Opplevelsesrik! Vær rask!

Opplevelsesrik! Vær rask!

Viborg | Buss | Risdal Touring

KUN 4.990,- per pers.
Pris ved bestilling innen 1. juli 2023
Når
25. - 28. juli 2023
Antall dager
4
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Kristiansand
Reisen er overstått!

Sommertur til Danmark med utflukter til Silkeborg, Himmelbjerget, Ebeltoft, Aarhus og Skagen!

Bli med oss til deilige dager like ved Søndersø – i Viborg! Vi skal bo 3 netter på deilige Golf Hotel Viborg, i kort gangavstand fra byens sentrum og yrende sommerliv. Oppholdet i Danmark gir oss mulighet til riktig mange opplevelser. Velg selv – det late liv i Viborg, eller bli med på utflukter til Silkeborg og Himmelbjerget. Man kan være aktiv om man vil, eller sette ned tempoet. En av dagene blir sommer-byene Ebeltoft og Aarhus våre utfluktsmål. Spennende og opplevelsesrikt – i det hele tatt, vi tror våre gjester vil erfare å få mye igjen for prisen av vår pakketur!

Unn deg selv litt avveksling i sommer, bli med Risdal Touring til Viborg!

 

Tagger:, , , , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Tirsdag 25. juli 2023

Stavanger/Grenland/Sørlandet – Kristiansand – Hirtshals – Viborg: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. I Kristiansand går vi om bord i MS Bergensfjord, cruiseferja til Fjordline, som bringer oss over Skagerrak til Hirtshals. Avgangstiden er kl 15.00 – og ankomst kl 18.55. Ved påmelding til turen hos Risdal Touring, kan man gjerne bestille buffètbord inkludert fri drikke om bord. Kostnad for dette er kr 359,- per person.

Vi kjører straks etter landkjenning fra Hirtshals. Ferden går sørover mot Aalborg og frem til Himmerland. Herfra svinger vi av motorveien E45 og følger landeveien en times tid, frem til Golf Hotel Viborg hvor skal sjekke inn for 3 overnattinger. De av oss som har vært der før, vet at hotellet ligger idyllisk til ned mot Søndersø.

 

Dag 2

Onsdag 26. juli 2023

Viborg – Silkeborg med mulighet for å besøke Himmelbjerget, ca 110 km: Vi starter med en lat og velsmakende frokost på hotellet, eller «morgenmad» som danskene så yndig kaller frokosten. Når danskene sier frokost, mener de jo lunsj… Litt utpå formiddagen blir det tilbud om å bli med til Silkeborg for de som ønsker det. Vår reiseleder er med på turen og orienterer. Anledning til å bli igjen i byen, rusle rundt på egen hånd, slentre og slå seg ned – og kanskje styrke den danske handelsbalansen?

Alle har vi vel opp gjennom årene snakket om Himmel-bjerget. Men har vi vært der? Nå har du sjansen. Du kan velge å kjøpe billett til den ærverdige dampbåten
DS Hjejlen – eller en av de andre turbåtene som seiler fra Silkeborg og på Julsø frem til foten av Himmelbjerget. DS Hjejlen er verdens eldste dampbåt i drift. Turen koster ca DKK 150,- per person. Alternativt, bli med vår turbuss og sjåfør ut til parkeringsplassen – herfra er det ca 1 km å gå opp til toppen Himmelbjerget som rager hele 147 meter over havet! Ca 15 minutter skal det normalt ta å gå opp.

Vi bruker sånn omkring 1 times tid på å kjøre tilbake til hotellet. Middag er ikke inkludert, men Golf Salonen – restaurant som drives av hotellet tvers over veien – har et sommertilbud til DKK 298,- per person. Dette trenger ikke forhåndsbestilles. Det finnes også godt utvalg av spisesteder i gangavstand fra hotellet.

Dag 3

Torsdag 27. juli 2023

Viborg – utflukt til Ebeltoft og Silkeborg, ca 220 km: Morgenmaden står klar og spises i hotellets restaurant. Fritt valg også i dag – enten bli igjen på hotellet, eller bli med på utflukt. Vår turbuss, sjåfør og reiseleder setter kursen mot den sjarmerende sommerbyen Ebeltoft på Djurs. Det tar oss omkring 1 time og 30 minutter å kjøre dit, og vi legger opp til et par timers opphold. Museumsskipet «Fregatten Jylland» ligger sentralt i havnen – og er vel verdt et besøk. Les gjerne mer på www.fregatten-jylland.dk.

Fra Ebeltoft kjører vi til Danmarks nest største by, Aarhus. Vi parkerer bussen og slipper av våre gjester. Like ved her, finner vi også Aarhus Street Food som er en imponerende samling av små matboder og utsalgssteder. Om du ikke er sulten og vil ha mat, anbefaler vi likevel en tur innom for å få med seg atmosfæren. Tiden ellers til fri disposisjon før vi kjører tilbake til Viborg og vårt hotell.

Tilleggsvalg: Dersom et tilstrekkelig antall melder seg, blir det arrangert felles middag på hotellet. Hovedrett, dessert og kaffe for kr 450,- per person. Meld deg på, når du melder deg på turen.

Dag 4

Fredag 28. juli 2023

Viborg – Skagen – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Grenland, ca 235 km til Hirtshals: Frokost på hotellet – vi koser oss. Avreise etter at vi har pakket kofferten og vi kjører nordover mot Aalborg, videre forbi Frederikshavn og frem til noen timer i kanskje Danmarks mest populære sommerby, Skagen. De som vil kan selvsagt rusle ut til Grenen – odden hvor Skagerrak og Kattegat møtes. En annen mulighet er å vandre rundt i byens gågate, eller hva med å besøke Skagen Museum? Skagen-malerne er et begrep i kunstverdenen og her kan man beundre kjente og flotte verker fra flere av dem. Det sies at Norges mest berømte maleri er «Skrik» av Munch, mens Danmarks mest berømte er «Hip, Hip, Hurrah» av Krøyer. Bildet henger i Skagen.

Vi kjører frem til Hirtshals og stiger om bord i Fjordlines MS Fjord FSTR (uttales faster) som kl 16.45 seiler til Kristiansand.

Allerede kl 19.10 ankommer vi til Kristiansand og det blir avstigningsrute både vestover mot Stavanger og østover til Grenland for de som har vært med.

Takk for turen!

Pris og annen informasjon

TURPRIS

4 dager kun kr 4.590,-

Pris per person ved påmelding innen 1. juli 2023, deretter kr 4.990,- per person.

 

Avreisedato: Tirsdag 25. juli 2023

Retur: Fredag 28. juli 2023

Turprisen inkluderer:

¨  Reise i moderne helturistbuss kjørt av   erfaren sjåfør

¨  Reiseleder

¨  3 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  3 frokoster

¨  Utflukter som beskrevet i programmet. Eventuelle inngangsbilletter betales av hver enkelt deltaker selv på stedet – reiseleder er behjelpelig og organiserer.

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg (pris per person):

Enkeltrom kr 1.650,- for alle tre netter

Buffétbord inkludert drikke på utreisen fra Kristiansand, kr 359,-

3-retters middag på Golf Hotel Viborg torsdag kveld, kr 450,-

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag