Tilbudspris!

Tilbudspris!

Vakre Italia | Versilia-kysten & Elba | direktefly | Risdal Touring

KUN 15.990,- per pers.
Tilbudspris!
Når
13.-21. april
Antall dager
9
Avreise fra
Agder/Telemark/Rogaland
Reisen er overstått!

Vi flyr direkte med vårt eget charterfly fra Kjevik til Verona. Deretter blir det tur med buss i flotte Italia til Versilia-kysten.

Vi har gjort det enkelt for deg å reise og har lagt opp til forskjellige påstigningsruter. Du kan reise fra Hovden/Setesdal, Stavanger/Flekkefjord, Lista/Vanse/Lyngdal og fra Grenland/Kragerø med vår tilslutningsbuss. Vi kjører dere selvsagt hjem igjen til samme sted.

Først på turen er 3 netter i vakre Padova som dere kan se her:

Tagger:, , , , , , , , , , , , , ,

Programmet dag for dag

Dag 1

Vi starter fra de forskjellige påstigningsstedene i henhold til påstigningslisten. Vi har gjort det svært enkelt å bli med på turen, og tilbyr et finmasket nettverk av påstigningsmuligheter. Fra Kristiansand Lufthavn Kjevik reiser vi med vårt innleide charterfly, en Boeing 737-800. En flytype både SAS og Norwegian benytter seg av. Flyavgang er ca kl 14.00 og vi beregner å være fremme på flyplassen i Verona etter 2 timer og 30 minutters flytid. Umiddelbart etter at vi har fått bagasjen, stiger vi om bord i vår italienske buss. Raskt kjører vi frem til den spennende byen Padova – her sjekker vi inn for middag og overnatting 3 netter. Kjøreturen hit tar en drøy times tid etter at alle er klare i den ventende bussen.

Dag 2-3

Hver dag spiser vi frokost og middag på hotellet. Vi er i et område som er undervurdert av svært mange turister. Det er jo ikke lang vei til Venezia herfra – en av verdens store turistmagneter. Da blir fort vekk «bakenforlandet» liggende litt i nettopp, ja – en bakevje. Området her kommer liksom litt i skyggen av Venezia. Det gjør vi noe med på denne turen vår. Første dagen tar vi på utflukt til den spennende byen Cittadella – beliggende kun ca 30 km unna Padova. Hele den middelalderske byen er omgitt av en over 2 meter tykk bymur, i en total lengde av 1.461 meter – og diameteren av det inngjerdede området er ca 450 meter. Byen er tilgjengelig gjennom 4 byporter – og det at dette i det hele tatt ble bygget, vitner om en kultur og en historie som forteller oss at her stod mye på spill. Kriger og feider gjorde det nødvendig å beskytte seg og sine! Rikdom ble samlet og skulle tas vare på. Handelsfamilier bygde sine palasser og det var helt avgjørende at de kunne drive sine forretninger uten ødeleggende angrep. Etter litt tid på egen hånd i Cittadella – tar vi turen til Abano Terme, på andre siden og nært til Padova – før vi returnerer til vårt hotell for middag og overnatting. Mandagen har vi satt av til Padova – en by som har ca 214.000 innbyggere, og som også er rik på kulturhistorie. Byen ble grunnlagt av den trojanske prinsen Antenor omkring år 1.183 f.Kr – etter at hjembyen Troja falt i det angrepet som siden er blitt så berømt. Drøyt et par  tusen år senere, men likevel for snart 800 år siden – ble Universitet i Padova grunnlagt, i år 1.222 e.Kr. Galileo Galilei var lærer her ved universitet i årene 1.592 – 1.610. I dag er Padova en blanding av det gamle, historiske og det moderne. Vi får med oss en lokalkjent guide som skal vise oss og forteller nærmere om denne spennende byen – og deler av byvandringen skjer til fots, men det er selvsagt helt valgfritt å delta. Tid på egen hånd blir det også tid til – og hva er vel mer spennende enn å utforske en slik by på egen hånd?

Ønsker du å lese mer om Padova kan du trykke her.

Dag 4

Vi forlater Padova etter frokost. Nå skal vi sørover. En behagelig dagsetappe venter oss, kjøremessig – omkring 4 timers effektiv kjøring er hva vi har foran oss. Vi liker å legge dagene opp slik at vi har minst en opplevelse i vente hver dag – i tillegg til den opplevelse og avveksling det selvfølgelig er å sitte om bord i en behagelig turbuss og bare la inntrykkene passere og gli forbi oss…. Italia er full av spennende byer og avstikkere. I dag skal vi midt på dagen gjøre et stopp i Bologna! Først kjører vi til verdens største matmarked – et mekka for alle som er interessert i kokekunsten, eller ikke – det holder om man liker mat! Smaksprøvene er mange! FICO World Eataly er blitt et begrep – og på denne nettadressen kan du lese mer: www.eatalyworld.it/en/ Når spennende smaker har passert ganen og våre smaksløker, kjører vi det korte stykket inn til sentrum av Bologna for å tilbringe litt tid her. Byen er hovedstad i provinsen Emilia-Romagna og er en storby med sine omkring 375.000 innbyggere. Et omfattende restaureringsarbeid startet på 1970-tallet og har resultert i at man har klart å bevare mange av de gamle, historiske bygningene. Mange mener at Bologna ofte blir oversett av turister, fordi denne røde mursteinsbyen kommer i skyggen av mer kjente og glamorøse turistbyer som Firenze, Milano og Venezia. Den historiske kulturbyen har med sine over 2.500 år lange historie et utall monumenter og praktfulle bygg – men er også sjarmerende og innbyr til slentrende spaserturer mens man tar inn over seg lyder, lukter og andre inntrykk. Eller rett og slett bare setter seg på en av de trivelige fortausrestaurantene for bare å late som om man er en del av det italienske dagliglivet? Siste delen av ettermiddagen bruker vi for å kjøre frem til strandbyen Marina di Pietrasanta, beliggende på Versilia-kysten – og vi sjekker inn for middag og overnatting 4 netter på vårt hotell : Zen Hotel – og du kan gjerne lese mer om hotellet her: www.zenhotelversilia.com

Dag 5-7

Vi bor nå 4 netter på samme hotell og har frokost og middag her hver dag. Påsken i Italia har ikke fullt så mange helligdager som hjemme i Norge, og både skjærtorsdag og langfredag er helt vanlige dager her. Butikker m.v. er åpne som vanlig. Første dagen her, skal vi på utflukt til den sjarmerende middelalderbyen Pistoia – ca 1 times kjøretur fra hotellet vårt. Et flott, historisk sentrum – og du kan nesten føle at du puster inn den middelalderske, historiske atmosfæren og du kan la øynene hvile på det ene praktbygg etter det andre. Midt på dagen legger vi opp til å besøke en bondegård, det som i Italia er kjent som «agriturismo» – og vi får servert lunsj med lokalprodusert vin til. Er vi heldige, kan vi kanskje til og med sitte ute i vårværet? Vi skal denne dagen også besøke en lokal pastaprodusent – med nesten 100 års historie å vise til. Martelli – famiglia di pastai – pasta-familien, og etablert allerede i 1926. Her vil vi få se produksjon, få anledning til å smake – og selvsagt så kan vi kjøpe med oss hjem til eget bruk. På vei tilbake til hotellet, skal vi også kjøre innom Pisa – med sitt skjeve tårn. Denne utflukten koster 35,- Euro inkl både pastafabrikken og bondegårdslunsj og kommer i tillegg til turprisen. Et av høydepunktene på turen blir også turen til Elba – den idylliske øya som ikke minst er kjent for at Napoleon Bonaparte oppholdt seg i eksil 1814 – 1815. Formelt var han fortsatt keiser, men hans keiserrike var avgrenset til å være denne lille øya som ligger like vest av den italienske kysten og øst for Korsika. Vi kjører med bussen til Piombino og tar ferjen, ca 1 times tid i rolig farvann, over til Elba. Øya er et sant paradis med sjarmerende byer og havner, variert landskap, strender og små, svingete veier som snor seg fram. Om ettermiddagen, og etter litt tid på egen hånd, returnerer vi med ferjen til fastlandet og kjører nordover igjen til vårt hotell for ny middag og overnatting.

Dag 8

Vi forlater vårt hotell og vertskap for denne gang, men nye opplevelser venter! Første etappe bringer oss frem til Parma. De fleste kjenner til byen Parma fra Parmaskinke og Parmesan. Parma ligger på sørsiden av elven Po på Po-sletten. Parmas gamleby er delt i to av elven Parma, som renner ut i Po noen kilometer nordenfor byen. Størstedelen av Parmas historiske bysentrum ligger øst for elven. Gamlebyen er omsluttet av en ringvei som følger den opprinnelige formen på Parmas bymurer fra middelalderen, ikke ulikt mange andre europeiske middelalderbyer. Parmas historiske senter er preget av velstand og makt gjennom århundrene, med storslåtte bygninger i mange stilarter. Gamlebyen ellers bærer preg av en typisk italiensk middelalderby med smale gater og trange smug, og en mengde trivelige bymiljøer med utendørs serveringsteder. Parma er kjent for sin matkultur. I gamlebyen finner du en rekke spesialbutikker som selger forskjellige lokalproduserte matvarer, ikke minst Parmesan-ost og Parmaskinke. Det finnes for øvrig to klasser av denne osten, Parmigiano og Grana – sist nevnte av lavere kvalitet. Den omstendelige produksjons-prosessen skjer for hånd og har gjennom århundrene vært temmelig uendret. Den berømte Parmaskinken likeså – pussig nok er denne skinken på sett og vis et biprodukt av osten. Grisene fores nemlig med den såkalte vallen, et overskuddsprodukt etter fremstillingen av Parmesanost. Skinkene tilsettes kun salt og litt pepper før speking og lagring, for å bli Proiscutto crudo di Parma. Bordets gleder står sterkt i Parma, og holdes i hevd av matglade innbyggere, som gjerne sitter lenge til bords. Dette minner oss vel på at det er mulig, og sikkert også nødvendig å få seg litt å spise mens vi besøker denne flotte matbyen. Da må det vel bli Parmesan og Parmaskinke på menyen? Vi kjører til Salumifico La Perla hvor vi spiser lunsj som består av Parma skinke, Parmesan ost, brød og vin, og med hjemmelaget kake som en søt avslutning. Denne herligheten samt omvisning der de lager Parmaskinken koster 25,- euro pr. person og kommer i tillegg til turprisen. Vi fortsetter  om ettermiddagen frem til Brescia-området hvor vi har middag og overnatting på vårt hotell – Blu Brixia Hotel.

 

Dag 9

Frokost på hotellet før vi setter oss i bussen. Vi skal bruke formiddagen for å kjøre frem til flyplassen i Verona. På veien til flyplassen kjører bussen innom for et lite fotostopp ved Lido ai Prioppi – beliggende i byen Peschiera ved bredden av Gardasjøen. I Verona stiger vi på ny om bord i vårt innleide charterfly – nå for å fly omkring 2 timer og 30 minutter tilbake til Kristiansand Lufthavn Kjevik. Landingen er pr i dag planlagt til å være ca kl 16.30 og straks etter utlevering av bagasje og tollklarering – finner vi våre seter i bussen som skal kjøre oss frem til de respektive avstigningssteder.

Annen informasjon

NB! Inngangsbillett til ulike besøks steder er ikke inkludert og må betales direkte på stedet.

 

Gi beskjed ved påmelding til turen om dere IKKE ønsker å bestille utfluktene

 

 

Tillegg for enkeltrom på hotellene, kr 1.950,- pr person totalt for alle 8 nettene på hotell.

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag