FULLTEGNET!

FULLTEGNET!

Syd-Tirol | Italia | buss | Risdal Touring

KUN 15.550,- per pers.
Ved bestilling før 15. mai 2021
Når
27. august til 6. september 2021
Antall dager
11
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

På utallige forespørsler har vi satt opp igjen denne turen:

Årets tur for alle som ønsker å oppleve vakre alpelandskap, turer i fjellet om ønskelig, utflukter til flotte steder med natur og kultur eller kun avslapping i frisk fjelluft. Nyt den flotte utsikten og det varierte landskapet vi kjører gjennom i vår behagelige turbuss. Se storbyer som Hamburg og München suse forbi før vi får øye på alpene som plutselig stikker opp i horisonten. Turen kan nytes på bussen og ellers mens sjåfør og reiseleder tar seg av det praktiske. Vi bor på gode hoteller og har hele 5 netter i vakre Grödental/Val Gardena. Kan vi ha det bedre?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      BLI MED PÅ TUR DA VEL OG OPPLEV DEN VAKRESTE TIDEN I DOLOMITTENE

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Fredag 27. august 2021:

Stavanger/Sørlandet – Grenland – Telemark/Sørlandet – Hirtshals – Syd Danmark, ca 185 km fra Hirtshals: Vi starter opp fra Stavanger i vest og Telemarksporten i øst og samles på en buss i Kristiansand i god tid før ferjeavgang kl 16.30. Om bord har vi reservert  skipets deilige buffètbord som kan bestilles ved påmelding til tur. Drikke er inkludert og dette koster kr 349,-. Vi koser oss om bord og ved ankomst Hirtshals går vi samlet ned i bussen og kjører i land. Vi legger ut på god dansk motorvei, og det går raskt sørover til vi når kveldens mål, et av våre samarbeidshoteller sør i Danmark

 

Dag 2

Lørdag 28. august 2021:

Syd Danmark – Magdeburg ca 620 km: Dagen starter med det som for mange er høydepunktet på dagen, deilig hotellfrokost. I dag kjører vi videre sørover og passerer grensen til Tyskland tidlig på dagen. Underveis stopper vi med regelmessige mellomrom for å få oss litt frisk luft og strekke på beina. Et lengre stopp tar vi også så de som vil kan få kjøpt og spist litt mat. Dagens avslutning tar vi i Magdeburg området hvor vi koser oss med deilig middag og hyggelig samvær.

 

Dag 3

Søndag 29. august 2021:

Magdeburg – Syd Tyskland ca 525 km: Etter nok en god frokost, pakker vi ut i vår behagelige buss og snart er vi ute på motorveien. Trafikken er stor på de tyske motorveier, men vår gode sjåfør gjør det til en behagelig opplevelse å være passasjer. Tenk så deilig å slippe og kjøre selv! Underveis har vår reiseleder ting å fortelle og det er også lov å ta mikrofonen og fortelle om selvopplevde hendelser eller gode historier og skrøner. Det er det sosiale, hyggelige som er fordelen med å reise på busstur. Vi koser oss og utpå kveldingen er vi helt syd i Tyskland hvor vi tar inn på et hyggelig og godt hotell for middag og overnatting.

 

Dag 4

Mandag 30. august 2021:

Syd Tyskland – Grödental ca 360 km : Vi våkner opp i drømmeland, – kanskje en rar formulering, men Bayern og alpelandskapet her nede er nok et virkelig drømmeland for de fleste som har meldt seg på denne turen. Den første av mange mektige alpetopper vi ser på turen er Zugspitze når vi kjører til Ehrwald. Over Fernpass og videre et lite stykke følger vi Inndalen før vi tar mot Nauders og den Italienske grensen. Ikke lenge etter grensepassering gjør vi et stopp ved innsjøen Reschen. Her ble en hel landsby satt under vann når de demmet opp innsjøen på 50 tallet. Fremdeles stikker kirketårnet opp av vannet og minner om det som ikke lenger er… vi kjører over Reschenpasset og kommer ned i edens hage. Vi er nå i Syd Tirol og dalen Vinschgau eller Val Venosta som det heter på italiensk. Dette er det sted hvor det blir dyrket mest epler pr m2 i verden. Dette er epler som finnes i alle butikker her hjemme, men om mulig så kjøp deg et eple her i området, så finner du fort ut at de beholder de aller beste selv. Utpå dagen gjør vi et stopp i Meran/Merano som er en vakker kurbadby med et veldig godt klima. Her tilbrakte den den berømte Østeriske keiserinne Sissi mye tid. Syd Tirol tilhørte Østerrike frem til 1. verdenskrig og er i dag en autonom stat med delvis selvstyre. Opptil på 70 tallet var det mye politisk uro i denne delen av Italia og det sitter fremdeles mennesker fengslet for terrorisme mot Italia. Det er fortsatt et vanskelig samtaleemne blant mange, og endel betegner fremdeles italienere som utlendinger. Til tross for dette er syd tirolere et muntert folk, med mye musikk og veldig mange flinke kunstnere. Dette vil vi få se mye til i området hvor vi skal ende dagen, og være i de neste fem nettene og hele fire deilige dager, Grödental/Val Gardena. Vi ankommer vårt hotell i dalen, i den lille landsbyen St. Christina. Hotellet heter Hotel Bel Mont og som navnet sier er det nok av vakre fjell i nærheten. Middag og frokost på hotellet alle dager.

 

Dag 5 - 8

Tirsdag 31. august – fredag 3. september 2021:

I Grödental og på utflukter: fire herlige dager til benyttelse i vakre Syd Tirol. Med base i vår vakre dal, Grödental/Val Gardena som betyr dalen hvor alt gror/hagedalen, vil vi ha en deilig blanding mellom avslapping i vakre naturomgivelser og fine utflukter. Avslapping behøver ikke å bety å sitte stille, det er mange flotte muligheter for å gå tur i lett terreng i fjellet kombinert med heiser som bringer deg til topps. Her kan alle være aktive om de ønsker det! Første dagen er til fri benyttelse i og rundt hotellet. De følgende dagene vil det bli mulighet til å bli med på utflukter til Bolzano hvor det er mulig å ta seg en tur innom det arkeologiske museet (ikke inkl.) og hilse på den berømte mannen i isen; Ötzi, Val di Fiemme kjører vi også en dag så vi kan se hvor våre skitalenter boltrer seg, og en dag skal vi kjøre til en av nabobyene Kastelruth, hvor de som vil først blir satt av sammen med reiseleder ved Seiser Alm Bahn og tar denne opp på Almen. De som ikke har lyst til dette blir kjørt til den lille vakre landsbyen Kastelruth og kan kose seg der noen timer sammen med sjåføren før de igjen henter opp de som har hatt seg en tur på Seiser Alm. Hver kveld er det middag og hyggelig samvær på hotellet.

 

 

Dag 9

Lørdag 4. september 2021:

Grödental – Fulda ca 620 km: Vi koser oss med frokosten før vi tar farvel med vakre St.Christina og kjører ut dalen og ned i den langsgående Eisacktal som leder oss nordover og over Brennerpasset og inn i Østerrike. Turen går videre via Innsbruck og ved Schwangau kjører vi inn i Tyskland. Her ligger det berømte slottet, Hohenschwangau som tilhørte Kong Ludvig II. Herfra kjører vi inn på en gammel kjenning, A7 som tar oss raskt nordover og i kveldingen finner vi vårt hotell i Fulda for overnatting og en god middag. Middag spiser vi samlet på hotellet.

 

Dag 10

Søndag 5. september 2021:

Fulda – Kolding, ca 650 km: Med en god frokost i magen setter vi oss i bussen for å fortsette dagen i dag på vår gamle venn A7. Vi kjører forbi Hannover og Hamburg og stopper nord i Tyskland for en god middag. Videre kjører vi over grensa og inn i Danmark, noe de fleste nå føler er som å komme hjem. Siste overnatting har vi i Kolding.

 

Dag 11

Mandag 6. september 2021:

Kolding – Hirtshals – hjem, ca 280 km: Turens siste frokost, og vi pakker ut og setter oss i bussen. I dag er det turens siste etappe, som først fører oss nordover i Danmark, forbi Aarhus og Aalborg til Hirtshals. Her går vi 12.15 om bord i MS SuperSpeed som raskt og behagelig frakter oss over Skagerrak. Det er mulig å få kjøpt buffet om bord ved påmelding til turen. Allerede i Kristiansand må vi ta farvel med noen av våre reisevenner. Herfra går det en buss østover og en buss vestover så langt vi har gjester med fra. Takk for turen!

 

Tilleggs opplysninger:

11 dager kun kr 14.550,-

Pris pr person ved påmelding før 15.mai 2021, deretter kr 15.550,-

 

Avreisedato: Fredag 27. august 2021

Retur: Mandag 6. september 2021

Turprisen inkluderer:

¨  Dyktig sjåfør og helturist buss

¨  Reiseleder

¨  Ferjeoverfart Kristiansand – Hirtshals t/r

¨  10 hotellovernattinger

¨  10 frokoster

¨  9 middager

¨  Utflukter som beskrevet i programmet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 2.690,-

Buffet utreisen kr 349,-

Buffet på hjemreise kr 269,-

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag