FULLTEGNET! Venteliste er mulig

FULLTEGNET! Venteliste er mulig

Storbyferie | Stockholm | buss | Risdal Touring

KUN 7.100,- per pers.
ved påmelding innen 15. mai 2022
Når
13. - 18. august 2022
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Reisen er overstått!

Stockholm er bygd på 14 øyer som bindes sammen av 53 broer!

Bli med oss på tur til søta bror. Vi ferjer på utreisen med Fjordline fra Sandefjord til Strømstad,- overnatter i Karlstad og får med oss «Sverige på tvers» underveis til «Nordens Venezia» Stockholm. I Sveriges hovedstad har vi lagt opp til at de som ønsker det kan være med vår sjåfør på spennende utflukter både i Stockholms vakre skjærgård og på Abba museet hvor vi får presentert Abba og gruppens musikk, spesielle klær og annet morsomt omkring denne utrolig populære pop gruppen. Her kan du få oppleve følelsen av å være gruppens 5. medlem! Det er selvfølgelig også mulig å  «gjøre byen» på egenhånd eller sammen med gode turvenner. Valget er ditt, så meld deg på raskt for å sikre deg plass på denne flotte turen!

Tagger:, , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Dag 1

Lørdag 13. august 2022

Stavanger – Kristiansand – Sandefjord – Strømstad – Karlstad: Vi starter opp fra Stavanger på morgenen og kjører langs E39 til Kristiansand. Videre derfra langs E18 til Sandefjord hvor vi beregner å være ca 1 time før ferjen til Fjordline har avgang kl 15.20 med retning Sverige. Om bord har vi bestilt opp buffet og dette er det mulig å forhånds  bestille hos oss ved påmelding til turen. Vel fremme i  Strømstad setter vi oss til rette i vårt behagelige buss sete og kjører strake veien til vårt hotell i Karlstad for overnatting. Vi ankommer seint og det er ikke inkludert middag.

 

Dag 2

 

Dag 2

Søndag 14. august 2022

Etter en solid og god frokost pakker vi ut av rommet, sjekker ut og leverer nøklene i resepsjonen og tar farvel med      Karlstad for denne gang. Vi kommer snart tilbake, vi skal også overnatte her på veien hjem. Vi kjører østover langs nordenden av Vänern som er Sveriges og EUs største innsjø, og den tredje største i hele Europa. Innsjøen er en del av Göta kanal. Vi kjører videre mot Stockholm og vil nok i løpet av dagen se flere av de røde stuene som er blitt gjort kjente for oss og resten av verden via tv serier som for eksempel Emil i Lønneberget som både små og store nordmenn har sett gang på gang, både når den var ny og i de utallige      reprisene som har blitt vist her hjemme. Utpå dagen ankommer vi Stockholm og vi sjekker inn på vårt gode  hotell;  Scandic Norra Bantorget. Hotellet ligger i hjertet av Stockholm, kun 100 meter fra Drottninggatan med alle sine butikker.  Her har vi inkludert frokost alle dager. Det står fritt opp til     enhver å finne seg en god restaurant etter eget ønske. Det er mange restauranter å velge i området. Vår sjåfør vil selvfølgelig være behjelpelig med å finne en god restaurant og bestille bord om noen ønsker det.

 

Dag 3 og 4

Dag 3 og 4

Mandag 15. august og tirsdag 16 august 2022

Vi har 2 hele dager til å se oss rundt i Stockholm. Sveriges hovedstad blir ofte omtalt som «Nordens Venezia». Grunnen til dette er at Stockholms bebyggelse i stor grad er omkranset av elver og kanaler. Totalt består byen av 14 øyer, som knyttes sammen av hele 53 broer. Stockholm har også mange flotte friluftsområder som er noe av grunnen til at byen ofte omtales som Skandinavias vakreste hovedstad. Dette har vi nå muligheten til å sjekke selv! Byen har litt i underkant av 1 million innbyggere, men har til tross for dette et sjarmerende preg som gjør at den ikke føles som en typisk storby. En tur i Gamla Stan er virkelig å anbefale, og også da å se Slottet. Det er mange severdigheter i byen som gjør at det er mye å finne på og dagene går fort. Vi har valgt ut   noen attraksjoner som det er mulig å melde seg på ved bestilling av tur, og det er selvfølgelig også mange muligheter om noen vil ta ut på egenhånd. Mandagen har vi lagt opp til at de som ønsker det kan melde seg på en tur i skjærgården med M/S Östanåt som er et klassisk skjærgårds fartøy fra 1906. Turen varer ca 2,5-3 timer og det er inkludert en varmrett til lunsj. Turen starter kl 14.00. Vi har også valgt å tilby en tur til Abba The Museum. Her er det inkludert inngang og audioguide. ABBA The Museum er et interaktivt museum hvor du virtuelt kan prøve ABBAs      kostymer, synge, spille quiz, mikse originalmusikk og bli det femte medlemmet av ABBA ved å stå på den store scene sammen med avatarversjoner (digitale) av medlemmene i ABBA. I utgangspunktet er det med sjåfør og reiseleder på deler av turen, men når vi ankommer Stockholm reiser en del av gruppen sammen med reiseleder på cruise i Østersjøen mens resten er igjen i Stockholm sammen med sjåføren som da fungerer som reiseleder disse dagene i Stockholm. Middag er ikke inkludert på hotellet i Stockholm, men det er mange gode restauranter i området.

 

Dag 5

Dag 5

Onsdag 17. august 2022

Stockholm – Karlstad: Vi nyter igjen en deilig frokost og koser oss denne siste morgenen på hotellet i Stockholm. Vi pakker ut i bussen og tar farvel med hotellet. Vi har da tid til en siste tur ut på byen før vi kl 14.00 samles. Da ankommer våre gjester som har vært på cruise i Østersjøen til havnen i Stockholm. Vi setter oss så i bussen alle sammen og kan  tilbringe bussturen til Karlstad med å fortelle hverandre om små og store opplevelser vi har hatt på turen. I Karlstad tar vi inn på vårt hotell for overnatting og felles og inkludert middag.

 

Dag 6

Torsdag 18. august 2022

Karlstad – Strømstad – Sandefjord – Kristiansand – Stavanger: Etter dagens første måltid pakker vi kofferten, sjekker ut av hotellet og begir oss på vei hjem. Vi kjører til Strømstad hvor vi kl 13.40 setter kursen mot Norge og Sandefjord. Vi har også denne gang mulighet til å kjøpe buffet om bord ved bestilling av turen. Vel i land i Sandefjord kjører vi mot sør og vest for å bringe alle tilbake til der de steg på bussen. Alle med nye inntrykk å fordøye og nye historier å fortelle.

 

Pris og annen informasjon:

TURPRIS

6 dager kun kr 6.390,- pr person

i dobbeltrom ved påmelding  innen 15.mai 2022, deretter kr 7.100,-

Avreisedato: Lørdag 13 august 2022

Retur: torsdag 18. august 2022

 

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør/reiseleder

¨  Velorientert reiseleder (se program)

¨  Ferjeoverfart Sandefjord – Strømstad t/r

¨  5 overnattinger på hotell

¨  5 frokoster

¨  Middag siste kveld i Karlstad

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.890,-

Buffet utreise kr 220,-

Buffet retur kr 199,-

Utflukter Stockholm

Båttur i skjærgården inkl. lunsj kr 490,-

Abba museet inkl. inngang og audioguide kr 350,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll.

 

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag