Trekkspillshow og dans - Velg mellom 2 reise varianter!

Trekkspillshow og dans - Velg mellom 2 reise varianter!

Lindesnes Trekkspillcruise | til Førde | Trekkspillshow | Risdal Touring

KUN 5.550,- per pers.
Når
9. - 12. september 2021
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland/Langesund
Reisen er overstått!

Et hyggelig avbrekk – store trekkspillartister!

O’ Vestland, Vestland! Sangen til Sissel    Kyrkjebø gir enda gjenklang i ørene våre – når vi har opplevd å kjøre langs Jølstravatnet i blikkstille, solskinn og med de vakreste naturmotiver som speiler seg i vannflaten. Mektig – og vi blir helt betatt. Hel-dige er vi som turister på Vestlandet. Opp-levelsene, utsiktene og de idylliske natur-bildene får vi tett i tett på vår ferd. Vårt turopplegg er et  hyggelig avbrekk – sammen med store trekkspillartister! Bli med oss på en trivelig 4 dagers lang week-end tur til Scandic Hotel Sunnfjord, Førde. Opplev Lindesnes Trekkspillklubb med sitt trekkspillshow og etterfølgende dans lørdag kveld i hotellets festsal. Vi reiser torsdag morgen – velg mellom busstur helt frem, eller start med et hyggelig ferjecruise fra torsdag i Langesund, ankomst Bergen fredag. Samme pris! Lørdag blir det avslapning og musikkopplevelser. Finn frem dansefoten til lørdag kveld, det blir mange som vil svinge seg!

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1 - Reisealternativ 1 - utreise med Fjordline

Dag 1 – Reisealternativ 1 – utreise med Fjordline

Torsdag 9. september 2021: Stavanger – Sørlandet – Grenland – Langesund, ca 400 km Stavanger: Vi starter ut fra Stavanger i vest på morgenen. Turen går sørover E39 mot Flekkefjord, Lyngdal og Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis – også videre langs E18 gjennom Agder og Telemark. Vi dreier ut til Langesund og herfra reiser vi med Fjordlines cruiseferje kl 14.30 til Hirtshals – og deretter i  løpet av natten videre til Stavanger og Bergen.

Vi møtes til felles aftensbord inkludert drikke i buffètrestauranten om bord. Om bord sover vi i innvendige dobbeltlugarer m/ dusj/WC – alle beliggende oppe i båten.

 

 

Dag 2 - Reise alternativ 1 utreise med Fjordline

Dag 2 – Reise alternativ 1 utreise med Fjordline

Fredag 10. september 2021: Bergen – Førde, ca 180 km: I løpet av morgenkvisten er skipet innom Stavanger – mens vi resten av formiddagen nyter seilingen nordover vestlandskysten. Store deler av seilingsleden er innaskjærs. Vi kommer tett på øyer, holmer og fastland. Hvilket vakkert land vi har. Frokost har vi selvfølgelig inkludert og den spiser vi i buffètrestauranten.

Kl 12.30 klapper skipet til kai i Bergen, vi stiger i land og vi får tid til et par timers opphold i den vestlandske hovedstaden før vi vender nesen mot Sognefjorden.

Vi krysser over med bilferje fra Opedal til Lavik. Veien vi følger fra Bergen til Førde er E39 og tettstedene Vadheim og Sande passerer vi før vi kommer frem til Scandic Hotel Sunnfjord i Førde.

 

Foto: Kiem Loland / Lindesnes Trekkspillklubb

Dag 1 - Reise alternativ 2 Buss også til Førde

Dag 1 – Reise alternativ 2 Buss også til Førde

Torsdag 9. september 2021: Grenland – Sørlandet – Stavanger – Bergen – Førde, ca 610 km Kristiansand Vi starter ut fra Skien/Porsgrunn om morgenen og kjører sørover E18 mot Brokelandsheia, Arendal og Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis – også videre vestover E39 når vi kjører mot Mandal, Lyngdal, Flekkefjord og Stavanger.

Fra Mortavika tar vi ferje over Boknafjorden til Arsvågen – et greit avbrekk. Vi passerer over Sveio og Stord og tar ny ferje fra Sandvikvåg til Halhjem like sør for Bergen.

Vi stopper for å spise middag utpå ettermiddagen underveis – slik at middagen på hotellet denne dagen ikke skal bli for sent.

Etter å ha krysset Sognefjorden fra Opedal til Lavik passerer vi Vadheim og Sande før vi beregner å være fremme på Scandic Hotel Sunnfjord ca kl 21.00. Her blir det innsjekking for overnatting 3 netter.

 

 

Dag 2 - Reise alternativ 2 Buss også til Førde

Dag 2 – Reise alternativ 2 Buss også til Førde

Fredag 10. september 2021: Utflukt til Loen og Briksdal, ca 200 km:  Vi spiser frokost på hotellet og inviterer deretter til utflukt – til Loen og Briksdal. Kjøreturen bringer oss opp forbi Jølstravatnet til Skei. Gjennom Våtedalen og over Utviklsfjellet ned til Innvikfjorden. Videre forbi Olden og frem til Loen. De som vil, får mulighet til å ta den spektakulære Loen Skylift til topps. Turen opp hit går for å være Norgeste letteste topptur – man tar bare gondolbanen. Fra noe nær havsnivå opp til fjelltoppen Hoven, 1.011 meter over havet! Vi kjører videre til Briksdalen – og innerst i Oldedalen finner vi Briksdal Fjellstove og Oldedalen Skyss. Herfra er det ca 3 km å gå inn til selve Briksdalsbreen med omkring 220 høydemeter å forsere. Vi kan også avtale skyss med spesielle «trollbiler» opp, det koster ca kr 250,- pr person. De som ønsker å gå t/r gir vi tid til det. Husk i tilfelle gode sko! Hvordan vi legger opp denne dagen, avtales med reiselederen i løpet av turen og tidsplanen bestemmes av hvor mange som eventuelt ønsker å gå opp og ned til Briksdalsbreen.

Retur til hotellet i Førde utpå ettermiddagen og vi spiser felles middag i restauranten. Resten av kvelden til fri disposisjon – kanskje fint med en rusletur i Førde?

 

Dag 3

Lørdag 11. september 2021: Opphold i Førde – trekkspillshow – Sunnfjordbuffèt – dans: En god hotellfrokost gir oss en god start på dagen! Formiddagen har vi til fri disposisjon i Førde – hele Sunnfjords tettsted. Trivelig å rusle rundt her på egen hånd. Allerede kl 14.30 er det klart for stort trekkspillshow i Sunnfjordsalen. Lindesnes Trekkspillklubb er i storform etter at omstendighetene vi alle har vært inne i siden mars 2020, har gjort opptredener vanskelig. Nå venter både trekkspillere og publikum på nye og bedre tider! Med gode musikalske opplevelser med trekkspillshowet, blir det tid til litt avslapning på hotellet før den store Sunnfjordbuffèten står dekket til oss. Bordet bokstavelig talt bugner av gode og fristende matretter, både varmt og kaldt. I etterkant av dette fantastiske måltidet, spiller medlemmer av Lindesnes Trekkspillklubb opp til dans. Ta med dansefoten!

 

Dag 4

Søndag 12. september 2021: Førde – Setesdal – Sørlandet – Grenland – Stavanger, ca 600 km til Kristiansand: Frokost og avreise. Første del av hjemreisen tar oss over Gaularfjell ned til Sognefjorden. Opplevelsesrikt. Flott natur og vide utsyn. Etter å ha kjørt ut langs Vetlefjorden kommer vi til ferjestedet Dragsvik. Vi krysser med bilferje Sognefjorden over til Vangsnes – og vi kan fra ferjen se inn til velkjente Balestrand med sitt storslagne Kvikne’s Hotell.

Statuen av «Fritjof den Frøkne» rager høyt der den står på Vangnes. Vår ferd går videre over Vikafjellet mot Voss. Selvfølgelig stopper vi med jevne og behagelige mellomrom i løpet av dagen.

Ferden leder oss snart gjennom Granvin, over den store og imponerende Hardangerbrua – og inn langs Sørfjorden mot industristedet Odda. Opp forbi Låtefoss og over til Røldal.

Vi kjører opp Austmannalia mot Haukelifjell, en i tidligere tider beryktet veistrekning. Fra E134 følger vi riksvei 9 sørover Setesdal. Vintersportsstedet Hovden øverst bygges stadig ut. Pengene sitter løst når det kommer til hyttebygging i den norske fjellheimen. Stopp ved Rysstad med anledning til å kjøpe seg en matbit. Ved Helle er nå Norheim Café revet – et sted udødeliggjort av Åsmund Åmli Band i sangen med samme navn: «Rett neafor Rysstadmo, låg der ei grønmåla kro. Der kunne du inn og helse på an Tarjei og Gro. Eteplassen heite Nordheim cafe’ – ein fine plasse å slå seg ned. Hvis du var trota og sålten, og var på veg.»

Sør for Ose kan vi se Reiårsfossen med lite eller stor vannføring, avhengig av om vi får en tørr eller våt sommer… Vi følger først langs Åraksfjorden. Krysser over til andre dalsiden ved Storstraumen sluser og følger Byglandsfjorden knappe 3 mil forbi Bygland, Longerak og Grendi til stedet Byglandsfjord. Er vi heldige får vi se dampskipet Bjoren i trafikk. Bygd i 1866 og vedfyrt går den for å være den eldste dampbåten som fortsatt er i trafikk. Evje legger vi snart bak oss og i Kristiansand deler gruppen seg i de som skal øst- eller vestover til sine respektive avstigningssteder.

NB! Dersom tunnelene på Haukelifjell fortsatt er delvis stengt i september, kan det være aktuelt å legge hjemreisen langs kysten Bergen – Stavanger i stedet for over Haukeli.

 

Avreisedato: Torsdag 9. september 2021

Retur: Søndag 12. september 2021

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  3 overnattinger på hotell i delt dobbeltrom, eller 2 på hotell og i 1 i delt dobbeltlugar

¨  3 frokoster

¨  3 middager, derav 1 stor «Sunnfjordbuffèt»

¨  Trekkspillshow med Lindesnes Trekkspillklubb lørdag i Førde

¨  Dans etterfølgende middag lørdag kveld

¨  Alle ferjeoverfarter for gjester og buss

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 1.950,-

Tillegg for eventuell skyss til Briksdalsbreen med «Trollbil» kr 250,-

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag