TUR FRA BERGEN til Trøndelag, Møre og Romsdal!

TUR FRA BERGEN til Trøndelag, Møre og Romsdal!

TUR FRA BERGEN | til Hitra, Frøya & Smøla | Risdal Touring

KUN 7.440,- per pers.
Når
28. august - 1. sept 2021
Antall dager
5
Avreise fra
Os/Bergen/Åsane/Knarvik
Reisen er overstått!

Et øyrike som er vel verdt et besøk. Vi finner det på begge sider av fylkesgrensen mellom Trøndelag i nord og Møre og Romsdal i sør-vest. På mange måter får vi med oss et lite Norge i miniatyr. Nordover fra Bergen – og vi kjører over Atlanterhavsveien før vi kommer til første overnatting i Kristiansund. Dagen etter bringer en kort ferjetur oss ut til Smøla – og nesten på den smaleste vei du kan tenke deg; ut til Veiholmen. Pittoresk. Idyllisk. Et sted utenfor allfarvei. Vi kjører til Frøya for å bo 2 netter på hotell. Utfluktsdagen gjør vi oss kjent med Hitra og Frøya. Kystkultur på sitt  beste og en natur og et havgap som er egnet til å ta pusten fra oss. Hjemveien har vi lagt om stiftsstaden Trondheim før vi kjører over Dovrefjell ned i vakre Gudbrandsdalen. Overnatting og middag før vi siste dagen kjører Sognefjellveien fra Lom til Sogndal og videre derfra til Bergen.

 

Tagger:, , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Lørdag 28. august 2021: Bergen – Stryn – Molde – Kristiansund, ca 520 km fra Kristiansand: Vi starter fra Os kl 06.45, fra Bergen Busstasjon v/ blomsterpaviljonen kl 07.30 og fra Åsane terminal kl 07.45. Vi kjører mot Knarvik og videre langs E39 mot Sognefjorden som vi krysser med ferje over til Lavik. I rask rekkefølge passeres Vadheim, Sande og Førde. Vi stopper med jevne og behagelige mellomrom. Langs Jølstravatnet beunder vi den mektige naturen – og det er nesten så vi kan høre Sissel Kyrkjebø synge: «O’ Vestland, Vestland».

Fra Skei kjører vi gjennom Våtedalen – og bli ikke forundret om vi må stoppe for annen, prioritert trafikk, nemlig geiteflokk i veien. Forbi Byrkjelo og over Utviksfjellet ned til Utvik og Innvikfjorden. Rundt nes og inn i fjorden inn til Olden og Loen. Begge kjente turiststeder og sistnevnte med sin imponerende Loen Skylift. Det blir å kjøre forbi i dag og snart har vi også lagt bak oss Stryn. Vi følger riksvei 60 forbi Hellesylt. Mektige naturutsyn og –utsikter lar vi vi oss nå imponere av! Ferje fra Stranda – Norges desiderte «pizza-hovestad», her blir Grandiosa produsert på fabrikk – til Liabygda. Vi følger Storfjorden et stykke før vi kjører over Ørskogfjellet til Vestnes. Ferje herfra over til Molde hvor vi har lagt inn dagens middag slik at den ikke skal bli for sein.

Mette og fornøyde setter vi oss så i bussen igjen for å kjøre det siste stykket frem til Kristiansund for overnatting.

Dag 2

Søndag 29. august 2021: Kristiansund – Tustna – Veiholmen – Smøla – Frøya, ca 315 km: En god hotellfrokost gir oss en god start på dagen! Avreise og en kort kjøretur frem til Seivika og ferje over Talgfjorden til Tømmervåg. Vi er nå på Tustna. Vår andre ferjetur i dag tar oss i løpet av 20 minutter over til ferjekaia på Edøya før vi kjører over øyene Kuli og Rossvolløya til Smøla. Bussturen tar oss helt ut til idylliske Veiholmen – som ligger ytterst mot storhavet og som har veiforbindelse! Omkring 325 innbyggere bor her ute. Imponerende. Smøla har også en av Europas største vindmølleparker, med 68 vindturbiner som produserer omkring 450 GWh, tilsvarende årsforbruket til ca 20.000 husstander. Etter besøket her ute, må vi ferje tilbake til Tustna – samme vei. Vi følger fylkesveiene nordover langs Nordmøre-kysten denne dagen. I Aure har arkeologer funnet ut at det bodde mennesker her allerede i tidlig steinalder, den såkalte Fosnakulturen – og faktisk ble det gjort store funn og utgravinger i forbindelse med utbyggingen av Equinor sitt ilandsføringsanlegg for gass på Tjeldbergodden. Åpnet i 1997. Kjøreturen er vakker i dag – men den tar tid. Smale veier og idylliske steder passeres. Vi passerer Kyrksæterøra og Ytre Snillfjord før vi dreier ut på fylkesvei 714 som tar oss ut til Hitra og Frøya hvor vi sjekker inn for middag og overnatting 2 netter.

 

Dag 3

Mandag 30. august 2021: Opplev Frøya og Hitra: Frokostbuffèt på hotellet. Vi får med oss en lokalkjent guide som skal være med oss. Rundtur både på Hitra – som er øya vi bor på – og Frøya. Vi kan virkelig love en opplevelsesrik dag. Ytterst i havgapet utenfor Frøya finner vi det som har fått navnet Øyrekka. Reisen ut til skjærgården er et eventyr i seg selv. Vi reiser med en kombinasjon av ferje og hurtigbåt – og vi parkerer bussen på kaien. Ta med godt fottøy, men det blir slett ingen anstrengende fotturer denne dagen. I løpet av dagen er vi innom Sula, Mausund og Bogøya. Mausund er Frøyas største fiskevær med omkring 200 innbyggere, mens Sula – ytterst mot storhavet – kun har ca 50 innbyggere. Idyllisk, malerisk. Sjarmerende trehusbebyggelse og selv på det som vi håper blir en fin sommerdag, forstår vi hvilke naturkrefter som her kan være i sving når sjø og vind pisker opp. Fiske har alltid vært en viktig næringsvei her, nå er det turisme og fiskeoppdrett som nok er viktigste levebrød for lokalbefolkningen. Lukt, kjenn på og føl kystkulturen denne dagen! Vi returnerer til hotellet for middag og overnatting i kveldingen. Mette og fornøyde går vi til sengs etter minnerike opplevelser. Og husk, skulle været spille opp og vise seg fra den vrange siden – får vi ta det også som en opplevelse og gjøre det beste ut av det.

Dag 4

Tirsdag 31. august 2021: Frøya – Trondheim – Otta, ca 390 km: Vi starter med en god hotellfrokost. Snart er det avreise og farvel med vårt vertskap for denne gang. Kjøretur inn til Orkanger og videre frem til Trondheim – stiftsstaden. Her i denne vakre byen bevilger vi oss stopp et par timers tid. Neste etappe bringer oss sørover E6 forbi Melhus og Støren, sistnevnte med sitt berømte bakeri. Berkåk og Oppdal er andre kjente steder hvis navn vi drar kjensel på – og vi legger merke til at naturen og landskapet liksom blir villere og mer høyfjellspreget. Mot Hjerkinn bærer det oppover mot Dovregubbens Hall og Fokstumyrane før vi begynner på nedstigningen mot Dombås. Gudbrandsdalen omslutter oss snart og ved Otta gjør vi stopp for dagens middag og overnatting.

 

Dag 5

Onsdag 1. september 2021: Otta – Lom – Sogndal – Flåm – Bergen, ca 430 km: Vi duger ikke uten frokost, og starter med det på hotellet. Stikkordet for hvor vi befinner oss nå, kan jo være rike innlandsdaler i Norge – rike på kultur, natur og i tidligere tider, også gods og gull. Storgårdene ligger tett og mang en historisk begivenhet har funnet sted her. Vi passeres Våga, kommer opp til Vågåvatnet – og snart sikter vi oss inn på Lom. Herfra tar veien av opp Bøverdalen til Sognefjell. Høyt og herlig! På det høyeste er vi 1.434 meter over havet, og dette gjør veien til Nord-Europas høyeste fjellovergang. Jotunheimen Nasjonalpark ligger like sør for oss og Galdhøpiggen i samme område. Norges høyeste fjell, 2.469 meter over havet. Vi følger riksvei 55 og kommer etter hvert ned til Skjolden og Lustrafjorden. Marifjøra og Hafslo er andre kjente steder vi passerer før vi kommer til Sogndal. En ferjetur bringer oss snart over Sognefjorden, vi fortsetter inn til Flåm og til Gudvangen.

Også denne dagen legger vi selvsagt inn stopp med behagelige mellomrom underveis – er vi på tur, så skal vi også ta oss tid til å stoppe, se – og beundre. Hvor vi velger å stoppe, kan avhenge av vær og vind, trafikkforhold og hvor der er greit eksempelvis å få seg noe å spise.

Siste etappe denne dagen bringer oss forbi Voss og frem til avstigning ved Åsane terminal, Bergen Busstasjon og Os. Reisende fra andre steder, kan ta kontakt med oss for å avtale påstigning til turen.

 

Tilleggs informasjon

5 dager kun kr 7.440,- pr. person

Avreisedato: Lørdag 28. august 2021

Retur: Onsdag 1. september 2021

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  4 overnattinger på hotell i delt dobbeltrom

¨  4 frokoster

¨  4 middager

¨  Alle ferjer, veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom 1.600,-

Tillegg for båtutflukt »Øyrekka», kr 600,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag