Vårens vakreste eventyr?

Vårens vakreste eventyr?

Voss | Flåm | Rosendal | buss | Risdal Touring

KUN 4190,- per pers.
Ved påmelding innen 15. mars
Når
14. - 16. mai 2022
Antall dager
3
Avreise fra
Telemark/Sørlandet/Stavanger
Reisen er overstått!

Bli med oss på en 3 dagers tur til Voss i mai. Vi starter turen fra Stavanger, men de som ønsker det kan ta vår ekspressbuss Konkurrenten.no fritt dagen før, – og kun betale for overnatting på vårt samarbeidshotell i Stavanger. Påstigning fra Telemarksporten om du kommer fra øst og vil med oss på denne flotte turen. Vi kjører fra Stavanger til Baroniet Rosendal hvor vi får en guidet omvisning og derfra en tur i vakker natur gjennom Hardanger, og er vi heldige opplever vi vakker blomstring underveis til Voss. Dagen i Voss kan vi velge å bruke på å utforske området rundt på egenhånd, – eller vi kan bli med bussen til Flåm. Returen går over Hardangerbrua til Odda og   videre over Haukeli og ned Setesdalen til Kristiansand. Derfra går turen med buss vestover til Stavanger og østover til Telemarksporten. Om mulig blir dette også med vår ekspressbuss Konkurrenten.no.

MELD DEG PÅ SNAREST FOR Å SIKRE DEG PLASS!

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Lørdag 14. mai 2022:

Vi starter opp fra Stavanger på morgenen og kjører i vakker Vestlandsnatur nordover mot Haugesund og ankommer midt på dagen Rosendal, hvor vi skal ha en hyggelig stopp. Vi har bestilt omvisning som er inkludert i turen.  Det er mulig å bestille lunsj ved påmelding til turen. Omvisningen blir innendørs og i hagen på Baroniet om det er tillatt, ellers blir det i den vakre hagen. I 1658 sto det bryllup mellom Norges rikeste arving og en stolt dansk adelsmann. Karen Mowat og Ludvig Rosenkrantz fikk gården Hatteberg i Kvinnherad i  bryllupsgave, og her bygde de seg sitt lille slott som de gav navnet Rosendal. Slottet sto ferdig i 1665. Fra 1745 var Baroniet Rosendal eid av slekta Rosenkrone, som i 1927 ga godset i gave til Universitetet i Oslo. Etter en god stopp her går turen videre til Odda og derfra til Vossevangen hvor vi sjekker inn for 2 netter på Park Hotell Vossevangen, beliggende ved kanten av Vangsvatnet i sentrum av Voss. Her skal vi samles til felles og inkludert middag på kvelden.

Dag 2

Søndag 15. mai 2022:

Etter en solid og god frokost på hotellet har vi tid til en tur ut å kikke på bygda Voss. Her er mye å se på, og det er mulig for de som ønsker det å ta Voss Gondol. Taubanen går fra en nedre terminal ved Voss jernbanestasjon 57 meter over havet, til en øvre terminal på toppen av fjellet Hanguren (Hangur) på cirka 820 meter. Denne banen har  erstattet den gamle Hangursbanen som var i drift fra 1963 til 2019. Gondolbanen har ni store vogner og kan frakte rundt tusen passasjerer i timen hver vei. Vi har også lagt opp til å kjøre til Flåm med avreise i middagstider for de som ønsker det. Her kan vi om ønskelig kun oppholde oss i Flåm eller vi kan ved påmelding til turen bestille billett med Flåmsbanen tur/retur Flåm – Myrdal. Dette er en spektakulær og bratt tog -strekning som strekker seg fra høyfjellstasjonen Myrdal (867 m.o.h.) på Bergensbanen og ned til Flåm (2 m.o.h.) som ligger innerst i  Aurlandsfjorden. Den 20 kilometer lange togturen viser norsk natur på sitt vakreste og mest storslåtte og er et mesterverk av norsk ingeniørkunst. Flåmsbana er en av verdens bratteste jernbanestrekninger på normalspor og er kjent for sine spektakulære vendetunneler som går i spiral inn og ut av fjellet. 18 av de 20 tunnelene på Flåmsbana er bygget for hånd. Med elver som skjærer seg gjennom dype gjel, fosser som  ramler utfor bratte fjellsider, hvite fjelltopper med små gårder som klamrer seg fast i bratte skråninger er en reise med Flåmsbana en reise i norsk natur. På strekningen passerer du den ville og vakre Kjosfossen. Toget gjør et stopp her slik at reisende kan få seg en kort luftetur, nyte utsikten og fotografere den mektige fossen. Etter mektige og vakre opplevelser reiser vi tilbake til Voss og kan nok engang sette oss til et velsmakende middagsbord sammen på hotellet og nyte den lyse maikvelden.

Flåmsbana:

 

Dag 3

Mandag 16. mai 2022:

Etter frokosten pakker vi ut og setter oss i vår komfortable turbuss. Vi skal i dag kjøre til Odda og derfra over Haukelifjellet. Vi opplever fosser og fjell underveis og på ettermiddagen kjører vi ned Setesdalen på vei sydover. I Kristiansand blir det bytte av buss, det blir en buss som går videre vestover mot Stavanger, samt at de som skal østover reiser med vår ekspressbuss som skal østover, selvfølgelig uten kostnader. Da sier vi takk for turen og håper å sees igjen ved andre anledninger!

Pris og annen info:

3 dager kun kr 3.990,- pr. person i dobbeltrom ved påmelding innen 15.mars 2022,  deretter kr  4.190,-

Avreisedato: Lørdag 14. mai 2022

Retur: Mandag 16. mai 2022

 

Turprisen inkluderer:

¨  Erfaren og dyktig sjåfør og helturistbuss

¨  Reiseleder

¨  Omvisning på Baroniet Rosendal som beskrevet

¨  2 overnattinger på hotell

¨  2 frokoster

¨  2 middager

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom  490,-

2 retters lunsj på Rosendal kr 250,-

Flåmsbanen t/r kr 590,-

Start turen fra Oslo/Grenland/Sørlandet:

Ekstra overnatting fra 13.mai i Stavanger

kr 450,- pr person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg kr 300,-

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil og forhold  utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag