Unike opplevelser!

Unike opplevelser!

OPPLEV DUBAI | UNIKE OPPLEVELSER | RISDAL TOURING

KUN 18.500,- per pers.
Pris ved påmelding innen 15. august 2024
Når
2. - 9. november 2024
Antall dager
8 dager
Avreise fra
Stavanger/Kristiansand/Oslo
Bestill

Vi følger opp suksessen og byr på ny, spennende og innholdsrik tur til Dubai. Vi reiser med Emirates fra Gardermoen. Emiratet som var blant grunnleggerne av De forente Arabiske Emirater som en selvstendig stat i  desember 1971, og er det nest største i areal av de 7 emiratene som utgjør UAE. Dubai har alt og er for de fleste et sted en forbinder med overdådig luksus, shopping, designer klær, super dyre biler, gull og diamanter. Men du verden så mye mer det er. Vi skal besøke gamle Dubai med alle sine marked. Vi besøker Den Norske Sjømannskirken, og setter opp utflukt til Abu Dhabi, som for øvrig er hovedstaden i UAE (United Arab Emirates) for  besøk i en av verdens største moskèer. Bli med og se de dansende fontener akkompagnert av vakre toner, og opplev 1001 natt på en fantastisk restaurant med et unikt show i ørkenen. Finn fram godskoene og gjør deg klar til en opplevelsesrik smak av Midtøsten med oss.

 

Tagger:, , , , , ,

Program dag for dag

DAG 1

Lørdag 2. november 2024

Stavanger – Kristiansand – Gardermoen: Vi starter turen med buss fra Stavanger bussterminal kl. 02.20 (Kristiansand rutebilstasjon kl. 06.20) og kjører E39/E18 frem til Gardermoen. Mulighet for påstigning underveis. (Hvis ønskelig kan vi ordne transport og overnatting i Oslo dagen i forkant av turen mot et tillegg i prisen. Ta kontakt via telefon). Vi beregner å være på Gardermoen i god tid før avgang med Emirates kl. 14.10. Flytiden til Dubai er beregnet til 7 timer. Grunnet tidsforskjellen vil klokken være 23.55 lokal tid når vi lander på Dubai International Airport. Etter avhenting av bagasje, pass– og tollkontroll, møter vi vår sjåfør som frakter oss til Holiday Inn der vi skal bo de neste 7 nettene.

 

 

DAG 2

Søndag 3. november 2024

Opphold i Dubai:  Vi våkner opp til en morgen i de Arabiske Emirater. Frokosten venter på oss, og vi koser oss med alt det gode hotellets kjøkken byr på.  I dag skal vi utforske Dubai’s fortid. Vi besøker Bur Dubai som er den gamle delen av emiratet. Det var her alle bodde før Dubai utviklet seg til det urbane metropolet det er i dag. Vi rusler gjennom det historiske nabolaget, gjennom tekstil markedet, der selgerne ivrig prøver å få solgt deg cashmir -skjerf og putetrekk i de lekreste farger og arabiske mønstre. Vi krysser elven i en «Abra» båt til den andre siden av elven og får med oss kryddermarkedet der all   verden av østens deilige krydder dufter får neseborene til å vibrere. Videre spaserer vi til den berømte gull souken som er en av Emiratets eldste, tradisjonelle marked. Her er det bare å prute i vei. I løpet av vår vandring finner vi et koselig sted for lunsj, (ikke inkludert). Til avtalt tid blir vi hentet av vår buss som tar oss på en guidet tur langs strand-promenaden forbi palasset og til JBR Beach. Opphenting på JBR Beach ca. kl. 18.30. Felles middag på hotellet.

 

 

DAG 3

Mandag 4. november 2024

Opphold i Dubai, utflukt til Abu Dhabi: Ny, spennende dag i vente. I dag skal vi ha utflukt til Abu Dhabi og besøke en av verdens største og vakreste moskèer bygget etter Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan’s visjon om å skape et kulturelt sted som ønsket mennesker fra alle bakgrunner velkommen og et sted til inspirasjon. Sheikh Zayed var for øvrig grunnleggeren av UAE. Moskèen har verdens største håndknyttede teppe laget av 1.300 Iranske håndverkere! Her er det respektfull påkledning som    gjelder. Det vil si at bare skuldre må dekkes, og bukser/skjørt må gå langt ned på leggen. I tillegg må alle damer bære «abaya» – et sjal over hodet. Det blir en guidet omvisning med engelsktalende guide. Etter en flott omvisning finner vi oss litt lunsj i senteret ved moskèen (ikke inkludert) før vi setter kursen mot Dubai og hotellet der vi får ettermiddag til fri disposisjon. Felles middag på hotellet. Om ønskelig er muligheten for en kveldstur til vakre Souk Madinat absolutt tilstede. Souk Madinat er et flott luxuriøst sted med restauranter, butikker og vakker, arabisk arkitektur, (se foto under), eventuelt til Global Village som er et svært populært sted for de innfødte. Vi ordner selv med taxi denne kvelden.

 

 

DAG 4

Tirsdag 5. november 2024

Opphold i Dubai: Vi samles igjen til frokost. I dag arrangerer vi tur til Sjømannskirken der vi får omvisning, kaffe og vafler. Videre derfra kjører vi til Dubai Frame bygget som et monument som rammer inn Dubai’s gamle del fra en side, og den nye delen fra den andre siden. Verdens største ramme 150,24 meter høy og 95.53 meter bred.  Billetter for å komme opp i rammen og oppleve en fantastisk utsikt, kan kjøpes på nett på forhånd, eller på stedet. Deretter kan de som ønsker slippes av på det populære shoppingsenteret Mall of Emirates (populært kalt Moe). Der vil du blant annet se et innendørs ski-anlegg, og få tittet litt i alle de flotte butikkene. Her finnes et stort utvalg av kafèer og restauranter der en kan kjøpe seg et måltid (ikke inkludert). Senteret ligger kun i få minutters gange fra hotellet. På kvelden gjør vi oss klare til å besøke Dubai Mall og Burj Khalifa (verdens høyeste bygning) samt de dansende fontener. Her er også mulig å komme opp i tårnet, og det anbefales å bestille billett et par dager før.

 

 

DAG 5

Onsdag 6. november

Opphold i Dubai, utflukt til Dubai Marina og Palmen: Ny dag med nye opplevelser. Vi koser oss med frokost, tar livet med ro og nyter å være på tur. Denne formiddagen reiser vi en tur ut til «Palmen» – en kunstig laget øy formet som et palmetre. Her ligger det berømte hotell Atlantis og et stort badeland. Vi spaserer litt her og får tatt litt bilder, før vi drar videre nær Dubai Marina og «Marina Walk». Om noen ønsker å dra på egenhånd etter besøk på Palmen, er det fullt mulig. Her finnes utallige kafèer og restauranter der en kan finne noe godt å spise. Grunnet parkeringsutfordring for buss, ordner vi oss selv med taxi når vi ønsker å returnere til  hotellet. Ettermiddag/kveld til fri disposisjon.

 

 

DAG 6

Torsdag 7. november 2024

Opphold i Dubai: Hele formiddagen til fri disposisjon. Kl. 17.30 gjør vi oss klare til kveldens show –  et 1001-natts eventyr på den svært populære og eksklusive restauranten Al Hadheerah midt i ørkenen. Her blir det utendørs buffet, grillmat, dessert og et fantastisk utendørs show under åpen himmel. En uforglemmelig opplevelse! Bestilles som tillegg ved påmelding til turen. Retur til hotellet kl. 23.00.

 

 

DAG 7

Fredag 8. november 2024

Opphold i Dubai: Hele dagen til fri disposisjon. Dra på ørken safari i biler langt innover sanddynene, eller en sightseeing tur i båt fra Dubai Marina (bestilles dagen før),    besøk Miracle Garden, dra på stranden eller spør reiseleder om andre tips for dagen. Felles middag på hotellet på kvelden er inkludert.

 

 

Tilleggs info

Her har vi laget litt informasjon som er kjekt å vite om en reise til Dubai.

  • Dubai er et av de tryggeste steder du kan reise til. Det finnes nesten ikke kriminalitet. Emiratene er et muslimsk land, hvor islamsk lovgivning (sharia) regulerer de fleste sider ved samfunn og rettsvesen. De siste årene har det skjedd en betydelig oppmykning og liberalisering av mange regler, skikker og normer som berører samfunnsliv og dagligliv – og da spesielt i Dubai. De lever av turisme og tillater ganske mye mer enn andre emirater.
  • Det anbefales at du har reiseforsikring i orden dersom noe skulle skje på turen. Sykehus i Dubai er private, og det kan bli svært kostbart om du har behov for hjelp og ikke har gyldig reiseforsikring. Sjekk at din er gyldig i UAE (United Arab Emirates)
  • Dubai er et engelsktalende emirat.
  • Går du på medisiner og du må ha disse med deg på reisen – må du ha en bekreftelse fra lege (på engelsk). Bekreftelsen må ikke være eldre enn 3 måneder. Den må inneholde pasientens navn, type medisin, dosering og legens underskrift og stempel. Dette fordi De Arabiske Emirater ser veldig strengt på bruk av bl.a. narkotiske midler.
  • Når du skal reise, pakk gjerne med et skjerf/sjal i vesken. Først og fremst fordi det er godt å ha rundt hals og nakke under flyturen, og fordi det er air-condition over alt innendørs. I tillegg er det ok å ha med seg dette dersom du melder deg på utflukten til Abu Dhabi der vi skal besøke moskèen og må dekke hodet (gjelder damer) når vi går inn dit.
  • Ikke alle hoteller selger alkohol. Det er lov å handle med seg noe fra tax free når vi lander i Dubai dersom du ønsker å ha mulighet for å ta et glass vin e.l på rommet. Du får heller ikke kjøpt alkohol fra butikker i Dubai. Det finnes et vinmonopol, men der må du ha skriftlig tillatelse fra myndighetene i Dubai til å handle. (Gjelder fastboende utlendinger) Det er straffbart å opptre beruset på offentlig sted.
  • Det er lurt å ha litt kontanter med når en går på marked. Den emiratiske valutaen heter AED og står for Arabiske Emirater Dirham. Ellers fungerer kort overalt- også på marked. Minibanker (ATM) er lett tilgjengelig på de fleste steder i Dubai.

Dubai er spennende og fantastisk flott, de setter STOR pris på turister – og normal oppførsel og respekt for lover og regler er det som er viktig å huske.

DAG 8

Lørdag 9. november 2024

Dubai – Oslo – Kristiansand – Stavanger: I dag er vi tidlig oppe, spiser frokost, sjekker ut og er klare for avreise til Dubai flyplass. Flyet går kl. 07.45 og beregnet ankomst  Gardermoen blir kl. 12.00. Etter passkontroll, bagasje-henting og tollklarering står bussen klar til å frakte oss hjem til de respektive avstigningsstedene. Vi takker for en flott tur fylt med nye inntrykk og opplevelser!

 

Pris og annen info:

TURPRIS

8 dager kun kr 18.500,-

Pris per person ved påmelding innen 15. august 2024, deretter kr 19.500,-

Avreisedato: Lørdag 2. november 2024

Retur: Lørdag 9. november 2024

Turprisen inkluderer:

¨  Helturistbuss med erfaren sjåfør tur/retur Oslo

¨  Velorientert reiseleder

¨  Fly direkte Oslo – Dubai tur/retur

¨  Måltid om bord på fly tur/retur

¨  Bussutflukter som beskrevet i program

¨  7 overnattinger i delt dobbeltrom

¨  7 frokoster

¨  3 middager på hotell (3, 4 og 8 november)

¨  Alle veiavgifter og bompenger

Tillegg for enkeltrom kr 3.600,-

Tillegg for utflukt til 1001-natt kr 1.200,-

(showpakke med middag under åpen himmel)

Tillegg for tur til Abu Dhabi kr 200,- per person

Verd å vite/Viktig informasjon:

¨ I hovedsak skal en alltid dekke bare skuldre, og ha bukser/ skjørt som går  under knærne.

¨ Alkohol er lov å innta i barer/på hoteller og restauranter som serverer dette.

¨ Små endringer i program kan forekomme

Dette blir dager med mye aktivitet, det anbefales gode sko da det kan bli mye gåing.

MERK! På denne turen reiser vi med en mindre gruppe enn vi vanligvis har med oss på tur! Forbehold om endringer som følge av skrivefeil  eller forhold utenfor vår kontroll!

 

Bilder til inspirasjon

UK flag | German flag