Fra Bergen!

Fra Bergen!

FRA BERGEN | SOMMER PÅ BORNHOLM | BUSS | RISDAL TOURING

KUN 16.500,- per pers.
ved påmelding innen 1. mai 2024
Når
29. juli - 4. august 2024
Antall dager
7
Avreise fra
Bergen
Bestill

En deilig reise som fyller oss med trivelige ferie opplevelser og masse god stemning. Hva er vel triveligere enn å rusle og kikke på folkeliv og undre seg på hvorfor ting er blitt akkurat som de er blitt? Hvordan historien har utviklet seg, hvordan har lokalbefolkningen funnet sitt levebrød akkurat her opp gjennom tidene? På turen vår til Bornholm får du oppleve dansk øyliv og småbyidyll. Ser man på kartet, er det utrolig at denne øya tilhører Danmark! Vi bor 3 netter på Hotel Griffen, koser oss og har utflukt både til nord- og sørsiden av øya. På reisen til og fra denne flotte sommerøya reiser vi             gjennom Sverige med hyggelige stopp og DFDS fra København til Oslo på returen.

 

 

Tagger:, , , , ,

PROGRAM DAG FOR DAG:

Dag 1

Mandag 29. juli 2024

Bergen – Odda – Røldal – Seljord – Skien, ca 395 km: Vi starter fra Bergen bussterminal perrong P kl 09.00. Deretter kjører vi ut mot Odda og videre over Røldal – Seljord til Skien, overnatting på Clarion Collection Hotel Bryggeparken. Denne kvelden har vi valgt å ikke inkludere middag på hotellet. Trivelig å kunne gå ut litt på egen hånd. Velge hva man selv vil spise. Reiselederen vår er  selvsagt behjelpelig med tips, og i kort gangavstand fra hotellet finnes mange spisemuligheter.

 

Dag 2

Tirsdag 30. juli 2024

Skien – Sandefjord – Strömstad – Lund, ca 475 km: Frokostbuffèt på hotellet. Vi kjører det korte stykket frem til Sandefjord hvor vi stiger om bord i MS Color Hybrid –  kl 10.00 seiler vi til Strömstad. Turen over ytre Oslofjord tar nokså nøyaktig 2 ½ time. Vi får en nydelig utseiling fra   Sandefjord og seiler forbi Færder Fyr. Etter ilandstigning i Strömstad fortsetter vi ut på E6 og følger denne sørover gjennom Bohus Län. Snart kjører vi forbi storbyen Göteborg. Milene glir raskt unna på gode veier – og vi  stopper med jevne og behagelige mellomrom, som alltid på våre turer. Reiselederen forteller litt underveis. Tiden flyr. Utpå ettermiddagen passerer vi høydedraget Hallandsåsen og snart nærmer vi oss Lund hvor vi sjekker inn på Hotel Lundia. Denne kvelden er det heller ikke inkludert middag på hotellet. Reiselederen vår er selvsagt behjelpelig med tips, og i kort gangavstand fra hotellet  finnes mange spise muligheter.

 

DAG 3

Onsdag 31. juli 2024

Lund – Ystad – Rønne, ca 60 km: Deilig frokostbuffèt på  hotellet. Vi nyter formiddagen – har god tid, og de som vil får anledning til å rusle rundt et par timer på egen hånd i Lund. Lund er en av de to eldste byene i Sverige, og den er en universitetsby. Hva med en tur rundt på Stortorget eller besøke Lunds Domkyrka, bygget på 1100-tallet etter at Lund ble sete for Nordens erkebiskop? Kl 12.00 er vi tilbake og henter de på hotellet som ville nyte sen avreise og hotellavslapning. Vi kjører en times tid frem til Ystad. I ferjehavnen stiger vi om bord i Bornholmerfærgen som kl 14.30 seiler til Rønne. Overfarten er raskt unnagjort, og kl 15.50 er det landkjenning på Bornholm. Det er kort vei til vårt hotell, Hotel Griffen, som ligger vakkert til ved  sjøen. Under oppholdet spiser vi frokost og middag på hotellet hver dag. Dersom man ønsker rom med havutsikt, kan dette bestilles mot å betale et tillegg på kr 1.800,- pr rom samlet for alle 3 nettene. Begrenset antall rom, så gi beskjed ved påmelding om du  ønsker dette.

 

DAG 4 & 5

Torsdag 1. & fredag 2. august 2024

Opphold på Bornholm: Etter frokost begge dager møter vi vår guide i resepsjonen og blir tatt med på en rundreise på øya. Begge dager varer omvisningen til ca kl 13.00. Den første dagen ser vi den nordlige delen og den andre dagen den sørlige delen av øya. Opplevelsene står i kø. På et lite område, finner vi mange severdigheter og attraksjoner. Nord-Europas største borgruiner, Hammershus, finner vi i den nordlige delen. Også de berømte rundkirkene som vi har sett avbildet er jo Bornholm kjent for, navngitte sådanne – f.eks Østerlars og Nylars. Hovedstaden på øya, Rønne, er en trivelig, liten by som det er svært koselig å rusle rundt i. Det er kort vei å gå til sentrum fra hotellet vårt – og hotellet har også en deilig spa-avdeling som vi gjerne anbefaler å benytte seg av.

 

Dag 6

Lørdag 3. august 2024

Rønne – København, ca 95 km: Vi spiser nok en gang fra det deilige morgenbordet som står dekket i hotellets                  restaurant. Vi kjører det korte stykket frem til ferjehavnen. Her venter båten på oss, klar for avgang kl 10.30 til Ystad – med beregnet ankomst kl 11.50. Igjen er vi i Sverige hos vårt broderfolk. Retningen settes mot storbyen Malmö og snart befinner vi oss i Øresund, vi krysser over på den kjente «Broen». Noen har kanskje til og med sett kriminalserien med det samme navnet? Vel over er vi på Sjælland. Jydene i Danmark, altså de som bor på Jylland – betrakter jo Sjælland og Fyn som Øst-Europa…. Noe humoristisk betraktet. Vi ankommer så kongens by – København. Her kjører vi ut til DFDS sin terminal og er klare til avgangen kl. 15.00 med DFDS Pearl Seaways. Seilingen går så mot Oslo. Om bord overnatter vi i komfortable innvendige lugarer, med senger på gulvet. Det er mulig å oppgradere til utvendig lugar også. Til kvelden samles vi til felles middag i skipets buffet restaurant.

 

DAG 7

Søndag 4. august 2024

Oslo – Bergen, ca 460 km: Vi våkner under innseilingen til Oslo og nyter også i dag en god frokost om bord før skipet klapper til kai allerede kl 10.00. Deretter fortsetter vi i vår behagelige turbuss hjemover mot mer hjemlige trakter. Utpå kvelden er vi hjemme igjen – og mange minner rikere!

 

Tilleggsinformasjon

TURPRIS

7 dager kun kr 16.500,-

Pris per person ved påmelding innen 1. mai 2024, deretter kr 17.500,-

Avreisedato: Mandag 29. juli 2024

Retur: Søndag 4. august 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Helturist buss og erfaren sjåfør

¨  Velorientert reiseleder

¨  Color Line Sandefjord – Strømstad

¨  DFDS København – Oslo

¨  Ferje Ystad – Rønne tur/retur

¨  6 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar

¨  6 frokoster

¨  4 middager (ikke DAG 1 og DAG 2)

¨  Utflukter som beskrevet

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom/lugar kr 3.200,-

Tillegg for rom med havutsikt kr 1.800,-

Tillegg for buffet på Color Line DAG 2 kr 229,-

Tillegg for utvendig lugar på DFDS kr 500,- per lugar

Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

 

Bilder til informasjon:

UK flag | German flag