Fulltegnet - venteliste mulig

Fulltegnet - venteliste mulig

YORKSHIRE & AIDENSFIELD MED LINDA | RISDAL TOURING

KUN 10.990,- per pers.
Ved påmelding innen 10. mars 2023
Når
18. - 23. april 2023
Antall dager
6
Avreise fra
Sola Lufthavn
Reisen er overstått!

Bli med vår reiseleder Linda på tur til Englands største historiske grevskap: Yorkshire, som ligger mellom høylandet Penninene og den engelske Nordsjø-kysten med sine flotte strender, dramatiske klipper, og små pittoreske badebyer og fiskerlandsbyer. Yorkshire byr på felles vikinghistorie med Norge og Skandinavia, naturskjønne nasjonalparker, gotisk arkitektur, engelske poeter, flotte severdigheter og har mange kjente lokasjoner som er brukt i filmer og serier fra Harry Potterfilmene til seersuksessen «Med hjartet på rette staden» og Dracula. Vi skal bo 3 netter på det ærverdige Grand Hotel Scarborough som blir base for våre utflukter. God mat og drikke er viktig når vi er på tur. Yorkshire er kjent for sin tradisjonelle Yorkshirepudding, gode oster, samt flere bryggerier og gin-destillerier. Sees vi på tur?

Er det tidlig utreise? Da har vi løsningen for deg.

Risdal Touring er behjelpelig med buss fra Kristiansand/Sørlandet til Sola Lufthavn, samt ekstra overnatting, frokost, og middag ved Sola lufthavn dagen i forkant, dersom noen av våre gjester ønsker det. Det er også mulig og benytte tilbudet uten buss. Da kan man ringe 37 93 15 15.

Tagger:, , , , , , , , , , ,

Program dag for dag

DAG 1

Tirsdag 18. april 2023

Stavanger/Sola  – Oslo – Edinburgh – Yorkshire:

Flyavgangen fra Sola er kl. 07.30 med oppmøte på flyplassen senest kl. 06.00

Risdal Touring er behjelpelig med buss fra Kristiansand/Sørlandet til Sola lufthavn, samt ekstra overnatting, frokost, og middag på et hotel ved Sola flyplass dagen i forkant, dersom noen av våre gjester ønsker det.

Flyet mellomlander i Oslo, noe som gjør det mulig å starte reisen herfra for våre reisende fra andre regioner. Når vi lander i Skottlands hovedstad Edinburgh kl. 11.10 står bussen vår klar og venter på å ta oss med en halv dagstur sydover langs østkysten av North-Humbria og over grensen til England og Yorkshire.

Vi skal bo på The Grand Hotel Scarborough «by the sea» som ligger idyllisk til like ved sentrum, gamlebyen og Scarborough beach. Hotellet er et av de mest ikoniske landemerkene i byen med en historie som går tilbake til midten av 1800-tallet med bla. en spennende krigshistorie fra 2 verdenskriger, i tillegg til at det har hatt en sentral rolle i byens utvikling som SPA-by og i konseptet «British Seaside Holliday» som blomstret helt frem til charterturene til Spania kuppet dette tradisjonelle markedet. Hotellet har gjennomgått en større oppussing fra 2006, og i 2017 ble det utnevnt som et av de historiske hotellene i England. Under oppholdet her har vi inkludert frokost og middag hver kveld.

 

DAG 2

Onsdag 19. april 2023

Opphold i Yorkshire: Etter frokost har vi lagt opp en utflukt til York, som på 900-tallet het Jòrvik på gammelnorsk. Byen ligger i Noth Yorshire, og er fylt med anglo-skandinavisk vikinghistorie. Ved ankomst har vi lagt opp til halvannen times byguiding til fots med lokal engelsktalende guide, som viser oss rundt og forteller om kjente steder og byens historie. Vi har og satt av litt tid på egenhånd slik at man kan velge et pub- eller kafebesøk, litt shopping, eller oppsøke noen av byens museer og severdigheter. Noen av disse er: den berømte York-Katedralen eller York minster, Jorvik Viking Senter, eller ta turen opp til Cliffords Tower. (En annen mulighet er å ta en times elvecruise på river Ouse). Utpå ettermiddagen returnerer vi til hotellet for felles middag.

 

DAG 3

Torsdag 20. april 2023

Opphold i Yorkshire: Heldagstur til Goathland/Aidensfield og Whitby.

I dag starter vi med et besøk til landsbyen Goathland, mer kjent for oss her hjemme i Norge som landsbyen Aidensfield – hvor den premierte seersuksessen og 60-talls serien med originaltittel: Heartbeat, eller på norsk: «Med hjartet på rette staden» er spilt inn. Serien spinner rundt det lokale lensmannskontoret og de som jobber der, den lokale puben: Aidensfield Arms med Gina, det kombinerte bilverkstedet/gravferdsbyrået til brødrene Scripps og ikke minst gården til mr. Greengrass. Vi får med oss den berømte Goathland stasjon, velkjent fra både Heartbeat, og Harry potter-filmene som går fremt til den lille kystbyen Whitby. Begge disse stedene ligger i nasjonalparken North York Moors. Etter stoppet går turen gjennom det flotte engelske landskapet til Whitby.

Whitby var opprinnelig en fiskerlandsby som utviklet seg rundt sildefiske og fiske etter hval. Historisk har de også utvunnet mineralet alun her, og byen er kjent for smykker under navnet: «Whitby jet Jewelry» som lages av agat: en spesiell type sort rav. Vi tar oss tid til å vandre litt rundt i byen. Av attraksjoner er de imponerende gotiske ruinene til klosteret Whitby Abbey den mest iøynefallende. Veien opp dit består av 199 trinn, heldigvis med hvilebenker. Når man kommer opp blir man belønnet med en fantastisk utsikt, og en atmosfære av svunne tider, engelske poeter og Dracula som og har en tilknytning til stedet. Sent på ettermiddagen går turen tilbake til hotellet for felles middag.

 

DAG 4

Fredag 21. april 2023

Scarborough – Cambridge – Harwich

Etter en engelsk frokost tar vi farvel med hotellet vårt, og setter kursen sørover langs engelske landeveier. Ved lunsjtider gjør vi et stopp i universitetsbyen Cambridge, i nærheten av Central Cambridge. Elven Cam renner gjennom byen og den er kjent for fritidsaktiviteten «punting» og flere broer. Byen har og flere interessante kirker, shoppingsentre og museer, for å nevne noe.

Dagens middag tar vi på veien i en av de hyggelige engelske byene på vei til Harwich. Ferden herfra går videre til fergehavnen i Harwich, der vi skal med nattfergen over den engelske kanal med Stena Line. Her har vi inkludert utvendige lugarer.

 

DAG 5

Lørdag 22. april 2023

Hoek van Holland – Eemshaven: Etter frokost pakker vi ut av lugarene. Vi starter turen nordover i Nederland, langs A5. Vi gjør et stopp i Volendam og når vi krysser dikene mellom Den Oever og Kornwerderzand. I god tid før kl 15.30 er vi klare for å og om bord i MS Romantika fra Eemshaven. Om bord finner vi  lugarene våre. Vi anbefaler å pakke en mindre bagasje til å ta med seg om bord for bruk, slik at hoved bagasjen kan bli stående i turbussens bagasjerom. Vi spiser en god middag. Det er også mulig å benytte seg av skipets ulike fasiliteter som spa avdelingen, kafeer eller se et flott show i Starlight Hall. Her er noe for enhver smak.

 

DAG 6

Søndag 23. april 2023

Kristiansand – Stavanger/Grenland: Vi spiser en god frokost, mens skipet gjør sin ankomst inn mot Kristiansand. Etter ilandstigning i Kristiansand kl 09:00 fortsetter vi øst-/vestover mot de respektive avstigningssteder. Vi takker for en fin tur!

 

Turprisen inkluderer:

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Reiseleder: Linda Evensen

¨  Minicruise Eemshaven – Kristiansand

¨  Minicruise Harwich – Hoek von Holland

¨  Fly Stavanger – Oslo – Edinburgh

¨  5 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar

¨  5 frokoster

¨  5 middager

¨  Utflukter som beskrevet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 1.500,-

Tillegg for utvendig lugar kr 300,-

Tillegg for Konkurrenten.no dagen i forkant + overnatting inkl. middag og frokost på Sola kr 950,- per person.

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

UK flag | German flag