Yorkshire & Aidensfield | 5 dager

Hjem » Reiser » Yorkshire & Aidensfield | 5 dager

Etter mange henvendelser setter vi opp enda en tur til Yorkshire nå i 2024. Stedet som ligger mellom høylandet Penninene og den engelske Nordsjø-kysten med sine flotte strender, dramatiske klipper, og små pittoreske badebyer og fiskerlandsbyer. Yorkshire byr på felles vikinghistorie med Norge og Skandinavia, naturskjønne nasjonalparker, gotisk arkitektur, engelske poeter, flotte severdigheter og har mange kjente lokasjoner som er brukt i filmer og serier fra Harry Potterfilmene til seersuksessen «Med hjartet på rette staden» og Dracula. Yorkshire er kjent for sin tradisjonelle Yorkshirepudding, gode oster, samt flere bryggerier og gin-destillerier. Vi skal bo 4 netter på Radisson York som blir base for våre utflukter. Hotellet ligger i sentrum av York, med mange severdigheter og attraksjoner i gangavstand til hotellet. Sees vi på tur?

Reiseprogram

Dag 1

Lyngdal Inn – Kristiansand – Oslo – Manchester – York: Turbussen starter fra Lyngdal Inn kl. 06.50. Deretter går turbussen østover langs E39 til Kristiansand. Om noen av våre gjester ønsker å komme på lengre vest fra enn Lyngdal er det mulighet for å bestille overnatting i Kristiansand med ekspressbuss dagen i forkant av reisen. Dette må gjøres ved påmelding og koster 850,- per person i dobbeltrom. Kr 1.100,- per person i enkeltrom. Avreise fra Kristiansand Rutebilstasjon er kl. 08.15. Både langs strekningen E39 og E18 (innenfor start og stopp stedet) er det mulighet for påstigning etter ønske. Vi ankommer Gardemoen i god tid til bagasjeinnsjekk og kanskje litt tax free handel. Vi tar SAS flyet kl. 16.40, selve flyreisen tar ca. 2 timer og allerede 17.40 lander vi i Manchester. Etter vi har hentet bagasjen står en lokal helturistbuss og venter på oss. Den tar oss med  til York. Her skal vi oppholde oss på 3* Radisson Hotel York, som kun ligger 5 minutters gange fra gamlebyen. På kvelden har vi denne første kvelden inkludert middag ved hotellet.

 

Dag 2

Opphold i York: Det blir servert frokost på hotellet hver dag, men grunnet den sentrale plasseringen til hotellet har vi valgt å ikke inkludere middag resten av oppholdet. Reiseleder er selvfølgelig tilgjengelig for å hjelpe med tips og anbefalinger om ulike spisesteder. Denne dagen har vi satt av til å kun være i York eller Jòrvik som det ble kalt av vikingene på 900-tallet. Etter frokost kan de som ønsker bli med på en halvannen times byguiding til fots med en lokal engelsktalende guide, som viser oss rundt og forteller om kjente steder og byens historie. Resten av dagen kan tilbringes på egenhånd. Det er utallige puber og kaféer, eller hva med å oppsøke noen av byens museer eller handlesentre? York-katedralen, York minister, Fairfax House, Jorvik Viking Centre eller Coopergate handlesenter. En annen mulighet er kanskje å ta en times elvecruise på Ouse? Byen har med andre ord noe for alle, uansett hva man ønsker å fylle dagen med.

Dag 3

Utflukt til Scarborough: Dagens utflukt tar oss med til byen Scarborough, lokalisert på nordsjøkysten. Fra gammelt av var dette en kjent handleby, men har i moderne tid blitt et populært reisemål for britene på sommeren, grunnet sine lange flotte strender. Her får vi tid på egenhånd til å vandre rundt og besøke mange av de lokale stedene, f.eks. gamlebyen Peasholm Park. De som ønsker kan bli med  reiselederen på et besøk til Scarboroughslottet. Inngangen er ikke inkludert, men kan bestilles ved påmelding til turen. Samlet reiser vi tilbake til York på ettermiddagen.

Dag 4

Utflukt til Goathland og Whitby: Goathland, mer kjent for oss her hjemme i Norge som landsbyen Aidensfield – hvor den premierte seersuksessen og 60-talls serien med              originaltittel: Heartbeat, eller på norsk: «Med hjartet på rette staden» er spilt inn. Serien spinner rundt det lokale lensmannskontoret og de som  jobber der, den lokale puben: Aidensfield Arms med Gina, det kombinerte bilverkstedet/gravferdsbyrået til brødrene Scripps og ikke minst gården til mr. Greengrass. Det kan nevnes at mye av serien er spilt inn i studio, men vi har muligheten til å se mange av de andre kjente utendørslokasjonene. Vi får med oss den berømte Goathland stasjon, velkjent fra både Heartbeat, og Harry potter-filmene, som går frem til den lille kystbyen Whitby. Begge disse stedene ligger i nasjonalparken North York Moors. Etter stoppet går turen gjennom det flotte engelske landskapet til Whitby.

Whitby var opprinnelig en fiskerlandsby som utviklet seg rundt sildefiske og fiske etter hval. Historisk har de også utvunnet mineralet alun her, og byen er kjent for smykker under navnet: «Whitby jet Jewelry» som lages av agat: en spesiell type sort rav. Vi tar oss tid til å vandre litt rundt i byen. Av attraksjoner er de imponerende gotiske ruinene til klosteret Whitby Abbey den mest iøynefallende. Veien opp dit består av 199 trinn, heldigvis med hvilebenker. Når man kommer opp blir man belønnet med en fantastisk utsikt, og en atmosfære av svunne tider, engelske poeter og Dracula som også har en tilknytning til stedet. Så går turen tilbake til York.

Dag 5

York – Manchester – Oslo – Kristiansand – Lyngdal: Vi spiser en siste britisk frokost før vi sjekker ut og finner plassene våres i turbussen. Turen går vestover til Manchester flyplass. Her sier vi adjø til Storbritannia og flyr direkte til Gardemoen utenfor Oslo. Flyet lander ca. 16.10. Ved ankomst er det tax free og bagasjehenting før vi blir hentet av vår helt egen turbuss som tar oss med sørover igjen til hjemlige trakter. Til slutt gjenstår det bare å takke for en flott tur i hyggelig lag!

 

Pris og annen informasjon

TURPRIS

5 dager kun kr 11.990,-

Pris per person ved påmelding innen 15. juli 2024, deretter kr 12.990,-.

Avreisedato: Søndag 29. september 2024

Retur: Torsdag 3. oktober 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Fly Manchester – Oslo tur/retur

¨  4 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  4 frokoster

¨  1 middager

¨  Utflukter som beskrevet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 3.200,-

Tillegg for ekspressbuss + overnatting dagen i forkant av turen kr 850,- per person (enkeltrom kr 1.100,-)

Tillegg for inngang Scarborough Castle kr 110,-

Tillegg for inngang til Whiteby Abby kr 150,-

Bagasje regler:

1 x innsjekket bagasje 23 kg per person og 1 x håndbagasje 8 kg per person

Vi minner også på at man trenger 3-punkt veggadapter til ladere og annet elektrisk utstyr

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Reisefakta

Når
29. september – 3. oktober 2024
Antall dager
5
Avreise fra
Lyngdal Inn / Kristiansand / Oslo

Trenger du hjelp med å bestille? Ta kontakt med oss på post@touring.no eller 37 93 15 15.