Populær tur!

Populær tur!

André Rieu | Maastricht | Buss | Risdal Touring

KUN 14.850,- per pers.
Pris ved bestilling innen 15. april 2024
Når
8. - 14. juli 2024
Antall dager
7
Avreise fra
Stavanger/Grenland/Sørlandet
Bestill

Bli med på sommerens beste opplevelse!

Det er med stor glede vi igjen kan invitere med på tur til Maastricht og konsert med André Rieu!

Hver sommer arrangerer han store konserter utendørs på Vrijthoftorget i sin hjemby, og vi har sikret oss billetter! Turen går ut fra Kristiansand med MS Stavangerfjord og vi har to overnattinger på vei til Nederland. Vi får mange fine opplevelser! Under oppholdet bor vi på 4* Fletcher Wellness-Hotel i Sittard, bare en halvtime fra Maastricht. På hjemreisen har vi en natt ved Neumünster før vi tar Fjordline fra Hirtshals til Kristiansand.

Velkommen!

 

Til inspirasjon:

Tagger:, , , , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG

Dag 1

Mandag 8. juli 2024

Stavanger/Agder/Telemarksporten – Kristiansand – Hirtshals – Kolding, ca 270 km fra Hirtshals: Vi starter opp fra Stavanger i vest og kjører E39 til Kristiansand. En buss starter fra øst ved Telemarksporten og henter opp langs E18. I Kristiansand går vi om bord i MS Stavangerfjord. Vi har inkludert deilig lunsjbuffet på overfarten. Overfarten til Hirtshals tar 3 timer og 55 minutter, og vel fremme i Hirtshals havn, kjører vi i land og sørover Danmark til Kolding hvor vi har lagt turens første overnatting.

Dag 2

Tirsdag 9. juli 2024

Kolding – Bremen, ca 335 km: Dagen starter med deilig, dansk morgenmad på hotellet. Etter frokost og utsjekk, er vi på plass i vår turbuss og klar for dagens etappe mot Bremen. Vi tar en litt annen vei utenom Hamburg, og legger ruten om Glückstadt hvor vi tar en 20 minutters ferjetur over Elben. Vi har god tid og tar oss gode pauser underveis. Om alt går som planlagt, er vi fremme i Bremen ikke så langt utpå ettermiddagen. Middag på egenhånd denne dagen. Reiseleder er behjelpelig med å vise gode spisesteder.

Dag 3

Onsdag 10. juli 2024

Bremen – Sittard, ca 444 km: Tysk frokost nytes og vi sjekker ut. Etappen i dag går til Sittard. Så snart vi er på veien tar vi sikte på den nederlandske grensen som kun ligger noen mil foran oss. Vi nyter det nederlandske landskapet som flyter forbi utenfor bussens vinduer mens vi nærmer oss Zwolle. Vi skal blant annet stoppe for å spise lunsj (ikke inkl.) underveis. På avtalt  tidspunkt møtes vi ved turbussen og begir oss videre på ferden gjennom Nederland til Sittard og vårt hotell for de neste tre nettene – 4* Fletcher Wellness-Hotel Sittard. Etter innsjekk samles nye og gamle turvenner til en felles middag i hotellets restaurant. Resten av kvelden er til fri disposisjon.

Visste du at:
Fletcher Wellness-Hotel Sittard er et spahotell. Basseng er tilgjengelig for hotellets gjester. Eventuell time til spabehandling bookes av den enkelte ved ankomst.

Dag 4

Torsdag 11. juli 2024

Opphold i Sittard og konsert i Maastricht: Vi tar oss god tid til frokost på hotellet vårt. På formiddagen kan man bli med reiseleder en tur til Sittard sentrum. Vår turbuss kjører oss og henter igjen. Vi tar en tidlig middag på hotellet, før vi finner plassene våre i turbussen og setter kursen det korte stykket til Maastricht.

Byen Maastricht er flott plassert på begge sider av elven Maas og er hjembyen til André Rieu. Her vokste han opp, og hans far var dirigent for Maastricht Symphony Orchestra. Man kan nesten si at karrieren hans ligger i blodet. I 2005 bestemte den kjente nederlenderen seg for å holde en engangskonsert i hjembyen – midt på Vrijthof torg. Det ble en stor suksess som ledet til  gjentagelse. Siden den gang har det blitt en godt etablert tradisjon i byen. Det å se André Rieu opptre her er mye mer enn å bare gå på en konsert – det er en helgelang fest. Dagen bruker vi på å bli litt kjent med denne fascinerende byen på egenhånd, kanskje finne en hyggelig kafe eller restaurant før konserten? Vi samles på avtalt sted i god tid før konsertstart, og vi går samlet inn på konserten. Etter konsertslutt følger vår reiseleder gruppen til vår turbuss som står klar til å ta oss med tilbake til hotellet vårt i Sittard.

Greit å vite til konserten:

Konsertstart er kl. 21.00. Portene åpner kl. 18.30. Det blir en pause halvveis i konserten.

Det er mulighet for å kjøpe seg mat og drikke i forkant av konserten og i pausen.

Vi anbefaler å ta med et sitteunderlag til konserten.

Det er satt av eget område for parkering av rullatorer på konsertarenaen. Merk rullatoren med et farget bånd eller tilsvarende for å lett kunne finne den igjen etter endt konsert.

Paraplyer er ikke tillatt inne på konsertområdet. Skulle det bli meldt nedbør, er regnponcho å anbefale.

 

Dag 5

Fredag 12. juli 2024

Opphold i Sittard/ utflukt til Maastricht: Denne morgenen nyter vi en lang frokost mens vi mimrer om gårsdagens magiske konsertopplevelse. Gode og uthvilte er vi igjen er klare til å gripe dagen. Vårt ønske er å skape turglede, samtidig som vi viser folk både nye og kjente steder. Dette er fordelen med buss. Denne dagen kan de som ønsker bli med oss til Maastricht. Hva med et besøk i Bisiliek van Sint Servaas – kirken som er oppkalt etter Maastrichts første biskop? Vegg i vegg ligger kirkens skattekammer som er vel verdt et besøk (inngangsbillett ca 3€ betales av den enkelte). Fasaden til kirken er vendt ut mot Vrijthof torg.

Vi vil også anbefale å oppleve byen fra elvesiden. Ved påmelding til turen, kan en melde seg på utflukt med elvebåt på elven Maas. Turen tar 2 timer og vi får se denne vakre byen fra «vann»-siden. Båten seiler deler av den gamle handelsruten fra den historiske indre havnen i Maastricht, og passerer blant annet gjennom sluser. Lunsj om bord er inkludert i prisen. Pris kr 365,- per person.

Senere på dagen returnerer vi i til Sittard hvor vi spiser felles middag på hotellet.

 

Dag 6

Lørdag 13. juli 2024

Sittard – Neumünster, ca 550 km: Frokost og farvel med Nederland for denne gang. Vi kjører inn i Tyskland etter å ha passert Apeldoorn og Hengelo. Dagens etappe er også behagelig i utstrekk og lengde. Midt på dagen stopper vi for en pause – hvor og når avhenger av vær og trafikk. Utpå ettermiddagen beregner vi å komme frem til vårt hotell ved Neumünster for overnatting. Felles middag etter innsjekk.

Dag 7

Søndag 14. juli 2024

Neumünster – Hirtshals – Kristiansand – Stavanger/Agder/Telemarksporten, ca 451 km til Hirtshals: Som vanlig, dagen starter med frokost. Vi tar oss ut på gode, tyske motorveier – kjører nordover i delstaten Schleswig-Holstein. Vi ser langstrakte og grønne enger. Flokker av kuer og storfe. Etter hvert nærmer vi oss den tysk/danske grensen og vi tar oss tid til litt grensehandel. Inn i Danmark, opp gjennom Jylland og som vanlig – vi tar oss alltid tid til stopp med jevne og behagelige mellomrom.

I god tid før kl. 16.45 er vi i Hirtshals, klare for ombord-stigning i MS Fjord FSTR som i raskt tempo skal ta oss over Skagerrak. Om bord har vi alle plass i komfortable «flyseter». Loungebord er inkludert i turprisen. Allerede kl. 19.10 klapper vi til kai i Kristiansand. Vi kjører øst– og vestover til de respektive avstigningssteder hvor turgjestene stiger av etter hvert som de kommer til sine hjemsteder.

Takk for turen!

Pris og annen informasjon

TURPRIS

7 dager kun kr 14.850,-

Pris per person ved påmelding innen 15. april 2024, deretter kr 16.350,-.

 

Avreisedato: Mandag 8. juli 2024

Retur: Søndag 14. juli 2024

 

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Overfart Kristiansand – Hirtshals, inkludert lunsjbuffet på MS Stavangerfjord

¨  6 overnattinger i delt dobbelrom

¨  6 frokoster

¨  5 middager

¨  Konsertbillett til André Rieu

¨  Overfart Hirtshals – Kristiansand, inkludert loungebord på MS FSTR

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom kr 3.350,-

 

Utflukt: Båttur inkl lunsj kr 365,- per person

 

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag