Fulltegnet! Venteliste mulig

Syd-Spania
Fulltegnet! Venteliste mulig

Syd-Spania | Fly | Risdal Touring

KUN 14.990,- per pers.
ved påmelding før 1. juni
Når
5.-19. oktober
Antall dager
15
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Etter hvert et velkjent og gjennomprøvd reiseopplegg for oss; vi inviterer deg til å oppleve et mildere klima i Syd-Spania! I byen Almuñecar, ikke langt fra Malaga – på det som kalles Costa Tropical – har vi gjennom årene fått et godt samarbeide med det meget gode Hotel Helios Almuñecar. Meld deg på, og få en velfortjent pause fra norsk vinter! Alt er tilrettelagt og vi har vår egen, norske reiseleder med på hele turen – fra vi starter hjemme i Norge og til vi er vel tilbake igjen. Bussen vår samler opp fra Stavanger/Sørlandet/Telemark/Grenland og videre mot Gardermoen. Vi flyr t/r Gardermoen – Malaga med Norwegian. Under oppholdet i Syd-Spania har vi lagt opp flere utflukter, som det selvfølgelig er valgfritt å bli med på. Når vi kommer hjem igjen til Gardermoen, står bussen vår klar for å kjøre tilbake til de respektive avstigningssteder. Ikke noe å vente med, meld deg på i dag! Husk også at du får god rabatt ved å bestille tidlig!

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter ut fra de respektive påstigningsstedene og kjører E39 og E18 mot Oslo og videre til Gardermoen. Mulighet for påstigning underveis. Kl 16.30 letter vårt fly med retning Malaga i Syd Spania. Ankomsten dit er beregnet til ca kl 20.35 og straks etter blir vi hentet av vår spanske buss og sjåfør. Vi blir kjørt frem til Almuñecar og Hotel Helios som blir vårt” hjem” i 14 netter. Se mer om hotellet ved å klikke inn på: Hotel Helios. Ved ankomst er det satt inn ett enkelt kveldsmåltid på rommet.

Dag 2-14

Frokost, lunsj og middag er inkludert på hotellet hver dag. De dagene vi har utflukter, vil lunsjen bli nistepakker for de som blir med på utflukt – mens de som velger å bli igjen, selvsagt kan spise lunsj på hotellet. Vår erfarne reiseleder vil være tilgjengelig med” kontortid” på hotellet til faste, oppsatte tider. Reiselederen vil også være til å komme i kontakt med under hele oppholdet her nede, enten via mobiltelefon eller gjennom å kontakte resepsjonen på hotellet. Til utfluktene bruker vi buss og sjåfør fra et lokalt busselskap vi har god erfaring med.

Vel fortjent bruker man begrepet ”Costa Tropical” om kysten her ved Almuñecar. Her skinner solen varmere og lenger enn på de fleste andre steder i Europa. Faktisk nyter stedet godt av et spesielt ”mikroklima” som gjør det fortjent til betegnelsen ”tropekysten”. Klimaet er sub-tropisk med lav luftfuktighet. En behagelig sjøbris gjør de varmeste     perioder levelige, og de høye fjellene bak byen beskytter mot eventuell kald nordavind. Almuñecar har ca 26.000 innbyggere, et trivelig bysentrum og det er rikelig anledning til å rusle rundt, slappe av eller nyte en forfriskning på en av uterestaurantene.

 

Utflukter som tilbys under oppholdet i Almuñecar:

NB! Presentert i tilfeldig rekkefølge, og noen turer kan utgå hvis det blir for liten interesse til å kunne gjennomføre (minimum 20 personer).  Utfluktene bestilles ved påmelding til turen.

 

Heldagsutflukt til Granada € 37,- pr person: Vi kjører til byen Granada. Granada er hovedstaden i provinsen med samme navn. Vi får en guidet omvisning i den vakre gamlebyen og deretter noen timer til fri disposisjon for shopping og hygge. Ca 80 km, eller en drøy times tid, å kjøre hver vei.

Heldagsutflukt til Gibraltar – € 57,- pr person: Dette lille stedet, kun ca 7 km² stort og med drøye 28.000 innbyggere – er siden år 1713 et britisk oversjøisk område og ble i år 1830 britisk kronkoloni. Ca 210 km, omkring 2 ½ time, å kjøre hver vei. (minibuss opp på toppen av klippen inkludert rundtur i Gibraltar og inngang grotten er inkludert).

Malaga – € 47,- pr person: Vi besøker Malaga, Picassos by og får en guidet omvisning i de historiske kvarterene der, samt entre til Alcazaba festning som er Spanias best bevarte festning, med en 2000 år gammel historie. Det blir også til en tur i Picassomuseet for de som ønsker det (inng. ikke inkl.). Tid til shopping blir det også. Det er inkludert en deilig tapas lunsj.

Utflukt til Nerja, byen og grottene – € 35,- pr person: Nerja er en liten, pittoresk by – kjent for sine hvite bygninger i typisk, spansk stil. Vel verdt et besøk og en rusletur. Koselige butikker og kafeer. Nerjas historie strekker seg svært langt tilbake. I 1959 oppdaget lekende barn noen dryppsteinhuler i nærheten av byen. I disse hulene fant man knokler, steinverktøy, keramikk og malerier. Det antas at hulene var bebodd allerede 20 000 år f.Kr. En del av hulene er åpne for publikum og er etter Prado i Madrid og Alhambra i Granada den mest besøkte severdighet i Spania. I byens sentrum ligger Balcón de Europa (Europas balkong). Dette er et utsiktspunkt som gir besøkende et imponerende skue mot havet.  Ca 25 km å kjøre, en halv times tid – hver vei.

Appelsinfarm i Guadalhorcedalen – € 55,- pr person (lunsj inkludert): Vi kjører igjen mot Malaga og tar forbi Cartama og innover Guadalhorcedalen. Her skal vi besøke appelsinbonden Juan og hans kone. Vi får en omvisning på gården. Etter omvisningen får vi servert litt tapas før vi får deilig lunsj. I prisen er det inkludert tapas, paella (lunsj) vin og vann. Ca. 150 km, ca. 2 timer. Dette er en virkelig flott tur til en meget fargerik appelsinbonde!

 

Mariautflukten – € 55, – pr person: (nydelig tradisjonell mat inkludert til lunsj): Vi kjører til Torrox i Axarquian (Malagafjellene), en av Andalusias hvite byer. Først slapper vi av på torvet med å drikke en «carajillo» (inkl.) som er en typisk spansk drikk, og sammen med den studerer vi folkelivet på torvet. Deretter kjører vi hjem til Maria. I hennes hjem får vi servert typiske spanske retter, som blir tilberedt av familien mens vi er der. Ca 150 km, ca. 2 timer.

Dag 15

Frokost på hotellet. Før vi setter oss i bussen for å kjøre frem til Malaga. Herfra flyr vi igjen med Norwegian som kl 11.35 løfter oss mot de øvre skylag. Allerede kl 15.35 beregner vi landing – og straks etter finner vi våre seter i den behagelige turbussen som skal kjøre oss hjemover til de respektive avstigningssteder. Langs E18 sørover mot Kristiansand og derfra videre E39 så langt vi har reisedeltakere med fra.

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom: 3.750,-

 

Mulighet for oppgradering til garantert rom i front med direkte sjøutsikt, begrenset antall. Kr 2.990,- pr rom for 14 netter i Spania

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag