Bli med til Jæren hvor mange smaker og opplevelser av jul venter!
«Julesmaker fra Jæren» refererer til tradisjonelle julebakst og matretter som er spesielle for Jæren-regionen i Rogaland.
Dette inkluderer gjerne lokale spesialiteter som pinnekjøtt, fenalår, julepålegg, smultringer, serinakaker, kransekake, og ulike typer julekaker som er bakt med lokale råvarer og oppskrifter. Vi besøker Søya Gard med smaksprøver og handel i sin julebutikk, Røyseland Gard i Vikeså som er en unik kjøttbutikk med lokale råvarer, julekakene smaker og kjøper vi hos Roxmann Bakeri &Konditori i Sirevåg. På Jærgarden Kvalbein venter stor julebuffet bestående av ribbe og pinnekjøtt med alle typer tilbehør, siste besøk er på Horpestad Plantesalg hvor de selger «Julen» i form av pynt, juletrær og planter.
Foto: Therese Søreide - VisitNorway.com