Mye inkludert!

Mye inkludert!

TUR MED KVINESDAL HISTORIELAG | HARDANGER, LOM & KONGSBERG

KUN 11.490,- per pers.
Når
9. - 13. september 2023
Antall dager
5
Avreise fra
Kvinesdal
Reisen er overstått!

Vi inviterer til en fantastisk tur i noe av den vakreste naturen dette landet kan tilby sammen med Kvinesdal Historielag. Vi tar turen opp til Hardangerfjorden, helt innerst i Ulvik hvor vi skal overnatte første natten på turen. Etter innsjekking på hotellet blir det cidersmaking på en eplegård like ved før vi inntar en bedre middag på hotellet. Etter en god natts søvn fortsetter ferden videre oppover Vestlandet forbi vakre Gudvangen og Flåm med Nærøyfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste. Ferden går videre med høydepunkter i kø med fjorder og tuneller som er ingeniørkunst av ypperste klasse. Vi kommer til herlige Lom og Arne Brimis rike og får 2 netter der før Kongsberg står for tur. En variert rundreise i vårt varierte og flotte land.

Velkommen på tur med oss!

 

Tagger:, , , , ,

Program dag for dag

DAG 1

Lørdag 9. september 2023

Vi starter med avreise fra Kvinesdal kl 08.00. Ferden mot Vestlandet går langs E39 forbi Stavanger, over RennFast og med ferge over Boknafjorden. I vakker norsk natur går reisen videre nordover og forbi Odda og Tyssedal på vei til Ulvik. Her skal vi overnatte på Brakanes Hotel. Vi starter med sidersmaking i flotte omgivelser. Det blir felles middag på hotellet etter innsjekk.

 

DAG 2

Søndag 10. september 2023

Etter en god hotellfrokost starter vi på dagens program. Bussen kjører oss opp gjennom Vossevangen til Gudvangen og videre til Flåm. Her kan de som ønske det besøke Flåmsbanemuseet (ikke inkl.). Flåm med sine 350 innbyggere opplever mer turisme enn de fleste bygder i Norge. Dette er ikke rart når man ser landskapet den ligger i. De som har lyst kan også stikke innom berømte Ægirs bryggeri som var tidlig ute med øl fra mikrobryggeri. Turen går videre og etter hvert får vi se Jostedalsbreen nasjonalpark og forbi Breheimen før vi etter hvert ankommer Lom og Fossheim Turisthotell hvor vi overnatter 2 netter. Middag på hotellet begge kveldene.

 

DAG 3

Mandag 11. september 2023

Etter en god frokost har vi dagen til disposisjon og det er flere muligheter bl.a. Lom bygdamuseum i Presthaugen i Lom sentrum, og består av 26 antikvariske bygninger fra ca. 1650-1940, og trolig Norges største stabbur. Vi kan også ha en vandring i nasjonalparklandsbyen (ca 2,5 km). På denne runden får man med seg alt som er verd å se på i selve Lom. Vi kan også arrangere en bussrundtur med en lokal ressursperson som kan fortelle om lokalhistorie og dikterne Knut Hamsun, Tor Jonsson og Olav Aukrust samt billedkunstneren Gustav Wenzel.

 

DAG 4

Tirsdag 12. september 2023

Vi nyter en god frokost sammen før vi sjekker ut av hotellet. Ferden går videre mot sørøst med kurs for Kongsberg. Turen går blant annet forbi Beitostølen og Fagernes ned Valdres. Ankomst Kongsberg på sen ettermiddag og innsjekking på meget sentrale Quality Grand Hotell på Kongsberg. Middag på hotellet på kvelden og en kveldsvandring i sentrum anbefales. Lågen renner stor og kraftfull gjennom byen som er kjent for sine sølvgruver i gamle dager og høyteknologisk industri nå i moderne tid.

 

DAG 5

Onsdag 13. september 2023

Etter en god natts søvn på Kongsberg inntar vi turens siste frokost sammen. Hjemreisen går via «indre bygder» i Telemark og Agder med bl.a. Kviteseid og Åmli før ferden går via Evje mot Kvinesdal med ankomst på ettermiddagen.

GOD FORNØYELSE!

 

Turprisen inkluderer:

TURPRIS

5 dager kun kr 11.490,- per person

 

 

Avreisedato: Lørdag 9. september 2023

Retur: Onsdag 13. september 2023

 

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av
erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  4 netter i delt dobbeltrom

¨  4 frokoster

¨  4 middager

¨  4 lunsjer

¨  Cidersmaking

¨  Busstur med lokal guide i Lom

¨  Honorarer og inngangsbilletter

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 1.900,- for 4 netter.

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag