Avreise fra Bergen

Avreise fra Bergen

SOMMER VED OSLOFJORDEN | ÅSGÅRDSTRAND | RISDAL TOURING

Bli med en et innholdsrikt avbrekk! Vi har satt opp en flott korttur til den den idylliske lille byen Åsgårdstrand, lokalisert ved bredden til Oslofjorden. Den lille byen er kjent som et av de fineste stedene i Norge på vår/sommeren. Det er også her mange kjente kunstnere kom for å få inspirasjons, deriblant Edward Munch. Det blir anledning til å besøke Munch huset på tirsdagen, samt en utflukt til Tønsberg med reiseleder. På tirsdagskvelden mulighet for omvisning og 3 retters middag på Midtåsen – Anders Jahres praktvilla. Hva kan vel bli bedre enn dette får å få et avbrekk fra hverdagen?

 

Tagger:, , , , ,

Turprogram dag for dag

DAG 1

Onsdag 26. juni 2024

Bergen – Eidfjord – Numedalen – Åsgårdstrand: Avreise fra Bergen busstasjon kl. 09.00 Turen går over Voss og Hardangerbroen, og videre via Eidfjord, forbi vakre Vøringsfossen til Halne Fjellstove hvor vi har lagt inn dagens lunsjstopp: suppe med brød & kaffe. Så går turen videre. Utpå dagen nærmer vi oss Holmestrand før vi ankommer vårt utvalgte hotell: Unike Grand Hotel Åsgårdstrand, med sin flotte beliggenhet ved Oslofjorden. Felles middag ved ankomst.

 

DAG 2

Torsdag 27. juni 2024

Opphold i Åsgårdstrand – dagsutflukt til Fredrikstad og Strømstad med minicruise: Vi starter med en god hotellfrokost før vi kl. 09.30 kjører det korte stykket til Bastøfergen som frakter oss over strekket: Horten-Moss. Herfra kjører vi videre mot Strømstad via Svinesundbroen, og passerer tvillingbyene Fredrikstad og Sarpsborg ved Glomma på veien. Vi tar oss tid til et stopp i Fredrikstad og får med oss en liten smakebit av en av Norges mest populære attraksjoner: Gamlebyen med festningsverket. Lunsj denne dagen er ikke inkludert i turprisen. I Strømstad blir det tid til et besøk på Nordbysenteret, før vi kl 20.00 returnerer med Color Hybrid til Sandefjord. På returen er det mulig å nyte et hyggelig middagsmåltid i skipets flotte buffetrestaurant (tillegg i prisen). Ankomst hotellet ca kl. 23.00

 

DAG 3

Fredag 28. juni 2024

Opphold i Åsgårdstrand – utflukt til Tønsberg med Slottsfjellet og Verdens Ende: I dag tar vi oss ekstra god tid med frokosten før vi igjen setter oss i vår komfortable buss og kjører til Norges eldste by: Tønsberg. Tønsberg er bl.a. kjent for landemerket «Slottsfjellet», for hvalfangst og for å være en Hansa-by som Bergen. Sør for byen, ved Færder, ligger Tjøme og Verdens Ende – et nasjonalparkområde med et annet kjent landemerke: det lille steinsatte vippefyret. Vi besøker begge disse landemerkene. Det er 400-500 meter å gå fra bussparkeringen til Verdens ende.

Vel tilbake til hotellet har vi litt tid til å ta en spasertur i Åsgårdstrand før felles middag på hotellet. Hva med å sjekke ut den berømte Kiøsterudsgården – kjent fra Munchs malerier som villaen i bakgrunnen av det kjente maleriet «Pikene på broen» som han malte her. Huset ligger kun få minutter fra hotellet vårt, like ved havnen.

 

DAG 4

Lørdag 29. juni 2024

Åsgårdstrand – Lærdal – Sognaporten – Bergen: Vi nyter den siste frokosten på hotellet vårt før vi kl. 09.00 setter kursen hjemover mot Vestlandet. Første del av hjemveien går via Drammen og Krøderen. Videre kjører vi over Hemsedal via, Lærdal og Aurland – over Vossevangen og hjem til de respektive avstigningsstedene. Vi stopper som vanlig med jevne mellomrom, og det blir lunsjstopp på Nye Sognaporten (inkludert). Vi ankommer Bergen utpå ettermiddagen.

 

Turprisen inkluderer

TURPRIS

4 dager kun kr 6.500,- pris ved påmelding innen 15. april, deretter kr 6.990,-

Avreisedato: Onsdag 26. juni 2024

Retur: Lørdag 29. juni 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Moderne turbuss og erfaren sjåfør

¨  Reiseleder

¨  Color Line Strømstad – Sandefjord

¨  3 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  3 frokoster

¨  2 lunsj (DAG 1 og DAG 4)

¨  2 middager (DAG 1 og DAG 3)

¨  Alle ferger, veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 1.125,- per rom

Tillegg for buffet med Color Line kr 329,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

UK flag | German flag