FULLTEGNET! Venteliste er mulig

FULLTEGNET! Venteliste er mulig

SVEITS | Opplev alpelandet i Davos | Buss | Risdal Touring

KUN 16.990,- per pers.
Ved påmeldingen innen 24. juni 2022
Når
24. august - 04. september 2022
Antall dager
12
Avreise fra
Stavanger/Telemarksporten/Kristiansand
Reisen er overstått!

Her er turen for deg som ønsker litt av alt. Ønsker man en aktiv ferie med vandreturer eller om man ønsker å slappe av. I Davos er ikke bare alt dette mulig, men det passer perfekt til akkurat slik du tenker deg. Vi legger selvsagt opp til utflukter for de som måtte ønske dette. Vi tilbyr muligheten til å besøke Europas høytliggende øl bryggeri i den sjarmerende alpelandsbyen Davos Montstein. Det blir også mulig å få med seg en tur til St. Moritz. Men det er ikke bare destinasjonen som definerer en reise. Vi har lagt opp til behagelige dagsetapper der vi kjører litt utenom motorveiene for å få med oss de spennende stedene. Som for eksempel Rothenburg ob der Tauber og Riquewirh i Frankrike. Bli med oss på en fantastisk tur!

 

Tagger:, , ,

DAGSPROGRAM

DAG 1

Onsdag 24. august 2022

Stavanger/Sørlandet/Telemark – Oslo, ca 330 km fra Kristiansand: Vi starter ut fra Stavanger Byterminal og ligger på E39 frem til Kristiansand. Både langs E39 og E18 er det mulighet for påstigning etter avtale. Med bussen full av glade turvenner fortsetter vi gjennom Telemark og Vestfold – til Oslo. Fortsatt mulig å bli med fellesskapet til nye opplevelser i Europa. Vi ankommer Oslo i god tid til å gå om bord i MS Color Fantasy. Vel om bord finner vi våre gode lugarer og innretter oss i disse. Så er det tid for å ta i øyesyn alt dette flotte  skipet har å by på. Kanskje passer det med en deilig pizza, eller litt småmat i en av de mange   hyggelige restaurantene/ barene om bord? Hva med en drink og litt godt å spise i Observation lounge mens vi ser på den vakre utseilingsleden langs Oslofjorden? Da er livet deilig! På kvelden blir det felles middagsbuffet, inkludert 1 vin/øl/mineralvann. Etter middag er det klart for å innta showlounge og se skipets flotte show. Her er det inkludert reserverte plasser og 1 showdrink. Så her er det bare å kose seg utover kvelden med show, dans og moro!

 

 

 

 

DAG 2

Torsdag 25. august 2022

Kiel, Norwegenkai – Alsfeld, ca 490 km: Vi spiser frokost mens vi seiler til Kiel. Så tar vi koffertene og går i land og om bord på turbussen kan vi finne oss godt til rette. Med god plass rundt seg og med nye  turvenner er det lett å glemme tiden mens vi reiser nedover i Tyskland. Noen vil vel si at felleskapet er det beste med slike turer. Mens samtalen flyter lett, passerer vi gjennom Hamburg og Hannover. Det blir lagt opp til stopp underveis og etter behov. Dette gir mange muligheter til å skaffe seg en matbit. Normalt så reiser vi ikke mer enn 2 – 2,5 timer mellom hvert stopp. Videre passerer vi Göttingen og Kassel før vi ankommer vår destinasjon for dagen, Alsfeld. Her sjekker vi inn på hotellet vårt og det blir en god felles middag. Vi kan anbefale å invitere nye eller gamle turvenner ut på en spasertur på kvelden.

 

 

 

 

DAG 3

Fredag 26. august 2022

Alsfeld – Memmingen, ca 390 km: Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet. Vi finner plassene våre i turbussen. På den tyske motorveien kan timene gå fort, men vi har ikke kjørt lenge før vi tar et lengre stopp. En av  fordelene med en tur som dette er at selve turen også kan bli en opplevelse. Rundt lunsjtider tar vi av fra  motorveien. Ikke lenge etter ankommer vi Rothenburg ob der Tauber. Denne lille byen langs elven Tauber har forandret seg lite siden den ble bygd på 1200-tallet. Dette er et populært turistmål, med sin originale arkitektur. Vi kan anbefale å ta en lengre spasertur, kanskje besøke en av de mange museer eller kafeer. Inngang og lunsj er ikke inkludert. Etter at mange    bilder har blitt knipset og lunsjen er inntatt, gjør vi oss igjen klare for å fortsette ferden. Reisen går raskt i godt lag. Vi ankommer Memmingen i Sør-Tyskland rundt middagstider. Her sjekker vi inn på hotellet og det blir fellesmiddag på hotellet.

 

 

 

 

 

DAG 4

Lørdag 27. august 2022

Memmingen – Davos, Central Sporthotel Davos, ca 193 km: Etter utsjekk og frokost på hotellet er vi klare for dagen. Med god og munter stemning i turbussen går ferden fort. Vi passerer Leutkirch og Wangen før vi ankommer Obersee-sjøen. Sjøen grenser til tre nasjoner; Tyskland, Sveits og Liechtenstein. Reisen tar oss med inn i sistnevnte; det lille fyrstedømmet Liechtenstein. Herfra følger vi Rhinen sørover til Vaduz, hovedstaden i Liechtenstein. Vi gjør et stopp i denne lille hovedstaden. Vi anbefaler å bruke litt tid til å utforske denne spennende plassen. Så tar vi fatt på siste etappe til Davos. Dette lille stedet midt i alpene er kanskje mest kjent for å være vertsby til de årlige møtene i verdens økonomiske forum. Vi sjekker inn på Central Sporthotel Davos. Her skal vi tilbringe 4 netter. Det blir frokost og middag på hotellet hver dag. Men det er mulig å finne seg en koselig restaurant hvis man ønsker det.

 

 

 

DAG 5 - 7

Søndag 28. – Tirsdag 30. august 2022

Opphold i Davos: Hotellet vårt tilbyr noe for alle. Om man ønsker å slappe helt av, kanskje besøke spa avdelingen, eller om man heller vil ut å være i aktivitet. Davos er kjent for å være et aktivt og populært alpint sted, men i august gir det mange muligheter til flotte turer. Spesielt en tur rundt Lake Davos er å anbefale. Vi tilbyr noen utflukter disse må meldes på ved påmelding. Den ene dagen av oppholdet tilbyr vi en utflukt til Davos Monstein, en liten landsby ikke langt fra Davos. Her finner vi ikke bare naturskjønne områder, men også Europas høyestliggende ølbryggeri, midt blant disse ikoniske husene. Her brygger de den kjente ølen Montsteiner. Vi får omvisning og selvfølgelig noen gode smaksprøver. Det er også mulig å kjøpe med seg litt av dette hvis man ble skikkelig  imponert. En av dagene kan man bli med til St. Moritz. Denne lille landsbyen er mest kjent for å være et populært turistmål for «overklassen». St. Moritz er preget av dette og kan minne mer om en samling av mini palasser enn en  alpelandsby. Her kan man spasere rundt og hvem vet, kanskje man ser noen kjente  personligheter i gatene.

 

 

 

 

DAG 8

Onsdag 31. august 2022

Davos – Luzern – Mulhouse, ca 305 km: Vi spiser frokost før vi sier adjø til denne flotte alpebyen. Vi  setter kursen videre inn i Sveits. Det er avslappende å nyte utsikten fra de komfortable setene, mens man skuer opp på fjellene. Vårt første mål for dagen er Luzern. Her kan man spasere i de historiske gatene. Noen ønsker sikkert å ta en spasertur ut på den kjente trebroen i sentrum, eller finne seg et koselig spisested langs elven. Ferden videre tar oss med gjennom sveitsisk terreng til Basel. Her  krysser vi inn i Frankrike. Ikke langt fra grensen kommer vi til Mulhouse. Her sjekker vi inn på hotellet før vi spiser middag.

 

 

 

DAG 9

Torsdag 1. september 2022

Mulhouse – Riquewihr – Wiesbaden, ca 330 km: Dagen starter med frokost før vi sjekker ut. Denne  dagen tar vi oss en reise gjennom det franske landskapet. Turen går nordover. Ikke lenge etter vi har startet gjør vi et stopp. Mellom flere mindre franske landsbyer finner vi Riquewihr. Dette er en av de koseligste landsbyene man kan sette sin fot i. Byen med sine 1.100 innbyggere stammer fra 13-15 hundretallet, og svært lite har endret seg siden. Her må man benytte seg av anledningen til å oppleve dette flotte ikonet. Deretter tar ferden oss med nordover. Etter en stund krysser vi inn i Tyskland. Det er et flatt terreng vi reiser i, men i avstand er det mulig å se fjellene som omkranser regionen. Ved Mainz krysser vi Rhinen over til Wiesbaden. Her finner vi hotellet vårt. Det blir felles middag på hotellet.

 

 

 

DAG 10

Fredag 2. september 2022

Wiesbaden – Bacharach – An der Loreley – Bremen, ca 510 km: Det er frokostbuffet før avreise. Vi starter denne dagen med å krysse Rhinen igjen, for å så følge den tett videre nordover. Det er noe magisk med den veien vi kjører på, og utsikten man har. Vi skal følge elven helt til Koblenz. Vi kjører gjennom Bacharach og An der Loreley. Vi legger opp til et stopp i løpet av reisen slik at man kan skaffe seg en matbit. Fra Koblenz fortsetter vi til Bonn – Leverkusen – Münster til Bremen. Langs denne ruten passerer vi flere store og små tyske byer. Vel ankommet i Bremen kan vi sjekke inn på hotellet. Denne kvelden er det også lagt inn til felles middag. Det er godt å kose seg på tur!

 

DAG 11

Lørdag 3. september 2022

Bremen – Kolding, ca 350 km: Frokost på hotellet før vi kjører over den nordlige delen av Lüneburger Heide, passerer millionbyen Hamburg og tar fatt på ferden gjennom delstaten Schleswig-Holstein. Ved Flensburg blir det god tid til grensehandel. Dagens middag har vi inkludert underveis denne dagen før vi krysser grensen inn til Danmark. Overnatting i Kolding på et av våre samarbeidshoteller.

 

DAG 12

Søndag 4. september 2022

Kolding – Hirtshals – Kristiansand/Stavanger, ca 275 km: Dagen starter med frokost som vanlig. Vi kjører frem til Hirtshals og reiser med MS Superspeed I som kl 12.15 har avgang til Kristiansand. Det er mulig å bestille buffèt om bord på overfarten ved påmelding til turen. Etter ilandstigning i Kristiansand kl 15.30  fortsetter vi øst-/vestover mot de respektive avstigningssteder. Takk for turen!

 

Inkludert i turprisen

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Ferjeoverfart Hirtshals – Kristiansand

¨  1 overnatting på minicruise Kiel – Oslo

¨  10 overnattinger på hotell i dobbeltrom

¨  11 frokoster

¨  11 middager noen som buffet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom/innvendig lugar kr 3.500,-

Tillegg for enkeltrom/utvendig lugar kr 4.040,-

Tillegg for utvendig lugar kr 540,- per person i dobbeltlugar

Buffet hjemreise kr 299,-

Utflukter

Tillegg for besøk til Davos Montstein, inkl. ølbryggeriet kr 300,- per person

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold utenfor vår kontroll.

 

Bilde til inspirasjon

UK flag | German flag