Kun ledig i dobbeltrom!

Stralsund & Rostock
Kun ledig i dobbeltrom!

Tyskland | Stralsund & påskemarked i Rostock | Busstur | Risdal Touring

KUN 7.880,- per pers.
ved påmelding før 15. januar
Antall dager
6
Når
16. - 21. april 2019
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Telemark
Reisen er overstått!

Kortere turer – med store opplevelser. Det vet vi at våre gjester setter pris på! Stralsund, beliggende ved Østersjø-kysten og i det som tidligere var Øst-Tyskland – er så avgjort en by verdt en reise. Den har en trivelig bykjerne, slik vi kjenner fra mange tyske små– og mellomstore byer. Ideéll å rusle ut fra hotellet i, kikke litt i butikker og på liv og folk, slå seg ned på en fortausrestaurant eller nyte en god lunsj på en av byens restauranter. At vi også får med oss en tur innom påskemarkedet i Rostock, gjør det hele enda mer attraktivt.

Turen vår starter med utreise fra Oslo, med DFDS Seaways. Et behagelige ferjecruise tar oss frem til København. Derfra  fortsetter vi til Gedser og en kort ferjetur til Rostock og videre til Stralsund. 3 netter på godt, sentralt beliggende hotell her – 2 hele dager til disposisjon ved Østersjøkysten – før vi kjører til Jylland for siste overnatting og hjem fra Hirtshals.

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Stavanger byterminal og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Også videre østover E18 gjennom Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud samt i Oslo blir det mulighet for påstigning. Ved Vippetangen er vi utpå ettermiddagen og vi stiger om bord i cruiseferjen til DFDS Seaways, MS Pearl of Scandinavia, som kl 16.30 har avgang til København. Om bord er det overnatting i innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC, alle beliggende oppe i båten. Vi har inkludert det store buffètbord om bord til våre gjester, inkludert 1 fri drikke. Resten av kvelden om bord er til fri disposisjon – kos dere!

 

Dag 2

Vi starter med deilig frokostbuffèt om bord i den flotte cruiseferjen, og beregner ankomst til den danske hovedstaden kl 09.45. Kursen settes mot Gedser på sydspissen av Falster. Ferjen bringer oss fra Gedser til Rostock, og turen over tar 2 ½ time. Vel i land kjører vi  fra ferjehavnen og videre på gode veier til Stralsund. Her bor vi på vårt sentralt beliggende hotell; Hotel Schweriner Hof. Stralsund har gjennom tidene vært en svært viktig sjøfarts– og handelsby, den var med i det velkjente Hansaforbundet, hvor bl.a. også Bergen var med. Middag inkludert på hotellet første kvelden.

Her kan du lese mer om Stralsund.

Dag 3 & 4

Frokost på hotellet hver dag. Første dagen tilbyr vi frivillig utflukt til Rostock og påskemarkedet der. Byen har i overkant av 200.000 innbyggere og er dermed, i norsk målestokk, å regne som en storby. Byen er stor nok til å ha alle tilbud man forventer å finne i en by, mens den er liten nok til å være sjarmerende og koselig. Når vi er her, arrangeres det også et stort påskemarked i byen – mindre variant av det vi kjenner som julemarked og med andre produkter. Liv og røre! Andre dagen i Stralsund har lagt opp til en busstur rundt på  øya Rügen. Her er vi bokstavelig talt ved «porten» av Rügen, den kjente ferieøya her ved Østersjøen som er et eldorado for sommerturister. De som ønsker det kan selvfølgelig tusle rundt i den koselige byen Stralsund på egenhånd. For de som ikke ønsker å gå ut for å spise helt på egen hånd disse to kveldene i Stralsund, blir det mulig å gå med vår reiseleder til et hyggelig sted / restaurant (ikke inkl.).

Dag 5

Etter nok en deilig frokostbuffèt på hotellet vårt, er det klart for avreise og farvel med Stralsund for denne gang. Vi skal følge A20 vestover til Wismar. Her stopper vi og setter av et par timer i denne hyggelige byen. . Siden juni 2002 er gamlebyen i Wismar sammen med Stralsund innskrevet i UNESCOs verdensarvliste. Vi krysser ut på ettermiddagen grensen inn til Danmark og vi kjører en times tid nordover ; frem til Kolding hvor det blir hotellovernatting. Middag spiser vi denne dagen (inkl.) på en hyggelig kro eller restaurant underveis.

 

Dag 6

Vi spiser tidlig, men deilig frokost på hotellet før avreise. Raskt ut på motorveien og vi passerer like etter Vejle, Horsens og Århus – før vi krysser under Limfjorden ved Aalborg. Til Hirtshals ankommer vi i god tid til ferjeavgang med MS Superspeed I som kl 12.15 seiler til Kristiansand. Mulighet for å tilleggs bestille buffètbord om bord, må i tilfelle gjøres ved påmelding til oss. Dette koster kr 299,-Beregnet ankomst til den «sørlandske hovedstaden» er kl 15.30 og straks etter fortsetter vi vest-/østover til de respektive avstigningssteder.

 

Annen informasjon

Tillegg for enkeltlugar kr 400,- pr person og for enkeltrom kr 1.280,- pr person, totalt for alle 4 nettene på hotell.

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder fra Stralsund & Rostock

UK flag | German flag