OPPLEVELSESTUR!

OPPLEVELSESTUR!

TYSKE VÅROPPLEVELSER | OPPHOLD I BAUTZEN | RISDAL TOURING

Mellom Dresden og den polske grensen finner vi byen Bautzen. Bautzen har gjennom historien vært et viktig knutepunkt for handel. Vi skal bruke dette som en flott «base» for hyggelig utflukter til Dresden og til Spreewald. På reisen benytter vi oss av DFDS fra Oslo, og etter en overnatting utenfor Berlin ankommer vi Best Western Hotel Bautzen. Vi skal oppholde oss 3 netter ved hotellet som er plassert midt i sentrum av byen. På returen reiser vi gjennom Tyskland og Danmark. Bli med oss på en avslappende og opplevelsesrik tur!

 

Tagger:, , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Fredag 19. april 2024

Stavanger/Kristiansand – Oslo, ca 550 km: Vi starter opp på morgenen fra Stavanger og kjører sørover langs E39 mens vi hele tiden tar med oss hyggelige gjester underveis. Fra Kristiansand går turen på E18 som nå blir bedre og bedre etter hvert som den blir utbygd. Underveis stopper vi med jevne og behagelige mellomrom, både for å ta med nye gjester og også for å få en beinstrekk underveis, og kanskje også litt å spise for de som ønsker å kjøpe seg det. Vel ankommet Oslo går vi om bord i DFDS sin cruise ferje som tar oss over til København i løpet av natta. Vi har bestilt felles middagsbuffèt og koser oss med den på kvelden.

 

Dag 2

Lørdag 20. april 2024

København – Gedser – Rostock – Berlin-området, ca 420 km: Etter en god frokost ombord pakker vi med oss kofferten og finner et sete i bussen, klare for nye opplevelser. Turen går videre til Gedser hvor vi ferjer over til Rostock. Neste etappe går langs motorveien mot Berlin, mens vi hygger oss sammen med gamle venner og også får nye bekjentskaper på bussen. Busstur er en hyggelig og sosial måte å reise på. Ofte treffer man på noen man før har stiftet bekjentskap med og kan hygge seg med gamle turminner. På kveldingen kommer vi frem til vårt hotell for natten. Felles middag på hotellet.

 

Dag 3

Søndag 21. april 2024

Berlin-området – Bautzen, ca 235 km: Dagen starter med frokost på hotellet vårt. Vi gir oss litt tid denne dagen før vi reiser fra hotellet. Vi setter kursen ut på de gode tyske  motorveiene. Dagens etappe er kort, men gir oss mulighet til å stoppe innom noen kjente steder sørover. Utpå formiddagen gjør vi et stopp i Moritzburg. Stedet er ikke så kjent for oss nordmenn, men slottet som er her står alle nordmenn nært. Schloss Moritzburg var stedet der 3 nøtter til Askepott ble spilt inn. Her kan man spaserer en tur i parken eller det hyggelig sentrumet. For de som ønsker er det mulig å bli med på en guidet omvisning på slottet. (Dette koster kr 120,- per person og må meldes på ved påmelding til turen). I godt lag fortsetter reisen. Vi  passerer utkanten  av Dresden, en by vi skal besøke senere på reisen. Ikke lenge etter avreise fra Moritzburg ankommer vi Bautzen. Her skal vi oppholde oss på Best Western Plus Bautzen, som ligger i sentrum av byen. Reiseleder tar oss med på en spasertur i byen. Før vi returnerer til felles middag ved hotellet.

 

Dag 4

Mandag 22. april 2024

Opphold i Bautzen: Vi starter dagen med frokost på hotellet. Denne dagen skal vi oppholde oss i Bautzen. Utpå formiddagen blir det anledning for de som ønsker å melde seg på en tur til Spreewald. Dette er en lengre dagsutflukt ut i nydelig tysk natur. Naturområdet er kjent for sine mange elver og flotte natur. I avslappet tempo skal vi ut på  elvetur i de 300 kilometer lange vannlabyrinten. Turen går på ca. 2 timer i båten fra Lübbenau til Lehde tur/retur. Vi får også en halvtimes pause med mulighet for å skaffe seg lunsj (ikke inkl.). På returen til Bautzen gjør vi kanskje et stopp Cottbus, hvis tiden tillater det. Tilbake i Bautzen er resten av dagen til fri disposisjon. Felles middag på kvelden.

 

Dag 5

Tirsdag 23. april 2024

Opphold i Bautzen: Etter en god frokost ved hotellet, deretter blir det anledning for de som ønsker en dagsutflukt til  Dresden, en snau time unna Bautzen. Byen har en interessant historie, spesielt knyttet til andre verdenskrig. Vi starter med å få med oss en lokalkjent guide (engelsktalende) som viser oss de mest kjente landemerkene i byen. Vi får også god tid til å utforske byen på egenhånd. Felles middag på kvelden.

 

Dag 6

Onsdag 24. april 2024

Bautzen – Kolding, ca 765 km: Vi starter dagen med god, tysk frokost. Vi kjører nordover på kjente trakter til Berlin hvor vi legger oss ut på veien vestover til Hamburg. Vi gjør stopp underveis på reisen. Tidlig på ettermiddagen passerer vi storbyen Hamburg og vi kjører nordover i delstaten Schleswig-Holstein. Et stopp for litt grensehandel ved  Flensburg blir det. I den grad det lenger er så aktuelt, vi har jo det meste fra før av. Middag spiser vi også et hyggelig sted før vi kjører den siste etappen frem til hotellet vårt ved Kolding for overnatting.

 

Dag 7

Torsdag 25. april 2024:

Kolding – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Grenland: Så er det siste frokost, men turen er ikke slutt enda. Vi skal kose oss siste dagen sammen. Vi kjører det korte stykket til Hirtshals hvor vi kl 12.15 seiler med MS Superspeed 1 til Kristiansand. Det er mulig å forhåndsbestille buffet om bord. Dette gjøres ved påmelding til tur hos oss. Vel ankommet Kristiansand deler vi oss, de av våre gjester som skal østover benytter ekspressbussen vår Konkurrenten.no, turbussen fortsetter sin ferd til Stavanger. Underveis hjem tar vi avskjed etter hvert som folk går av bussen og håper at alle er mange gode opplevelser rikere og har fått nye hyggelige tur venner!

 

Pris og annen informasjon:

TURPRIS

7 dager kun kr 10.900,-

Pris per person ved påmelding innen 15. februar 2024, deretter kr 11.900,-

Avreisedato: Fredag 19. april 2024

Retur: Torsdag 25. april 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  DFDS fra Oslo – København

¨  Color Line Hirtshals – Oslo

¨  6 overnattinger i dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Utflukt til Dresden

¨  Lokalguide i Dresden

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 1.750,-

Tillegg for inngang/omvisning Moritzburg slott kr 120,-

Tillegg for båttur i Spreewald kr 250,-

Tillegg for utvendig lugar kr 300,- per lugar

Tillegg for buffet på returen kr 299,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag