Nye utflukter!

Nye utflukter!

Syd-Spania

KUN 14.990,- per pers.
ved påmelding før 15. desember
Antall dager
16
Når
6.-21. mars
Avreise fra
Telemark/Sørlandet/Stavanger
Reisen er overstått!

Etter hvert et velkjent og gjennomprøvd reiseopplegg for oss; vi inviterer deg til å oppleve et mildere klima i Syd-Spania! I byen Almuñecar, ikke langt fra Malaga – på det som kalles Costa Tropical – har vi gjennom årene fått et godt samarbeide med det meget gode Hotel Helios Almuñecar. Meld deg på, og få en velfortjent pause fra norsk vinter! Alt er tilrettelagt og vi har vår egen, norske reiseleder med på hele turen – fra vi starter hjemme i Norge og til vi er vel  tilbake igjen. Bussen vår samler opp fra Telemark/Grenland/Sørlandet/Stavanger og vi flyr t/r Sola – Malaga med Norwegian. Under oppholdet i Syd-Spania har vi lagt opp flere helt nye utflukter, som det selvfølgelig er valgfritt å bli med på. Når vi kommer hjem igjen til Sola, står bussen vår klar for å kjøre tilbake til de respektive avstigningssteder.

Ikke noe å vente med, meld deg på i dag! Husk også at du får god rabatt ved å bestille tidlig!

Tagger:, , , , , , , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Fredag 6. mars 2020:

Grenland/Telemark/Sørlandet/Stavanger: Vi starter ut fra de respektive påstigningstedene og kjører E18 og E39 mot Sørlandet og videre til Stavanger/Sola. Mulighet for påstigning underveis. Denne dagen overnatter vi på hotell på flyplassen. Middag ikke inkludert.

 

Dag 2

Lørdag 7. mars 2020:

Vi er tidlig oppe og får med oss frokostpakke fra hotellet. Vår buss kjører oss til flyplassen hvor vi raskt sjekker inn. Kl 06:35 letter vårt fly med retning Malaga i Syd Spania. Ankomsten dit er beregnet til ca kl 10:20 og straks etter blir vi hentet av vår spanske buss og sjåfør. Vi blir kjørt frem til Almuñecar og Hotel Helios som blir vårt” hjem” i 14 netter. Se mer om hotellet ved å klikke inn på: www.heliosalmunecar.com.

Dag 3-15

Søndag 8. mars – fredag 20. mars 2020:

Opphold i Almuñecar med forskjellige utflukter: Frokost, lunsj og middag er inkludert på hotellet hver dag. De dagene vi har utflukter, vil lunsjen bli nistepakker for de som blir med på utflukt – mens de som velger å bli igjen, selvsagt kan spise lunsj på hotellet. Vår erfarne reiseleder vil være tilgjengelig med” kontortid” på hotellet til faste, oppsatte tider. Reiselederen vil også være til å komme i kontakt med under hele oppholdet her nede, enten via mobiltelefon eller gjennom å kontakte resepsjonen på hotellet. Til utfluktene bruker vi buss og sjåfør fra et lokalt busselskap vi har god erfaring med.

Vel fortjent bruker man begrepet ”Costa Tropical” om kysten her ved Almuñecar. Her skinner solen varmere og lenger enn på de fleste andre steder i Europa. Faktisk nyter stedet godt av et spesielt ”mikroklima” som gjør det fortjent til betegnelsen ”tropekysten”. Klimaet er sub-tropisk med lav luftfuktighet. En behagelig sjøbris gjør de varmeste     perioder levelige, og de høye fjellene bak byen beskytter mot eventuell kald nordavind. Almuñecar har ca 26.000 innbyggere, et trivelig bysentrum og det er rikelig anledning til å rusle rundt, slappe av eller nyte en forfriskning på en av uterestaurantene.

 

Dag 16

Lørdag 21. mars 2020:

Busstransfer til Malaga – fly til Stavanger/Sola buss langs E39 og videre E18: Frokost på hotellet, før vi setter oss i bussen for å kjøre frem til Malaga. Herfra flyr vi igjen med Norwegian som kl 11.35 løfter oss mot de øvre skylag. Allerede kl 14:40 beregner vi landing – og straks etter finner vi våre seter i den behagelige turbussen som skal kjøre oss hjemover til de respektive avstigningssteder. Langs E39 sørover mot Kristiansand og derfra videre E18 så langt vi har reisedeltakere med fra.

 

Utflukter som tilbys under oppholdet i Almuñecar:

NB! Presentert i tilfeldig rekkefølge, og noen turer kan utgå hvis det blir for liten interesse til å kunne gjennomføre (minimum 20 personer).

Utfluktene bestilles ved påmelding til turen.

 

Akvedukter og Avokado ½ dag kr 350,-

Almunecar er en av Spanias eldste byer, og i dag tar vi på oss gode sko og «romerske briller». Vi starter med å gå fra hotellet og opp til gamlebyen (ca 1,5 km) Herfra tar vi lokalbuss til Torrecueva der vi finner den lengste seksjonen av den vakre romerske akvedukten. Her blir vi av vårt vertskap på fruktgården fortalt om Almuñecars utvikling de seneste årene og om deres økologiske fruktdyrking, alt på svensk. Vi vandrer mellom gårdens mango og avokadolunder og avslutter med lunsj på familiens fantastiske terrasse med panoramautsikt over fjell og by og hav (inkludert). Lokal buss tilbake til Almunecar. De som ønsker det kan gå tilbake langs Rio Seco. Totalt 4 km enkel spasering (5,5 km om man spaserer helt hjem). Turen inkluderer lokalbuss, guide og lunsj.

Comares – Axarquias balkong dagstur kr 590,-

Vi starter med buss gjennom Vèlez – Malaga dalen og opp til byen Comares, også kalt Axarquias balkong og av mange ansett som den vakreste byen i Axarquia området. Den er en av Andalusias høyest beliggende byer og ligger høyt oppe på en klippe, ja henger er vel et mer beskrivende ord, med en vidunderlig utsikt til alle kanter. I sør er det oliven og mandel lunder som strekker seg helt ut mot havet og i nord reiser det seg en dramatisk fjellkjede. Vi vandrer i byen og følger fotsporene til maurerne i denne vakre hvite landsbyen. Vi avslutter med lunsj på en restaurant underveis. Ca 1,5 km å gå i byen. Turen inkluderer buss, guide, tapas og lunsj.

Ronda dagstur kr 490,-

Den vakre fjellbyen Ronda er et yndet utfluktsmål og her bys vi på historie fra mer enn totusen år tilbake. Her finnes Spanias eldste tyrefektingsarena, arkitektoniske underverker og vinmarker med aner tilbake til romertiden. Vi tar en rundvandring i byen som ligger høyt oppe på en klippe med storslagen utsikt. Her vil det også bli tid til å vandre rundt på egenhånd å suge til seg inntrykk, slappe av på en av byens mange og gode restauranter eller vinbarer og bare nyte livet. Det er også mange muligheter for shopping for de som liker det. Turen inkluderer buss og guide.

Salobreña og Otivar dagstur kr 490,-

Andalusia er full av interessante utfluktsmål, og som vår lokale guide sier: risikoen for at man hopper over det som ligger nærmest er derfor stor. Vi tar buss til byen og besøker markedet, en pause med Tapas og et besøk oppe på borgen som ligger høyest oppe i gamlebyen. Så kjører vi videre til Otivar og spiser lunsj på den velrennomerte restauranten El Capricho, hvor vi har utsikt ned til Almunecar og Rio Verde dalen. Turen inkluderer buss, guide, inngang i borgen, tapas i Salobrena og lunsj i Otivar.

Ruta del Agua/Jardin Nazari ½ dag kr 350,-

Vi kjører med buss opp ravineveien langs elven Guadalfeo opp til Vèlez de Benaudalla som ligger 25 minutter nordøst for Almunecar, på veien mot Granada. Byen ligger oppe på en klippe og er kjent for sine mange kilder som springer frem fra klippen. Hvor enn du går i byen kan du høre lyden av rennende vann, i «acequitas» i fontener, i brønner og i vanntrapper. Vi følger vannets vei «ruta del Agua» gjennom byen, se hvordan den fordeles og utnyttes. Vi avslutter promenaden i «sinnets hage» Jardin Nazari, som er en gammel hage fra den mauriske tiden. Den har i de seneste årene blitt restaurert og er nest etter Generalife i Alhambra den mest verdifulle hagen i Spania fra denne tiden. Turen er lett å gå, ca 1,5 km og ingen høyde forskjell. Turen inkluderer buss, guide, inngang i Jardin Nazari og tapas

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Buss t/r Sola, og i Spania som beskrevet i programmet

¨  Velorientert reiseleder

¨  Fly med Norwegian t/r Sola

¨  15 hotellovernattinger

¨  15 frokoster

¨  14 middager inkludert vann og husets vin

¨  Lunsj hver dag på hotellet i Spania. Ved utflukt kan man om ønskelig få med nistepakke.

¨  Alle skatter og avgifter

 

Tillegg for enkeltrom: 3.990,-

 

Mulighet for oppgradering til garantert rom i front med direkte sjøutsikt, begrenset antall!

Kr 2.990,- pr rom for 14 netter i Spania

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder fra tidligere turer

UK flag | German flag