3 netter i trivelige Trollhättan!

Dalslandskanal
3 netter i trivelige Trollhättan!

Sverige | Dalslandskanal & Gøteborg | Buss | Risdal Touring

KUN 5.690,- per pers.
ved påmelding før 1. mai
Når
12.-15. juli
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Vi reiser til trivelige Trollhättan og bor 3 netter på Scandic Hotel Swania. Vi bruker dette som base for utflukter til Göteborg og båttur på Dalslands kanal. Dette er en rolig, men spennende tur til vårt naboland Sverige. Her får vi med oss både vakker natur og byliv. Shopping og koselige utekafeer finner vi i Gøteborg. Hotellet i Trollhättan har en flott beliggenhet like ved Göta elven, så her er det bare å kose seg på tur!

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter fra Stavanger kl 05.30 med påstigning underveis sørover på E39 og østover E18. Underveis stopper vi selvfølgelig med jevne og behagelige mellomrom. Fra Sandefjord seiler vi kl 15.20 med Fjordline til Strömstad. Buffet er inkludert som dagens middag. Straks etter ilandstigning på den svenske vestkysten kjører vi frem mot Uddevalla og videre til  Trollhättan  hvor vi sjekker inn for overnatting 3 netter på Scandic Hotel Swania. Etter innsjekk ønsker enkelte kanskje en rusletur fra hotellet og langs elva Göta som byen ligger så vakkert til?

 

Dag 2

Deilig frokost på hotellet før vi skal kjøre til Långbron. Her venter en av kanalbåtene oss og vi har lagt opp en hyggelig og interessant tur på Dalslands Kanal. Vi skal ta båten til Håverud, en tur på ca 3 timer. Underveis spiser vi deilig lunsj. Kanalen var i tidligere tider en viktig ferdselsvei. Den ble bygd i årene 1864-1868 under ledelse av Nils Ericson og den er totalt ca 250 km lang, derav ca 12 km som er gravd eller sprengt ut. Etter en trivelig tur her med flotte opplevelser, returnerer vi om ettermiddagen til hotellet vårt for middag og overnatting.

Dag 3

Frokost på hotellet er som vanlig første post på programmet, før vi igjen inntar de behagelige setene i bussen; nå for å dra på utflukt til Göteborg. Vi setter av de som ønsker det i sentrum før bussen kjører ut til Volvo museet for de som ønsker det (inngang ikke inkl.). Disse vil etter et par timer bli kjørt inn til byen og her samles vi alle til gitt klokkeslett for å returnere til hotellet i Trollhättan for ny middag og overnatting.

Dag 4

Frokost på hotellet før det er klart for avreise og farvel med Trollhättan for denne gang. Fra Strömstad tar vi Color Line til Sandefjord. De som ønsker det kan forhåndsbestille buffet på ferjen ved påmelding til turen. Dette koster kr 279,-. Klokken 16.10 går vi i land. Vi kjører E18 og videre E39 med avstigning underveis. Takk for turen!

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom 1.090,-

Buffet Color Line på hjemreise: 279,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag