Utflukt til Osnabrück!

Bremen
Utflukt til Osnabrück!

Tyskland | Julemarked i Bremen | Buss | Risdal Touring

KUN 6.990,- per pers.
ved påmelding før 1. september
Når
2.-7. desember
Antall dager
6
Avreise fra
Stavanger/Sørlandet/Grenland
Reisen er overstått!

Julemarked i Tyskland! For mange av oss er det blitt en førjulstradisjon å reise til et av de stemningsfulle julemarkedene. Vi har lagt opp til en opplevelsesrik tur til Bremen. Vi reiser ut med DFDS fra Oslo og har her inkludert utvendig lugar med havutsikt. I Bremen har vi god tid til å nyte julemarkedene. Duften, kjøp og salg – mennesker som møtes og som smiler til hverandre, forenes i forberedelse til jul. På mange måter er det nettopp det som er julemarked. I utallige boder kan man kjøpe juleartikler, suvenirer, gaver – og det mangler heller ikke serveringstilbud. Glühwein eller gløgg, småsjokolade, marsipan, kringler, Berliner-boller, pølser; ja, bli med og smak!

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAMMET DAG FOR DAG

Dag 1

Vi starter turen på Stavanger Bystasjon og kjører sørover E39 mot Kristiansand. Mulighet for påstigning underveis. Fra Kristiansand rb.st. kjører vi videre østover E18 gjennom Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud frem til Oslo. Ved Vippetangen er vi utpå ettermiddagen og vi stiger om bord i cruiseferjen til DFDS Seaways som kl 16.30 har avgang til København. Om bord er det overnatting i utvendige dobbeltlugarer, med flott havutsikt. Vi møtes til felles buffètbord i restauranten. Resten av kvelden om bord er til fri disposisjon, og det finnes jo flere restauranter, barer og kafeteriaer om bord. Det blir også mulighet for litt shopping i den store taxfree butikken om bord.

Dag 2

Vi starter med deilig frokostbuffét om bord i cruiseferjen, og beregner ankomst til den danske hovedstaden kl 09.45. Straks etter ilandstigning kjører vi ut av København, og videre på motorveien. Kursen settes mot Rødbyhavn på Lolland. Ferjen bringer oss herfra til Puttgarden på Fehmarn, og turen over tar ca 45 minutter. Vel i land fortsetter vi gjennom Schleswig-Holstein, forbi Lübeck og Hamburg. Vi kjører i nordkanten av Lüneburger Heide og kommer snart frem til Bremen hvor vi sjekker inn for overnatting på Ibis Styles Hotel Bremen Altstadt.

Dag 3

Vi nyter frokostbufféen på hotellet – som jo ligger midt i sentrum. Kun ca 800 meter å gå til det historiske sentrum av byen. Dette er også stedet for det store julemarkedet – og her finner vi Bremer Rathaus. Det er nok av koselige restauranter i området og for mange er kanskje småspising gjennom hele dagen på julemarkedet nok, så derfor har vi ikke lagt inn middag i prisen. De som ønsker det kan være med reiseleder ut å finne en hyggelig plass og spise om kveldene.

Dag 4

Først nyter vi en deilig frokost på hotellet før vi er klare for å ta fatt på dagen. I dag har vi lagt opp til at de som ønsker det kan bli med på en utflukt til Osnabrück for å utforske julemarkedet der. Det tar ca 1,5 time å kjøre hver vei og man kan nyte utsikten fra bussvinduet og slappe av. Vi har fått høre at julemarkedet i Osnabrück er utrolig fint og vel verdt et besøk. Man kan selvsagt også bli igjen i Bremen om det er å foretrekke. Ut på ettermiddagen er vi igjen tilbake i Bremen og har kvelden til disposisjon her.

Dag 5

Frokostbuffét før det utpå formiddagen er klart for avreise og farvel med Bremen for denne gang. Vi kjører nordover forbi Hamburg igjen, opp til Flensburg og gjør et stopp på ettermiddagen for grensehandel. Her blir det også anledning til få kjøpt seg en matbit. Snart etter krysser vi grensen inn til Danmark igjen, vi fortsetter forbi Kolding, Vejle og Aarhus før vi kommer til Aalborg hvor vi sjekker inn for overnatting siste natten.

Dag 6

Vi spiser en deilig frokost på hotellet og setter oss deretter i bussen for å kjøre nordover til Hirtshals. Kl 12.15 er det klart for ferjeoverfart med MS Superspeed I til Kristiansand. Her er det mulig å forhåndsbestille buffet ved påmelding til turen. Tax-free butikken, i tillegg til delikatessebutikken med kjøtt– og matvarer, er fulle av gode førjulskjøp. Allerede kl 15.30 beregner vi ankomst til Kristiansand og straks etter ilandstigning og tollklarering fortsetter vi frem til de respektive avstigningssteder. Takk for turen!

Annen informasjon

Tillegg for enkeltrom: 1.290,-

Tillegg for utvendig enkeltlugar: 250,-

Buffet på hjemreise: 259,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag