Herlig langtidsferie i Lloret de Mar!

Herlig langtidsferie i Lloret de Mar!

TUR NR 4 | COSTA BRAVA | BUSS | RISDAL TOURING

KUN 22.111,- per pers.
ved påmelding før 1. juli 2021
Når
27. september - 16. oktober 2021
Antall dager
20
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland/Oslo
Reisen er overstått!

Vi har tilrettelagt for påstigning fra Stavanger i vest langs E39/E18 til Sandefjord og fra Oslo langs E18 til Sandefjord. Kommer du fra andre steder i landet og ønsker å være med, ta kontakt så kan vi foreslå en løsning for påstigning.

Alle venter vi nå på å komme ut å reise igjen!

Vi setter kursen mot Costa Brava i Nord-Spania, «den ville kysten». Knapt noe bedre beskrivelse. Her er det klipper og kyst, lune viker og strender. Små byer med strandpromenade og utallige muligheter for å få satt seg ned. Kose seg med en kopp kaffe og noe godt å bite i – eller noe avkjølende å drikke. Hele 10 netter bor vi på vårt 4-stjerners superior – hotell i Lloret de Mar. I begynnelsen av oktober ligger dagtemperaturen på ca 22-24°C og det er som en god norsk sommer. Vi bruker 5 dager med  behagelige kjøreetapper ned til dette paradiset, og 6 dager hjem igjen. Begge veier har vi opphold 2 netter på et av hotellene. En svært innholdsrik reise gjennom Europa – til en fantastisk pris.

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

DAG 1

Stavanger – Sørlandet – Grenland/Oslo – Sandefjord – Strömstad – Göteborg: Vi starter ut fra de respektive påstigningsstedene, fra Stavanger i vest og kjører E39 sørover mot Kristiansand. De som vil, kan dagen i forveien reise med vår ekspressbuss kl 12.30 eller kl 16.15 fra Stavanger og overnatte i Kristiansand mot et tillegg på kr 400,- pr person i dobbeltrom. Mulighet for påstigning underveis. Videre østover E18 og nye turdeltakere kommer på. Underveis gjør vi selvfølgelig også småstopp – og snart går nok praten livlig! Fra Sandefjord reiser vi med ferje over ytre Oslofjord til Strömstad. Et par timers kjøring senere ankommer vi til Göteborg og herfra reiser vi med Stena Line til Kiel. Kl 18.45 har båten avgang, vi får tildelt våre lugarer m/ dusj/WC – alle beliggende oppe i båten, og vi møtes til felles buffètbord, inkludert drikke til, i restauranten.

DAG 2

Kiel – Frankfurt: Frokostbuffèt til oss alle i restauranten før skipet klapper til kai i Kiel kl 09.15. Vår erfarne sjåfør styrer sin «skute», bussen – trygt ut på de effektive, tyske motorveier og vi starter reisen mot sydligere breddegrader.Vi passerer storbyen Hamburg, kjører over Lüneburger Heide og ser både Hannover og Kassel gli forbi utenfor bussvinduene våre. Alt mens vi sitter behagelig og komfortabelt, høyt oppe og hevet over småbiltrafikken – og med godt utsyn i alle retninger. Nyt, slapp av og vær på ferie! Med jevne mellomrom gjør vi stopp underveis for å røre litt mer på oss. Utpå ettermiddagen nærmer vi oss metropolområdet Frankfurt og vi sjekker inn for middag og overnatting 2 netter på vårt gode hotell.  Ca 595 km.

DAG 3

Opphold i Frankfurt / utflukt til Rüdesheim og Rhindalen: Frokost på hotellet før en trivelig og rolig dagsutflukt. Helt bevisst har vi lagt turene til og fra Costa Brava slik at vi overnatter 2 netter på et av hotellene underveis. For å få en roligere dagsrytme på turen og et par hoteller i tillegg hvor man slipper å pakke kofferten hver morgen. Vi er på ferie! Denne dagen reiser vi på utflukt til Rüdesheim. En kjent og kjær by i Rhindalen for mange nordmenn. Hva med å sette seg ned på et av byens konditorier for å nyte en god kake og kanskje en Rüdesheimer Kaffee? Nå er vi på tur, og nå skal vi riktig kose oss! De som vil, kan selvsagt også bare bli igjen på hotellet denne dagen – eller tilbringe dagen på egen hånd i Frankfurt. Ca 140 km.

DAG 4

Frankfurt – Aix-les-Baines: De tyske frokostbuffètene er vi blitt riktig glade i, og vi starter dagen med en slik.  Raskt og på gode motorveier passerer vi Darmstadt, Heidelberg og Karlsruhe. Alle kjente byer fra den tyske geografien. Vi kjører langs grensen til Frankrike og helt syd i Tyskland, krysser vi inn i Sveits ved Basel. Nå skal vi få en liten smakebit av Sveits på turen! Vakker natur og flotte utsyn. Vi sitter i vår behagelige buss og bare nyter. Er du glad i å lese, eller høre på en lydbok – en ypperlig anledning. Sveits er landet med innsjøer og høye fjell. Vi passerer først innsjøen Lac de Neuchatèt før vi kommer til Lac Léman, eller Genévesjøen som vi kaller den på norsk. Et stopp ved bredden tar vi oss tid til denne dagen før vi kjører forbi Genevé som jo er en veldig kjent by. Middag og overnatting denne dagen ved franske Aix-les-Baines. Ca 655 km.

DAG 5

Aix-les-Baines – Lloret de Mar: Frokost. I dag er dagen vi etter en interessant reise gjennom Europa skal komme frem til Costa Brava og Lloret de Mar. Ferden bringer oss ned i Rhône-dalen ved Valence og i raskt tempo nærmer vi oss Middelhavet. Avignon og Montpellier er bare to av de kjente byene vi passerer i dag – før vi kjører en liten avstikker til den idylliske byen Séte.  En maritim fiskerlandsby med særpreg og en helt egen karakter. Et lite stopp senere er vi klar for siste etappe forbi de franske byene Narbonne og Perpignan. Frem mot fjellkjeden Pyreneene som danner grensen mellom Frankrike og Spania. Fjellkjeden strekker seg ca 430 km fra Atlanterhavet til Middelhavet. Ca 1 ½ times kjøring fra grensen ankommer vi til hotellet vårt hvor vi skal bo 10 netter. Gjennomsnittstemperaturen på dagtid var i september 2020 hele 27°C her. GHT Aquamarine & Spa som ligger midt i sentrum av Lloret de Mar: https://www.ghthotels.com/en/hotel-ght-aquarium-spa-lloret-de-mar-spain Ca 680 km.

DAG 6 - 14 (9 dager, 10 netter)

Opphold i Lloret de Mar og utflukter: Vi skal nå ligge hele 10 netter på dette flotte hotellet – som har klassifiseringen 4 stjerner superior (+).  Reiselederen vår er med på hele turen og bistår med både informasjon og opplegg underveis og fremme på reisemålet. Våre gjester har fritt valg. Enten rolig sol- og strandferie, eller en aktiv ferie med utflukter organisert av oss. Eller en kombinasjon. Første dagen vi er her nede, blir det en rusletur sammen med vår reiseleder for å bli kjent med byen, omgivelsene og ikke minst, hotellet vårt. Det blir tips om vandreturer man kan ta på egen hånd, og det blir organisert også vandretur med reiselederen vår for de som ønsker å være med på det. Husk å ta med gode sko.  Vi organiserer også tilbud om å leie sykler når vi oppholder oss her nede. Utfluktene med buss og reiseleder beskriver vi på et eget innstikksprogram, men de er tenkt å gå til storbyen Barcelona, vi har tenkt å kjøre en tur nordover til den idylliske byen Cadaquès – byen hvor den berømte maleren Salvador DalÍ oppholdt seg store deler av livet. Vi planlegger å kjøre til Sitges og Vilanova i la Geltrú, begge to idylliske byer. Da kjører vi også deler av veien langs kysten. Mektige utsyn over Middelhavet. Vingård og lokalt marked blir besøkt. Et variert og innholdsrikt program blir tilbudt til de som ønsker å delta. Å være med vår buss, sjåfør og reiseleder på utflukter koster ikke noe ekstra – men eventuelle inngangsbilletter dekkes av hver enkelt turdeltaker selv.

DAG 15

Lloret de Mar – Lyon-området: Frokost på hotellet. Første dag av vår rolige hjemreise venter. Hjemreisen vår med nye opplevelser underveis. En drøy times tid etter avreise krysser vi grensen inn til Frankrike. Ved Béziers dreier vi innover i landet fra Middelhavet og skal oppleve et mer variert og kupert landskap enn på vei ned. Vi kommer tidlig om ettermiddagen over den berømte Millau-broen som bringer motorvei A75 over elven Tam. Den er verdens høyeste skråstagsbro og en virkelig imponerende konstruksjon, både estetisk og teknisk. Vi gjør et stopp ved utsiktspunktet når vi er kommet over broen. Denne dagen kjører vi frem til Lyon-området for middag og overnatting. Ca 640 km.

DAG 16

Lyon-området – Luxembourg: Vanlig start på dagen, frokost. Vi følger elven Saône nordover fra Lyon og forbi byer som Mâcon og Beaune før vi etter hvert kommer til det som går for å være sennepsbyen, Dijon. Her gjør vi et stopp midt på dagen. Rusler litt rundt i byen, stikker innom et konditori eller en fortausrestaurant – og får oss litt å spise på egen hånd. Reiselederen er selvsagt med og på avtalt sted stiger vi om bord i bussen igjen. I rolig ettermiddagstempo kjører vi så siste stykket frem til miniatyrstaten Luxembourg for middag og overnatting. Ca 530 km.

DAG 17

I Luxembourg: Frokost på hotellet. Vi har god tid og har lagt opp en sightseeingtur i byen som har samme navn som det lille landet. En lokalkjent guide blir med oss. Byen har viktige EU-institusjoner, så som EU-domstolen og tilsvarende som Norge er tilsluttet gjennom EØS, EFTA-domstolen. Byen og landet er velstående og mange kapitalfond og finansinstitusjoner har sitt hovedkvarter i Luxembourg. Om kvelden spiser vi igjen felles middag på vårt hotell.

DAG 18

Luxembourg – Bonn-området: Vi spiser som vanlig frokost på hotellet. Luxembourg ligger i trekantområdet mellom Frankrike, Belgia og Tyskland. Raskt krysser vi herfra grensen inn til Tyskland – og vi kommer inn i nærheten av det som går for å være Tysklands eldste by, Trier. Dette er dagen vi virkelig skal kose oss, kjøre mange mil på trivelige, tyske landeveier. Vi kjører ned i Moseldalen ved Bernkastel-Kues og følger veien langs elven nord-østover mot Cochem. Underveis passerer vi kjente vinområder som Traben-Trarbach, Zell og Ediger-Eller. Alle kjente for viner som vinkjennere vil nikke anerkjennende til. I den trivelige byen Cochem gjør vi et godt stopp utpå ettermiddagen. De som ønsker det, kan jo gjerne ta turen til fots opp til Burg Cochem som kneiser så vakkert over byen. Snart tar vi oss igjen frem og ut på de effektive, tyske motorveien. Vi nærmer oss etter hvert utkanten av Ruhr-området, kanskje det område i Tyskland som var viktigst for industrien og gjenoppbyggingen av næringslivet etter 2. verdenskrig. Ved Bonn, det som var hovedstaden i Forbundsrepublikken Tyskland (Vest-Tyskland) før Tyskland ble gjenforent, stopper vi for dagens middag og overnatting. Ca 270 km.

DAG 19

Bonn-området – Neumünster: God, tysk frokost på hotellet. Vi setter kursen videre nordover. I dag skal vi bl.a. forbi byer som Münster, Osnabrück og Bremen. I en av disse tar vi et godt stopp midt på dagen – for å se noe nytt og for å rusle rundt litt på egen hånd. Vår reiseleder er selvfølgelig med – og man kan ta følge. Middag og overnatting denne siste på kvelden på tur ved Neumünster. Ca 520 km.

DAG 20

Neumünster – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Grenland/Oslo/Stavanger: Frokost på hotellet. Vi stopper ved Flensburg for litt shopping om ønskelig. Raskt krysser vi grensen inn til Danmark og ferden bringer oss nordover motorveien E45. Byer som Kolding, Velje, Aarhus og Aalborg passeres før vi etter hvert kommer frem til Hirtshals. Fjordlines nye hurtigferje MS FASTR (faster) kl 18.00 til Kristiansand, med ankomst dit kl 20.15. Navnet er spesielt, men det uttales «faster» som er det engelske ordet for raskere. Og det er jo korrekt, denne nye hurtigferjen som er 3 ganger større enn den gamle hurtigferjen – krysser Skagerrak veldig raskt. Mulighet for å bestille seg buffèt om bord, dette gjøres samtidig med påmelding til Risdal Touring AS.

Fra Kristiansand kjører vi frem til Stavanger i vest og våre gjester østfra kjører med egen buss mot Grenland, Vestfold og Oslo-området. Dersom noen ønsker det, vil det også være mulig å tilleggsbestille en overnatting i Kristiansand til en pris av kr 400,- pr person i delt dobbeltrom – for så neste dag å reise med våre ekspressbusser øst– eller vestover.

UTFLUKTER I LLORET DE MAR

FØRSTE DAG, BLI KJENT MED LLORET DE MAR

Vår reiseleder tar oss med på en 2 – 3 timers rusletur i Lloret de Mar for at vi skal bli kjent med byen. Lloret de Mar har omkring 37.000 innbyggere og er en populær turistby her på Costa Brava, som oversatt betyr «den ville kysten». Vårt hotell ligger midt i byen med kort gangavstand til det meste. Til stranden er det 700 meter å gå. Pris kr 0,-

HELDAGSUTFLUKT TIL BARCELONA

Den katalanske hovedstaden, Barcelona – ligger en drøy   times kjøring unna Lloret de Mar. En av dagene vi oppholder oss på Costa Brava blir det heldagsutflukt til Barcelona med vår reiseleder, sjåfør og buss. Vi får også med oss en lokalkjent guide på denne rundturen og det blir selvsagt også god mulighet til å rusle rundt på egen hånd før vi utpå ettermiddagen returnerer til vårt hotell. Pris kr 0,-

HELDAGSUTFLUKT TIL CADAQUÉS & CALELLA DE PARAFRUGELLI

En drøy times nord for Lloret de Mar finner vi den idylliske byen Cadaqués, beliggende kort vei fra den spansk/franske grensen. Byen er en liten, søvnig fiskerlandsby som har omkring 2.500 innbyggere – mens det i helgene og i sommer-perioden kan være opptil 10 ganger så mange som bor i byen. Salvador DalÍ, den kjente spanske maleren av surrealistiske verk, var mye her i barndommen på ferie med sin familie og slo seg etter hvert ned på en eiendom i naboviken til byen. Han var svært eksentrisk og hadde et utpreget kunstnerisk levesett. Fra Cadaqués emigrerte også en stor del av befolkningen til Cuba på begynnelsen av 1900-tallet. Mange av disse emigrantene gjorde stor suksess på Cuba, ble velstående og de returnerte hjem igjen for å bygge store hus og bygg i byen. Det er anslått at så mange som 1/3 av byens befolkning emigrerte, ca 1.200 mennesker. På vei tilbake denne ettermiddagen kjører vi innom Calella de Parafrugell, også det en mindre fiskerlandsby som ikke i samme grad er preget av masseturismen som de større byene med alle storhotellene langs kysten av Costa Brava. Ca 250 km, pris kr 0,- men eventuelle inngangsbilletter betales selv.

3-4 TIMERS RUSLE-/VANDRETUR MED REISELEDEREN

Vår reiseleder tar oss med på en 3 – 4 timers rusle-/vandreturtur langs kyststien Camí de Ronda som faktisk strekker seg omkring 200 km langs kysten av Costa Brava. Vi skal selvsagt ikke gå hele strekningen, men legger turen opp slik at de som vil kan bli med. Kyststien er tilrettelagt for gående, den følger stort sett helt ut mot strendene og kysten, opp og ned, gjennom små skoger og innom lune viker. Man kommer virkelig tett på naturen – og det går opp og ned, selv om det på ingen måter er krevende fysisk. Passer veldig fint til gjester som er vant til å bevege seg, om ikke mye – men litt, utenfor godstolen hjemme. Husk å ta med greit fottøy å gå med. Er der interesse for slike turer blant turdeltakerne som er med, kan flere turer arrangeres. Pris kr 0,-

BÅTTUR LANGS COSTA BRAVA

Avhengig av hvilke tilbud som finnes på det aktuelle tidspunkt vi oppholder oss på Costa Brava, tilbyr vi en båttur langs kysten. Varighet ca 2-3 timer og reiseleder både tilrettelegger, tar påmelding og informere. Pris ca €  20,- pr person.

BESØK PÅ VINGÅRDEN TORRES

Vi kjører heldagsutflukt fra hotellet vårt i Lloret de Mar til vingården Torres. En vin som også er kjent fra vårt hjemlige Vinmonopolet – og som etter hvert er blitt en stor merkevare blant Europas viner.  5. generasjon Torres driver nå vin-gården og -produksjonen. Vi får en orientering om hva som kreves for å lykkes med druedyrking og vinproduksjon. Selvsagt får vi også smaksprøver. Ca 260 km. Pris ca €  20,- pr person.

LEIE AV SYKKEL

Vi har etablert kontakt med et firma som leier ut sykler i Lloret de Mar, og vår reiseleder er behjelpelig med å arrangere leie av vanlig sykkel, terrengsykkel eller elsykkel.  Prisen du må betale varierer med type sykkel og hvor lenge du ønsker å leie sykkelen.

HELDAGSUTFLUKT TIL SITGES & VILANOVA I LA GELTRÚ

Like sør for Barcelona finner vi byen Sitges. Byen blir ofte også omtalt som Costa Brava sitt motstykke til Saint-Tropez på den franske rivieraen. En fantastisk flott by med en pen havnepromenade og mange trivelige restauranter å slå seg ned på.  Vi skal også besøke byen Vilanova i la Geltrú som ligger i nærheten av Sitges – nabobyer som de er. Her finner vi en «rambla» en byens hoved-/handlegate som strekker seg et langt stykke gjennom byen.

Om det skulle være noen som har lyst på en ekstra dag i Barcelona, på egen hånd – kan de denne dagen settes av på vei fra/til Sitges/Vilanova i la Geltrú. Ca 250 km. Pris kr 0,-

Vi har totalt 9 dager til disposisjon mens vi oppholder oss på Costa Brava. 2-3 av disse dagene blir helt og fullt fridager til egen disposisjon, men husk – vår reiseleder er med på hele turen for å legge til rette. Ingen blir overlatt til seg selv om de ikke ønsker det.

TIPS: På Internett og bl.a. YouTube (www.youtube.com) finner du mange filmer fra Costa Brava, på ulike språk – og fra de byene og stedene vi skal besøke på turen. Kikke gjerne innom disse for å pirre din egen reiselyst!

Forbehold om endringer som en følge av forhold utenfor vår kontroll!

Bilder til inspirasjon!

UK flag | German flag