stockholm. Så er vi igjen klare i bussen, nå for å kjøre vestover – tvers gjennom Sverige, forbi kjente byer som Västerås og Köping – frem til Arboge og videre forbi Karlskoga og Karlstad mot norske grensen ved Ørje.

Underveis har vi lagt opp til et stopp for shopping midt på dagen, eksempelvis ved kjøpesenteret Bergviks.

Kanskje noen kroner fattigere, men det er opp til hver enkelt, fortsetter vi raskt ned fra svenskegrensen gjennom indre Østfold og frem til den tidligere garnisonsbyen Fredrikstad. Innsjekking for middag og overnatting her på Quality Hotel Fredrikstad – beliggende midt i byen og nær til byens idylliske havn.

Dag 6

Frokostbuffèt. Så med bussen frem til Moss, ferje derfra over Oslofjorden til Horten – ca 40 minutters tid tar den – og videre opp til E18 – «sørlandske hovedvei». Videre forbi Larvik og frem til Telemark hvor kanskje de første gjester begynner å stige av etter en innholds– og opplevelsesrik tur. Nye bekjentskap er knyttet!

Fra Kristiansand kan det bli omstigning til en av våre øvrige busser som kommer fra påsketur. Uansett, vi beregner å være fremme i Stavanger senest omkring kl 22.00 denne dagen.

 

Annen informasjon

NB! Inngangsbillett til ulike besøkssteder er ikke inkludert og må betales direkte på stedet.

Gi beskjed ved påmelding til turen om dere IKKE ønsker å bestille utflukten med båt.

Tillegg for enkeltrom på hotellene, kr 1.990,- pr person totalt for alle 5 nettene på hotell.

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag