Flotte Rheinhotel Bellevue!

Rhin
Flotte Rheinhotel Bellevue!

Rhin & Mosel | Tyskland | Buss | Risdal Touring

KUN 9.110,- per pers.
ved påmelding før 15. mai
Når
20. - 26. august 2020
Antall dager
7
Avreise fra
Lyngdal/Brokelandsheia/Kristiansand
Bestill

– Vi bor på flotte Rheinhotel Bellevue i Boppard!
Av og til har også turoperatører hell og lykke, ja – kanskje endog flaks. Vi føler oss heldige som har fått booket det flotte, 4-stjerners hotellet Rheinhotel Bellevue med sin fantastiske beliggenhet helt ned mot Rhinen ved Boppard. Med dette hotellet som base, kan vi lage en særdeles attraktiv tur hvor våre gjester får nyte deilig hotell, rolige dagsetapper og mange spennende opplevelser. Det er noe mektig over elvene Rhin og Mosel. Stille, men ustoppelige, flyter de feil vei på kartet. Fra Alpene i sør mot havet i nord. Ved byen Koblenz glir de sammen og følger hverandre som ett. Sammenvevd ut av Tyskland, inn i Nederland og ut i Nordsjøen ved Rotterdam. Et helt (elve)liv, ja faktisk to, slukes opp av de store verdenshavene. Vi kan bare ane hva de har passert på sin vei, hva de kunne ha berettet. Livs- og ferdselsårer som de også er. Tenk, på denne turen har du sjansen til å finne deg en benk helt nede ved elven – bare sitte der. Tenke, fundere, betrakte!

 

NB!

Onsdag 19. august 2020: De som kommer vest fra steder vest for Lyngdal og øst for Brokelandsheia kan reise til Kristiansand med vår ekspressbuss Konkurrenten.no dagen før avreisedagen uten tillegg i prisen. Helt fra Stavanger i vest og fra Oslo i øst. Vi kan tilby overnatting på Comfort Hotel Kristiansand til kr 490,- pr person i delt dobbeltrom. Gi beskjed om dette ønskes ved påmelding til turen. Enkeltromstillegg kr 300,- pr person for denne ekstranatten i tilfelle det er aktuelt.

Tagger:, , , , , , , , , , ,

Turen dag for dag

Dag 1

Torsdag 20. august 2020:

Lyngdal/Brokelandsheia/Sørlandet – Kristiansand – Hirtshals – Hamburg-Schnelsen, ca 510 km fra Hirtshals: Vi starter fra Lyngdal i vest og fra Brokelandsheia i øst. Kjører E39/E18 frem til Kristiansand hvor vi har fremmøte kl 07.00 ved Color Lines ferjeterminal. Vi stiger om bord i MS Superspeed I som kl 08.00 har avgang til Hirtshals. Straks møtes vi i buffètrestauranten med det unorske navnet «Catch Me If You Can» for å spise frokost. En deilig start på dagen. Allerede kl 11.15 klapper ferjen til kai i den nordjyske – og opprinnelige – fiskerlandsbyen, Hirtshals. Vi har allerede funnet våre seter i den behagelige turbussen og snart styrer vår dyktige sjåfør bussen ut på motorveien. Nummeret er E45 og vi følger denne effektivt sørover forbi kjente byer som Aalborg, Aarhus og Vejle. Stopp underveis med jevne mellomrom. Vi er på tur, vi skal kose oss og vi må få en sjanse til å dyrke det sosiale fellesskapet! Midt på ettermiddagen krysser vi den dansk/tyske grensen ved Flensburg. Nå er vi i delstaten Schleswig-Holstein. Langstrakte jordbruksarealer, noen vindmøller og enkelte byer og tettsteder er hva vi ser gli forbi utenfor bussvinduene denne ettermiddagen. Like nord for Hamburg sjekker vi inn for middag og overnatting på Select Hotel Hamburg Nord. Etter middag kan de som vil, bli med inn til parken Planten und Blomen (inngang ikke inkl.)for å se det fantastiske vannorgelet spille opp kl 22.00. Allerede i 1938 ble den første fontenen installert i parken og i 1963 det første vannorgelet. Omkring 300.000 tilskuere ser lys-, lyd- og vannshowet hvert år. Med 95 tangenter styrer organisten 566 fargerike lyskastere og vannfontener som kan rekke helt opp i 36 meters høyde! Spektakulært!

Dag 2

Fredag 21. august 2020:

Hamburg-Schnelsen – Boppard, ca 560 km: Vi nyter vår første frokost sammen på denne turen. Snart finner vi våre komfortable seter i den behagelige turbussen. Sjåføren styrer bussen ut på motorveien, sørover under Elben i tunnel og snart er vi midt i landskapsområdet Lüneburger Heide. Storbyen Hannover passerer vi utkanten av før vi dreier sørøstover mot Ruhr-området. Underveis følger veien langstrakte åsrygger og kupert terreng. Midt på dagen gjør vi et stopp slik at de som vil kan kjøpe seg lunsj. Siden vi skal til et reisemål hvor hotellet nesten er et mål i seg selv – kjører vi denne ettermiddagen slik at vi er fremme på Rheinhotel Bellevue i Boppard i god tid før middag. Vi skal få tid til å gjøre oss kjent med hotellet før middag. Hotellet ligger helt ned mot Rhinen og har da selvsagt adressen Rheinallee. På nettet kan du lese mer om dette flotte hotellet : www.bellevue-boppard.de

Dag 3 og 4

Lørdag 22. og søndag 23. august 2020:

Utflukter i Rhin- og Moseldalen: Frokost på hotellet begge dagene – og vi har 2 hele dager på oss for å utforske nærmere Rhin- og Mosedalen. Råd, tips og vink bistår vår reiseleder med – og vår sjåfør står selvsagt til tjeneste for å styre bussen ved utflukter. Lørdag er det bare å rusle rett ned fra hotellet for å stige om bord i elvebåten som kl 10.00 seiler fra Boppard. Bryggen ligger rett nedenfor. Vi skal på en båttur som varer ca 2 ½ time. Vi seiler motstrøms Rhinen, frem forbi den sagnomsuste Loreley-klipp til St. Goar. Her snur båten og vi seiler med strømmen nedover elven igjen, frem til Boppard. Litt tid på egen hånd i Boppard, som har ca 15.000 innbyggere, har vi lagt inn før de som vil kan følge med på en kort utflukt til byen Bacharach. Kun ca 30 km unna oss og på veien med bussen vår, kan vi over på andre siden nok en gang beskue Loreley-klippen. Reiselederen forteller historien. Søndag har vi satt av for å bli bedre kjent med Mosel-dalen. Vi kjører med bussen det korte stykket over til Cochem. Byen er gammel, den er nevnt allerede i skriftlige kilder fra omkring år 886, og den har et sjarmerende preg. Vi kommer til å trives med å rusle rundt litt her. Selvsagt er der mange uterestauranter og -kaféer å velge blant. De sprekeste tar kanskje gåturen opp til Reichsburg Cochem som kneiser over byen? Om ettermiddagen, på vei hjem fra Cochem, legger vi turen om Koblenz for å besøke Deutsches Eck. Punktet hvor elvene Rhin og Mosel møtes. Middag på hotellet begge kveldene i Boppard.

Dag 5

Mandag 24. august 2020:

Boppard – Münster – Bremen, ca 440 km: Frokost. Vi har gitt oss god tid denne morgenen og har avreise kl 10.00 fra hotellet. Vi skal nordover igjen. Først i retning av Ruhr-området, forbi Köln og etter hvert ut av tettbebyggelsen. Jordbruksarealer erstatter betong og asfalt. Vi blir nesten overrasket over hvor landlig det kan være i et så tett befolket land som Tyskland. Midt på dagen gjør vi et stopp i Münster, vennskapsbyen til Kristiansand. Som mange gamle, tyske byer har også denne byen en «Innenstadt», en indre og gammel bydel i gammel stil. Tid på egen hånd her før vi kjører videre. Et par timers tid senere nærmer vi oss Bremen. Vi skal sjekke inn på flotte Maritim Hotel Bremen som ligger sentralt til – tar man spaserturen gjennom jernbanestasjonen, Hauptbahnhof, har man kort vei til gamlebyen i Bremen. Idyllisk. Middag på hotellet.

Dag 6

Tirsdag 25. august 2020:

Bremen – Bremerhaven – Wischhafen – Glückstadt – Friedrichsstadt – Wittensee, ca 300 km: Vi spiser frokost på hotellet. Er dette en av Tysklands beste frokostbuffèter? Kort tid etter avreise er vi fremme i Bremerhaven. Kjent for mange norske sjøfolk opp gjennom årene. De som vil, kan besøke utvandrermuséet som ligger her (inngang ikke inkl.). Deutsches Auswandererhaus Bremerhaven. Et artig museum som er bygget tematisk opp omkring selve reisen til Amerika. Venterommet til rederiet, kaien, om bord i selve amerikabåten med forskjellige lugartyper og Ellis Island, mottaks- og innreisekontoret til USA. Vi kjører videre frem til ferjeleiet Wischhafen ved Elben og krysser raskt over til Glückstadt på nordsiden. Ettermiddagens besøk blir i Friedrichstadt, en by grunnlagt av hollandske utvandrere som slo seg ned her – i et landskap som lignet sine hjemlige trakter. Byen har kanaler og typiske bygninger vi ellers finner i Nederland. En kort kjøretur videre sjekker vi inn for middag og overnatting på vårt hotell.

Dag 7

Onsdag 26. august 2020:

Wittensee – Flensburg – Hirtshals – Kristiansand – Sørlandet/Stavanger/Grenland, ca 420 km til Hirtshals: Vi våkner til en ny dag. Nyter frokosten og setter bagasje og etter hvert oss selv i bussen. Det er en kort kjøretur frem til den tysk/danske grensen, og vi gjør et stopp her for litt grensehandel før vi krysser over. Videre opp Jylland. Selvsagt med behagelige stopp underveis. Vi beregner å være fremme i Hirtshals i god tid før ferjeavgang med den nye og store hurtigferjen til Fjordline kl 18.00 fra Hirtshals. Om bord er det mulighet for avslapning – eller man kan ved påmelding til turen bestille seg en middagsbuffèt om bord. Landkjenning i Norge og Kristiansand blir det kl 20.15 og straks etter ilandstigning fortsetter kjøreturen vest- og østover til de respektive avstigningssteder.

 

Annen informasjon

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  6 hotellovernattinger

¨  6 frokoster

¨  6 middager

¨  Ferje Kristiansand – Hirtshals med Color Line(utreise) og Fjordline (retur)

¨  Utflukter som beskrevet. Eventuelle inngangspenger er ikke inkludert.

¨  Båttur Boppard – St. Goar t/r

¨  Alle veiavgifter og bompenger

 

Tillegg for enkeltrom 1.690,-

Buffet hjemreise (Fjordline): 299,-

 

 

Forbehold om endringer som følge av forhold utenfor vår kontroll!

 

Inspirasjonsbilder

UK flag | German flag