Fulltegnet! - Venteliste er mulig

Fulltegnet! - Venteliste er mulig

Valdres | busstur | Risdal Touring

KUN 5.350,- per pers.
Antall dager
4
Når
9. - 12. august 2020
Avreise fra
Stavanger / Sørlandet / Grenland
Reisen er overstått!

Bli med på en innholdsrik tur til vakre, varierte Valdres som strekker seg fra de frodige vann- og skogrike dalene i sør, til Jotunheimens mektige 2000 meters topper i nord.  Vi skal bo hele 3 netter på samme hotell, Scandic Hotel Valdres og herfra legger vi opp til et interessant og variert program med båttur på Bygdin med M/B «Bitihorn», tur til Beitostølen og omvisning hos rakfiskprodusent Nordaker. Det blir også tid til å utforske Fagernes på egenhånd noen timer. Bli med da vel!

 

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Søndag 9. august 2020: Vi starter turen fra Stavanger tidlig på morgenen og kjører østover E39. Fra Kristiansand fortsetter vi på E18 forbi Arendal og videre langs E18 østover til Drammen. Vi stopper selvsagt med jevne mellomrom for å strekke på beina, og også med mulighet til å få kjøpt seg litt å spise underveis. Her svinger vi av E18 og kjører forbi Hønefoss, videre opp langs vannet Sperillen til Nes og derfra til Fagernes i Valdres hvor vi skal bo 3 netter på Scandic Hotel Valdres. Her blir det felles middag og samvær på kvelden.

 

Dag 2

Mandag 10. august 2020: Vi koser oss med frokost på hotellet. Deretter setter vi oss i vår gode turbuss og kjører i vakkert landskap til Eidsbugarden hvor vi går om bord i M/B «Bitihorn» som tar oss med på en flott tur. M/B «Bitihorn» er en motorbåt som går i rute på innsjøen Bygdin. Ruta går fra Eidsbugarden via Torfinnsbu til Bygdin turisthytte, 1058 moh. Det har vært motorisert ferdsel på Bygdin siden 1905 og «Bitihorn» har tjenestegjort siden 1912. Båten betjener Nord-Europas høyest beliggende båtrute.  Vi har med oss lunsjpakker som er inkludert i turprisen. Fra Bygdin kjører vi buss til Beitostølen, hvor det blir mulig å ta en tur innom Ysteriet og Lyskapellet som ble bygget for midler etter Erling og Anna Stordahl. Erling og Anna fikk til enormt mye gjennom sitt aktive liv. Men ett prosjekt greide de ikke å realisere. I testamentet og i samtaler like før sin død framkom det både fra Anna og Erling at midlene etter dem skulle gå til bygging av et kapell på Beitostølen. Begge to hadde arbeidet med dette prosjektet en stund før de døde, men de fikk altså aldri tid til å sette planen ut i livet. Vi kjører så tilbake til hotellet og også i dag venter det oss her middag på kvelden.

 

Dag 3

Tirsdag 11. august 2020: I dag vil vi ha en litt roligere dag, og starter etter frokost med å kjøre til Noraker gård hvor vi får omvising og smaksprøver. På Noraker gård er det oppdrettsanlegg, fiskeslakteri, videreforedlingsanlegg til rakfisk, samt gardsmatbutikk. I Valdres har de klart å ta vare på og videreutvikle den gamle matkulturen med rakfisk, og på Noraker har de lange tradisjoner å bygge på. Utmarka til gården har mange fiskerike fjellvann. Sommerstid ble det gjerne et rikt fiske i forbindelse med livet på stølen. Raking gjorde det da mulig å konservere overskuddet av fin fisk, og kunnskapen om å legge ned rakfisk gikk i arv mellom generasjonene. På Noraker, som på andre gårder i Valdres, hadde de sine egne tradisjoner for hvordan fisken ble saltet, lagt i trebutt og modnet i jordkjeller. De som vil kan og kjøpe med seg rakfisk hjem, men den bør pakkes godt. Etter besøket på Noraker går turen tilbake og vi anbefaler alle å ta noen timer til å se seg rundt på Fagernes.  Skiferplassen med skulpturer til minne om folk og dyr ved Valdres skiferbrudd er en plass som bør sees. Det er også mulig å ta seg en tur på museet. Valdres Folkemuseum er et av de største friluftsmusea i Norge og fyrtårnet for reiselivet i Valdres. Det er til sammen 100 hus og anlegg inne på museumsområdet. Mellomalderloftet frå Uppigard Høve er det eldste ikke-kirkelige trehuset i Valdres i dag og ble oppsatt på museet i 1946-1947. Museet har eget stølsområde. Her står fleire stølshus frå 1700-talet og Tvengestølen, bygd i 1947-1948. Samlingene på Valdres Folkemuseum teller 20 000 gjenstandar fra heile Valdres. Valdres Folkemuseum har landets eldste lokale folkemusikkarkiv med over 11 000 enkeltspor med musikk og sang. Museet sitt fotoarkiv teller om lag 70 000 bilete. På kvelden samles vi til middag og nok en hyggelig kveld sammen.

 

Dag 4

Onsdag 12. august 2020: Med frokosten vel fortært og kofferten pakket og lastet om bord i bussen kjører vi sørover. Turen går over Golsfjellet til Gol og vi kjører Hallingdal ned til Hokksund og videre ut på E18. Underveis stopper vi for å strekke på beina og vi tar også et lengere stopp hvor det blir mulig å få kjøpt seg litt lunsj. Fra Kristiansand fortsetter vi E39 så lenge vi har gjester som skal stige av.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Velorientert reiseleder

¨  3 overnattinger på hotell

¨  3 frokoster

¨  3 middager

¨  Utflukter som beskrevet inkludert båttur på Bygdin og lunsjpakke

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

 

Tillegg for enkeltrom 990,-

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Scandic Hotel Valdres

UK flag | German flag